Ultima actualizare: azi, 09:13

Locale

FOTO&VIDEO. Noi imagini din Centrul Nou. Cum au avansat lucrările până în acest moment

Noi imagini din Centrul Nou. Lucrările continuă în Piața 25 Octombrie din municipiul Satu Mare. Vechea fântână arteziană a fost dărâmată, iar betoanele de pe jos au fost scoase cu excavatorul.

De menționat că în mare parte din piață au fost montate deja noile pavaje, urmând ca întreaga zonă să fie reamenajată și transformată într-un spațiu public generos pentru organizarea de evenimente și întruniri publice.

Cum arată proiectul

Proiectul care vizează modernizarea Centrului Nou al municipiului Satu Mare propune reconfigurarea Pieței 25 Octombrie, integrarea în peisajul arhitectural a unei piste de biciclete, refacerea fântânii arteziene și amenajarea unui spațiu public generos pentru organizarea de evenimente și întruniri publice.

Astfel, se vor reface gradenele, Pasajul Corneliu Coposu, trotuarele și iluminatul public, astfel încât prin toate intervențiile propuse se va obține îmbunătățirea amenajărilor peisagistice și se va crea un mediu propice pentru activități de petrecere a timpului liber.

Valoarea estimată a lucrării este de 11.159.373.96  lei.

30 comentarii

  1. H&R Răspunde

    De ce nu e rosu-galben-albastru tot?

    • Norick Răspunde

      Szabad Erdélyt akarok. Vreau un Ardeal independent.

      • +++ Răspunde

        Stai liniștit pe cur. Nu primești nimic. Poate cel puțin un pate Ardealul, ca să-ți treacă dorul

    • Adi Răspunde

      Niște lucrări de mântuială pe bani foarte mulți , au fost înlocuite pietrele naturale marmura și piatra cubica cu beton Tarr.
      Tot orașul a fost pavat cu beton care nu rezistă mai mult decât ani .
      Coica turna asfalt pe trotuare iar Gabor pune beton.
      În alte orașe se pune granit și piatră naturală care ține sute de ani la noi cine dă comision mai gros sau daca e firmă ungureasca ăla câștigă.

      • Patriot Răspunde

        Ba @Adi, ce ai cu Firma Tarr ? Te linistesc ca nu sunt dalele lor… fa o vizita la santier si te vei convinge. Si daca ar fi a lui Tarr ?! Mai bine era lucrarea de reabilitare a podului Decebal smenuit de Scoica cu o firma din Salaj, deci banii s-au dus in alt judet, care au si batut joc de noi. Eu zic ca mai bine ca banii sa ramana la noi in judet, si daca te uiti putin la cei 3-4 ani din trecut, firma Tarr cam toate lucrarile mari a executat cu brio. Firma puternica, serioasa….. a, ca proprietarii sunt maghiari…. asta va doare? va roada invidia 🙂

  2. 😁😁 Răspunde

    Stramb gheorghe, intoarce-te inapoi in comunism,ca vad ca nimic nu-ti place!!!

    • H&R Răspunde

      Ba da. Pensia.

      • Driver two2 Răspunde

        Răgăitul dracului de strâmb gh.
        Am facut cu el armata la psi.
        Un gunoi adevărat, bine ai zis, comunist.

        • Romanistan citizen Răspunde

          Și nici nu știi sub câte pseudonime postează! Că deh s-ar plictisi!😱😪 Sub multe asemenea veritabile fosile care încă mai încearcă să ne manipuleze viața și viitorul. Mai e și Ciocan exfrontieritistul șef dar nu numai. Personaje toxice. Nu înțeleg că vremea lor a trecut de mult. Să zică mersi că iau pensia aia babană și nu sunt în altă parte. Vezi accidentul cu morți mușamalizat acum niște ani. Știți la cine mă refer, nu? Nu-l băgați în seamă!

          • frontieristul

            @Romanistan tâgan:Nu ai vrea s-o fu-i tu pe mă-ta?

