Ultima actualizare: azi, 19:32

Publicitate

Cum să gătiți cu o plită electrică

Gătitul pe o plită electrică nu este cel mai dificil lucru din lume. Dar nu este nici ușor, mai ales pentru cei ce au avut până la momentul respectiv acces frecvent la plite cu gaz, care folosesc focul viu pentru a încălzi uniform și rapid.

Plitele electrice, pe de altă parte, pot fi destul de ciudate. Arzătoarele lor se încălzesc lent și se răcesc, ceea ce poate fi deosebit de dificil ori de câte ori trebuie să schimbați rapid căldura pentru a preveni arderea. Evident, există versiuni de înaltă tehnologie care schimbă tendința.

În loc să vă lăsați descurajat de ideea unei plite electrice, ar trebui să vă dați seama cum să o faceți să funcționeze pentru dvs. Cu un pic de creativitate, veți reuși să gătiți cu ea la fel de bine ca pe o plită pe gaz.

Dacă aveți un aragaz sau o plită electrică, acestea sunt lucrurile pe care credem că merită să le aveți în vedere.

Fiți precaut cu arzătoarele, mai ales dacă este prima dată când folosiți o plită electrică.

Toată lumea care a deținut vreodată o plită electrică s-a ars pe ea cel puțin o dată sau de două ori. Este evident când o plită cu gaz este aprinsă, deoarece puteți vedea o flacără sau mirosi gaz, dar același lucru nu este întotdeauna adevărat pentru o plită electrică. Modelele mai noi sunt adesea echipate pentru a vă anunța dacă un arzător este încă fierbinte, dar multe modele mai vechi nu oferă nicio indicație clară.

Dacă nu sunteți sigur dacă un arzător este cald sau rece, așezați mâna cu câțiva centimetri deasupra acestuia. Dacă este fierbinte, veți putea simți căldura respectivă fără a o atinge.

Sau, puneți oale și tigăi curate pe arzătoarele care sunt încă fierbinți după ce ați terminat de gătit, pentru a ști pe care să le evitați. Ca alternativă, puteți achiziționa un semn sau un magnet pe care să-l lăsați pe sau lângă plită care să indice dacă este încă cald sau nu.

Asigurați-vă că vă opriți efectiv toate arzătoarele – chiar dacă asta înseamnă să vă ghemuiți pentru a vedea mai bine cadranele arzătorului.

Trebuie să fiți vigilent, mai ales când încă vă obișnuiți cu un aparat de bucătărie. După un timp, însă, va începe să devină o a doua natură.

Când vine vorba de plite electrice, preîncălzirea este cel mai bun prieten al dvs.

Poate dura mai mult ca un arzător să se încălzească corespunzător. De aceea, ar trebui să preîncălziți arzătoarele în timp ce pregătiți mâncarea. Aveți ceapă de tocat? Porniți mai întâi arzătorul, apoi treceți la treabă. În momentul în care sunteți pregătit și gata de gătit, aragazul dvs. ar trebui să fie și el.

Dacă trebuie să preîncălziți ceva mai substanțial decât o oală sau o tigaie, cum ar fi o tigaie din fontă sau un cuptor olandez, lăsați cuptorul să facă asta pentru dvs.

Cu aproximativ 20 până la 30 de minute înainte de a începe să gătiți, folosiți un cuptor pentru a preîncălzi vasul și scoateți-l când sunteți gata să începeți. Poate fi mai dificil să mențineți o căldură ridicată pe o plită electrică, iar efectuarea acestui mic pas suplimentar vă va garanta mâncarea gătită mai uniform.

Dacă aveți un ceainic sau o cană electrică, folosiți-l pentru a încălzi apa înainte de a o pune într-o oală pentru a fierbe; va accelera semnificativ procesul.

Când puneți o oală cu apă rece pe o plită electrică, poate dura mai mult până la fierbere, mai ales că plitele electrice se încălzesc mai încet. Dacă nu aveți timp să așteptați acest lucru, prefierbeți apa într-un ceainic sau o cană electrică. Durează câteva minute și este perfect pentru când nu doriți să așteptați pentru a găti o oală cu paste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.