Ultima actualizare: azi, 18:51

taieri lemne
Locale

Condamnare istorică la Satu Mare. Închisoare pentru mafia pădurilor!

Condamnare istorică la Satu Mare. Mai multe persoane din Țara Oașului au primit condamnare de închisoare cu executare după ce au tăiat efectiv porțiuni din păduri din zona Certeze și Negrești Oaș.

Potrivit surselor PortalSM, toată acţiunea de documentare s-a efectuat sub vizorul SRI, astfel că dosarul ajuns în instanţă a fost cât se poate de bine documentat.

Cazul este unul  vechi, din anul 2014, iar de atunci au fost audiaţi martori şi s-au studiat probe. Condamnarea a venit recent. Cei cinci inclulpaţi au format un grup infracţionat şi au defrişa efectiv mai multe zone, vânzând materialul lemnos rezulat.

Judecătorii au adunat pedepsele pentru mai multe fapte. Astfel, prin sentinţa dată, au fost condamnate următoarele persoane:

– C. VASILE senior, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la tăiere fără drept de material lemnos la pedeapsa pedeapsa finală de 9 ani şi 4 luni închisoare, în regim privativ de libertate.

– C. ANA pedeapsa finală de 5 ani şi 4 luni închisoare, în regim privativ de libertate.

– C. VASILE junior, pedeapsa finală de 3 ani şi 4 luni închisoare, în regim privativ de libertate.

– H. MIRCEA AUREL (pădurar),  2 ani închisoare

– M. IOAN DANIEL, 3 ani şi 4 luni închisoare, în regim privativ de libertate.

Defrișările au avut loc Vârful Văcarilor, Valea Văcarilor, Păşunea Certeze-Şelătruc, Valea Rea.

Ei trebuie să plătească despăgubiri de 131.850,13 lei reprezentând prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunilor.

De la aceştia s-a mai confiscat suma de 73.638,55 lei reprezentând prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunilor în cazul de la Păşunea Certeze-Şelătruc.

Instanţa a mai pus sechestru pe bunuri imobile, terenuri, tractoare forestiere.

Sentința a fost atacată de către cei condamnați.

 

21 comentarii

  1. OȘAN Răspunde

    Bună dimineața pe toți la bulău!!!! Și acum pleacă peridoacele cu lemne ne ștantate din Negrești la Satu Mare la ora destinata zboară pe drum ca nu cumva sa fie opriți în trafic și sa ajungă la destinație!!!

  2. Osan Răspunde

    Iohanis dormi în papuci pe când se vinde țara

  3. suciu+emil Răspunde

    In brigade sacaseni nu sunt nereguli. Nu vede nimeni cum niste padurari semianalfabeti au acumulat averi mult peste veniturile legale,si cum supravegheaza intersectia de la limita cu Salajul sa ne fie control.

  4. legi de cacat Răspunde

    cum adica privativ in libertate? pedeapsa cu inchisoare sau nu? ce legi de tot cacatul in tara asta de cacat, Roxico (rohico)

    • ecologist Răspunde

      Măi @legi de cacat, tu cum stai cu limba română? Regim privativ DE libertate și nu ÎN!!! Știi să citești corect?
      Oricum este decizie în primă instanță deci este atacat în apel. Să vedem ce va ieși.

      • ecopulist Răspunde

        mai ecolovist in loc sa explici si tu la omul de rand ce inseamna expresia respectiva te legi de greseli gramaticale, clar ca esti un gunoi care sustine sistemul asta de rahat

        • ecologist Răspunde

          Nu susțin măi lovit cu ceva la cap! Trebuie să fii tâmpit să spui asta! Atât ai înțeles din ce am scris? Aia ce am scris dășteptul nu secheamă greșeală gramaticală ci înțelegerea unui text la prima citire. Adică de fapt neînțelegerea unui text. Dară cred că și tu intri în clubul ăsta select.

