Ultima actualizare: azi, 16:18
Locale

Iohannis: Pregătiți copiii pentru școală. Scenariile în care vor fi deschise școlile începând de luni

Redeschiderea școlilor în data de 8 februarie a fost decisă marți într-o ședință la Palatul Cotroceni, susțin surse politice. Astfel, în 8 februarie ar urma să fie deschise fizic școlile în funcție de mai multe scenarii pe baza datelor epidemiologice.

,,Nu suntem singuri în Europa și ne-am uitat în jur să vedem ce fac alții. Marea majoritate a țărilor din UE deschid școlile. În majoritatea statelor sunt deschise sau vor fi deschise. Doar în 3 state nu se deschid școlile. În consecință am decis ca începând de luni majoritatea copiilor să meargă fizic la școală. Evident, trebuie să respectăm și să ținem cont de ce se întâmplă în fiecare localitate și pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte pentru că ne dorim ca școala să se desfășoare în condiții sigure”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a anunțat care sunt scenariile în care se vor desfășura cursurile. În afară de localitățile aflate în carantină, toți copiii de la grădiniță și cei din clasele I-IV vor merge la școală, indiferent de rata de incidență.

,,În localitățile în care sunt puține cazuri, în scenariul verde toți copii merg la școală și la grădiniță. În scenariul galben, acolo copiii de grădiniță merg la grădiniță, clasele 1-4 merg la școală și din ciclu secundar merg copiii din clasa a 8-a și la liceu tinerii din clasa a 12-a care se pregătesc pentru Bacalaureat. În localitățile în scenariul roșu merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele 1-4 la școală, restul vor face școala online. În localitățile care intră în carantină, evident, toată lumea stă acasă.”

Un comentariu

  1. Portocala Răspunde

    In Portugalia autoritatile au relaxat intre Craciun si Revelion, contrar parerii medicilor, si situatia nu numai ca s-a deteriorat ci a devenit catastrofala, 16mii infectati zilnic si peste 300 morti pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.