Ultima actualizare: azi, 12:26

Locale

COVID. Centre de vaccinare în săli de sport. Primăria Satu Mare caută medici și asistente

Subprefectul Altfatter Tamás, alături de dr. Macrina Mihai, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Satu Mare și Vasile Dragoș – coordonatorul acestei acțiuni în municipiul Satu Mare au verificat astăzi, 05.02.2021, stadiul de organizare a centrelor de vaccinare organizate în cele două locații care se preconizează a fi deschise în cel mai scurt timp, odată cu creșterea numărului de vaccinurilor anti-covid 19 disponibile la nivel național.

Cele două centre, situate pe ambele maluri ale râului Someș, respectiv Sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” de pe bd. Muncii nr. 19  și Sala de sport a Liceului Teologic Ortodox ”Nicolae Steinhardt” din  str. George Călinescu nr. 51 sunt organizate, respectă toate prevederile de autorizare și funcționare din partea autorității de sănătate publică și nu vor afecta bunul mers al activităților didactice din școlile respective printr-o dirijare eficientă a fluxurilor de persoane.

De asemenea, Primăria Satu Mare recrutează personal medico-sanitar (medici și asistente) și registratori (cu cunoștințe de utilizare a calculatoarelor), conform legislației în vigoare, privind desfășurarea campaniei de vaccinare. Angajarea se va face pentru operaționalizarea celor 5 centre de vaccinare de pe raza municipiului Satu Mare, care vor fi deschise etapizat.

Primăria invită personalul medical să-şi exprime disponibilitatea de a face parte din echipele care vor funcționa la nivelul fiecărui centru de vaccinare prin completarea formularului alăturat:

Centrele de vaccinare vor fi amenajate în următoarele săli de sport ale instituțiilor școlare:

  • Liceul Ortodox ,,Nicolae Steinhardt”- Aleea Ilisești
  • Școala Gimnazială „Lucian Blaga”- str. Ion Vidu
  • Școala Gimnazială ,,Dr. Vasile Lucaciu”-str. Rodnei
  • Școala Gimnazială „Bălcescu-Petőfi”- Aleea Trotușului
  • Școala Gimnazială ,,Avram Iancu”- bld. Muncii

 

4 comentarii

  1. ,,,, ,,,, Răspunde

    Adică vin copiii înapoi la școală și noi transformăm săliie de sport în centre de vaccinare? Eu am auzit că cineva sus nu e de acord cu asta. Și atunci cum este? Și dacă din cauza acestor centre școlile se transformă în focare? Răspunde pentru asta cineva?

    • pap remus Răspunde

      da unde vrei sa o faca …la tine in apartament ???????????????????????
      Nici cum nu e bine ???

      • ,,,, ,,,, Răspunde

        @pap remus. Nu zic că nicicum nu e bine. Dar gândește-te că acei copiii care intră în sala de sport pot contacta și duc sau poate să ducă zilnic virusul acasă. Pe tine probabil acest gând nu te deranjează. Apoi dacă explodează numărul de cazuri ce vei face, spune? Arafat rezolvă simplu. Nu suntem cuminți și închidem tot iar. Inclusiv școlile. Dar probabil asta li este intenția. Nu-i merităm pe conducătorii noștrii!!!

  2. Adi Răspunde

    Ne angajează până în iunie și apoi ce facem doar trei luni .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.