          • ecologist

            nu eu am scris asta, sunt prea multe greseli de garamatica romana si expresii de literatura

      • ecologist Răspunde

        de ce ai furat nicu?

    • ecologist Răspunde

      scuze, de obicei nu sunt nemernic cu cei care mai fac cate o greseala gramaticala ca doar nu suntem toti profesori, ca mine, problema a fost ca am tras pe nas din praful gresit, am corectat problema si acum sunt bine si nu ma mai leg de nimicuri o vreme, eventual de un stalp cand se termina praful, scuze inca o data

  5. satmarean Răspunde

    Astea sunt vreascuri pe langa ce au taiat austriecii. De firma austriaca nu se ating autoritatile. Unde este dreptatea?

  6. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Cineva văd că se plictisește rău de tot ziua în amiaza mare. 🤔😱 Puiule, nu ai nici o treabă de făcut? 😱🤯 Fă te util pentru societate până nu e prea târziu.🤯🤯 Se mulțumește anticipat.🙏🙏🙏

    • ecologist Răspunde

      măi, trebuia să-l corectez că sunt profesor, asta mi-e meseria, acuma nu mai e ca am un viciu, că mai trag pe nas, dar nu pot să mă abţin dacă văd o greşeală gramaticală,că mi-e in sânge, acum e şi altceva, ceva amestec, nu contează, apoi mi s-a furat nicu, adică nu ăla pe care aşa îl cheamă dar nu scriu cu “ck” pentru că nu este corect gramatical în limba română şi de acolo confuzia, scuze încă o dată

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Ești tu profesor atunci când eu îs papa de la Roma! Apoi comentezi și în timp ce predai? Du-te mă și te plimbă! Cine crezi că e curios de tine? Mai bine du-te și conversează cu tine însuți în oglindă.
        Era să uit. Cine ți-a fost prof de română că ești praf la compunere? Sau vorba aia ai tras niște prafuri de sub mobilă și te simți în ceruri? Numai întreb și eu așa retoric nu că aș fi curios.

  7. H&R Răspunde

    Stati calm:
    “Sentința a fost atacată de către cei condamnați.”
    Adica nu este definitiva.
    La urma o sa iasa cu basma curata. Si cu bani in plus in buzunar.
    Doar traim in Romanistan.

  8. Ionica Răspunde

    Si inca se mai fura din toata tara. Mai ales in Suceava si Maramures. Ne vindem tara la austrieci. Peste cativa ani nu o mai avem paduri deloc

  9. 007 Răspunde

    Nu există furt de lemn fără larga complicitate a Poliției, a Gărzii Forestiere, a autorităților locale,a INSPECORULUI sef de la I.Silvic,Judetean si a celor de la Ocoalele Silvice.Oare nu stie inspectorul de la Inspectoratul Teritorial pentru Regim Silvic si Vânătoare, trasformat în Garda Forestieră, ca taierile,transporturile si uneori actele sunt în neregulă(toata presa vorbeste despre bonuri,facturi,avize de transport clona si chiar false,pe care acte se transporta de doua sau mai multe ori )? După ce se face o tăiere, cineva trebuie să meargă în pădure și să facă un control.Controale se fac, dar se pare ca sunt trucate pe bani multi,intre padurarul controlat si inginerul silvic care face controlul.
    Uitati-va ce averi au cei de la Inspectoratele Silvice si culmea, nimeni nu-i intreaba ,de unde si cati ingineri care au controlat taierile si au inchis ochhi,sunt arestati ?!
    Din pacate noi romanii nu avem reactie ,suntem niste lasi dar ,,lei”in fata calculatorului ,fara să intelegem la ce clima ne condamna acesti nemernici cu gulere albe.
    Din pacate la UNII unguri nu le pot cere nimic ,pentru ca mie mi-e foarte clar ca ei sunt ,,picatura chinezeasca” ce ,,picura” constant la disolutia statului Roman,aproape in tot si-n toate ce tine de viata si/sau originea noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.