Ultima actualizare: azi, 12:35

Locale

VIDEO. Zeci de nemți se scufundă în apă rece, ca să încălzească o casă de copii din Satu Mare

Alexander Ens, 30 de ani, student la biologie și kinetoterapeut, a decis să ajute copiii dintr-un cămin din județul Satu Mare într-un mod inedit, titrează Libertatea. Tânărul a lansat Ice Challenge, provocare și campanie de strângere de fonduri totodată, care prevede ca participanții să posteze pe Facebook sau Instagram o fotografie în care sunt surprinși într-un mediu extrem de rece, dar și să doneze pentru cauza aleasă de Ens.

Provocarea se numește Ice BuKi, pentru că Buki este numele casei de copii din județul Satu Mare pentru care se strâng banii. Acolo sunt instituționalizați minori între 5 și 15 ani. În campanie s-au înscris deja peste 80 de participanți în Germania, iar banii care donați vor fi folosiți de casa de copii la încălzire, în această iarnă.

„Nu contează dacă băgați un deget mic în apă cu gheață, vă rostogoliți goi în zăpadă sau săriți într-un lac înghețat, totul este permis”, spune Alexander Ens. După ce se fotografiază în zăpadă sau în apa înghețată, participanții donează pentru casa de copii și „nominalizează” alți prieteni pentru a participa, de asemenea, la provocare.

Casa de copii Buki din Cidreag, județul Satu Mare, este beneficiarul campaniei. Stefan Zell (56 de ani), care lucrează ca voluntar la căminul din Cidreag, a explicat: „Casa trebuie încălzită pentru 45 de copii. Însă materialul pentru încălzire este scump în România, asociația Buki depinde de donații. Avem nevoie de cel puțin 1.400 de euro pentru a trece peste iarnă.”

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Alex Ens (@barefootbursche)


SURSA: Libertatea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.