          • Romanistan citizen

            @frontieristul. Știi bine că am dreptate. Pentru restul îți pas plăcerea ție. Ești obișnuit oricum.😱😪🤯💩

  3. Stefan Răspunde

    Dupa 30 de ani de neocomunism în sfârșit se face ceva frumos și modern în orașul nostru care ne-am născut aici apreciem și nu ca și cei careau venit din noroaile coloniste din județ ! De fapt comentariile negativiste împotriva dezvoltării orașului nostru sunt a lor !!! ! Felicitări primaria Satu Mare !

  4. Dan Barnam Răspunde

    Cheltuiala inutila de bani. In conditiile in care nu avem spitale, pentru scoli se platesc chirii gigantice organizatiilor confesionale maghiare, iar strazile de la periferie gem de mocirla, nu exista nici o justificare pentru inlocuirea de dale in centru contra unor sume colosale de bani. Care este scopul acestei investitii? Nu sedeau bine dalele vechi din centru? In fapt, aceasta este borduriada 2.0 declansata initial de Videanu acum 15 ani.

  5. Cer Răspunde

    Nu va mai lăsați păcăliți…este pavaj simplu. Ei nu au făcut o îmbunătățire, au scos dalele,piatra cubica și marmura și au pus acest pavaj. Gândiți-vă puțin la calitate și la care cat valorează și cum era…

  6. Satmarean Răspunde

    Orașul betoanelor!

  7. radical2 Răspunde

    E cdva monument funeral? Sau de ce atata negru?

    • @hAuleuMaica Răspunde

      Cît amar de betoane pe o suprafață așa mare in centru orașului ,fără pic de verdeață , avînd și nuanțe închise
      la culoare , vai de noi ….la vară..

      • s Răspunde

        auleu mia zis mama ca sunt vreoi 4 anoutimpuri. digiaba pui fasolean pamantu in decembrie ca nu rasare, nici teiul nici palmieru, nu rasar ca leee frig. Noa priceputa -aa comentatorulule di ce nu au plantata bozgorii ?

        • ecologist Răspunde

          Corect. Dar tu vezi vreun loc unde se poate planta ceva? Că eu nu! Eventual pe post de verdeață vor pune ceva plante din plastic made in China? Că doară e veșnic verde! Nici apă nu-i trebe! Curată economie la bujet!
          Pietrele scoase de acolo erau de când Dumnezeu, de milioane de ani. Alea biztoș țin cât lumea dar trebuie câteodată întreținute și nu lăsat orice derbedeu să sape acolo și să lase după aia vraiște tot! Noi le luăm și montăm plăci de beton care în maxim 10 ani se vor toci, strica, sparge că doară crema societății trebe să parcheze cu jipanul undeva între două ședințe sterile!

  8. Ășâțî Răspunde

    Până acum a fost bai, că polgarul prezintă doar machete. Acum, când se materializează proiectele, apar aceeași cârcotași de serviciu cu alte texte.
    Nu vă săturați niciodată de comentarii aberante?
    Nu vă dați seama, că sunteți plictisitori deja?

    • radical2 Răspunde

      Spre deosebire de tine, ne intereaseaza si cum sunt cheltuiti banii si pe ce. Daca esti nepasator si te multumesti cu putin, atunci mai bine taci si accepta mereu ce primesti.

    • radical2 Răspunde

      Daca vin prietenii din Cluj, Oradea, Alba, Nu vreau sa zica.. ce-i cu “betonul” asta. Vreau sa ramana placut surprinsi. Asa cheltuim banii, dar tot in urma ramanem. Asa e cand lucrezi cu incompetenti. Dar din nou ajungem la incompetenti cand e vorba de Primaria SM. Si asta e alta poveste. ..Vedeti cum se leaga :))

      • H&R Răspunde

        Daca vin pretenii tai din alte “state ale Romaniei”, nu uita sa le duci si la cabinetele Coica. Sa ramana placut surprinsi.

        • radical2 Răspunde

          Doamne ferește. Doamnele de acolo nici o factura nu știu sa facă. Și dacă le spui, ele devin frustrate :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.