Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Tineri sătmăreni, la protestul studenților, în Cluj-Napoca: „Să vă fie frică, studenții se ridică!”

Zeci de studenți au ieșit să protesteze, în această dimineață, în fața Prefecturii Cluj, după ce Guvernul a anunțat că nu vor mai avea gratuitate la tren, titrează colegii de la PortalCJ.

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că studenții nu vor mai avea gratuitate pe tren, însă vor beneficia de o reducere de 50%.

„Se modifică și se revine la 50%. Eu nu văd un capăt de țară și dau exemple alte țări din Europa. În Austria studenții au 60% reducere, Belgia – 50% reducere, Cehia – 75%, în Croația reducerea e de 50%, în Estonia de 30%, în Franța de 50%. În Grecia nu există reduceri generale. România era țara care era în afara sistemului. Toate celelate țări mai dezolvate nu oferă gratuitate”, a declarat Cîțu.

Măsura i-a nemulțumit pe tinerii din toată țara. Astfel, studenții din Cluj s-au adunat în fața Prefecturii pentru a protesta împotriva Guvernului. Studenții au ieșit cu pancarte pe care au scris diverse mesaje, precum: „Pierdem trenul spre educație” sau „Să vă fie frică, studenții se ridică”.

 

17 comentarii

  1. Nicusor Răspunde

    Hai sictir……mai ajutati si voi CFR ul……Vreti gratis totul …..????

  2. hAuleuMaica Răspunde

    Cam mult va dat psd pentru voturile date . Si noi am fost mulțumiți cu un bilet de tren tur retur la trimestru, așa că ,ciocu mic . A-ți abuzat de multe ori .Iar darnicul Sătmarean (săraca Stâna ) poate să facă donații ,
    are tot dreptul , fă să jignească pe alții ….

  3. Cetățeanul turmentat Răspunde

    La munca, nu la intins mana!

  4. Satmarean 1 Răspunde

    PSD-ul a dat ca sa poata sa se plimbe la munte si in toata tara gratis si sa mearga acasa fiecare si sa-i voteze ,si studentii ce-au facut? Au votat PNL-USR-PLUS!!!!! , Acum ciocu mic. Sa primeasca doar cei orfani, care au o situatie materiala precara si restul 50% de cateva ori pe an cand merg si vin de acasa . Nu asta au votat? Gata cu pomenile pt toata lumea. In alte tari se dau credite studentilor pt achitarea taxei cu dobanda mica, dar sa si lucreze part time in timpul facultatii. Pt asta se poate face protest,dar pt pomeni…….nu!

  5. x-ulescu Răspunde

    asta ati votat , sa va para bine ca nu va furat Dragnea boii de la bicicleta !! Ha , Ha , Ha

  6. Vlad Tepes Răspunde

    E o vorba care suna cam asa : ” ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se implineasca” !!!
    Dragi studenti, #rezisti, facebook-isti, asta v-ati dorit, asta aveti.
    Voi ati adus la putere USR-ul , acuma nu aveti nici un drept moral sa va plingeti.
    Invatati ca experimentele astea se fac pe patru ani…
    In 2024 faceti bine si coboriti cu picioarele pe pamint, nu stati cit e ziua de mare pe facebook, rupti de realitate.
    Priviti realitatea de zi cu zi in fata nu pe cea virtuala.
    Acum vedeti unde va poate duce realitatea virtuala !

  7. Cetateanul turmentat Răspunde

    Dragi studenti, rezistati! :)))

    • x-ulescu Răspunde

      Ha,Ha ,Ha

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Sa reziste la ce? Ca marile organizatii studentesti nu aduna grevisti nici de-o echipa de fotbal, cu rezerve. Pe vremea mea ieseau 10000 studenti in strada doar asa, la misto. Nu zic de motive adevarate,

    • Cetateanul Răspunde

      Nu zic ca la o adica, avand in vedere asa-zisa politica practicata in ziua de astazi conform careia prostul merita prostit nu ar fi valabila, dar aici vorbim de un alt nivel, multi tineri nu mai au viitor, eu sunt de parere ca prostul (eventual naivul) merita prostit dar nu merita falimentat, chinuit, marginalizat (sa fi sarac in ziua de astazi inseamna sa fi marginalizat) si eventual ucis prin lipsa de mijloacelor decente de trai .
      Capitalismul ucide, asta se vede din ce in ce mai clar, pe zi ce trece ! Sa ajunga actualii elevi/studenti la pensie ? Pai in primul rand o sa aiba locuri de munca de cosmar daca o sa le aiba si pe alea !
      Un profesor de economie din SUA, RIchard Wolf afirma ca statul fie taxeaza bogatii (deoarece saracii nu au bani), ori se imprumuta (tot de la bogati) .
      Cum se face ca peste tot in lume statele nu au impus o limita de profit si au lasat marile corporatii sa castige suplimentar miliarde de euro si astfel sa profite de pe urma inchiderii fortate a micilor afaceri ?

  8. Satmarean 1 Răspunde

    @ Vlad Tepes- corect

  9. Gyuri Răspunde

    Mai puneți mâna pe carte, dragilor.
    Lăsați alte activități extrașcolare, că e plin prin funcții de analfabeți.
    Nu ar trebuii să fiți in sesiune?
    Sigur că aveți voie să protestati.
    Dar într-o lume care se scufundă, voi cereți ce nu vă aparține. ABIA ASTA, ÎNSEAMNĂ SĂ FI STUDENT ÎN ROMÂNIA!!!

  10. O explicație bună in câteva minute Răspunde

    https://youtu.be/8jZFjb93lz4

  11. Cetateanul Răspunde

    Parintii vostri nu mai au bani, locuri de munca sau oportunitati ?
    Voi insiva nu mai aveti un orizont cert, predictibil ? Ati ramas fara bani ?
    Stiti cine e de vina, nu ?
    Un virus amarat, care cica ucide in draci !
    Daca nu o sa luati masuri severe o sa fiti o generatie de ratati ! Dar nu va faceti probleme, vom iesi in strada cu toti si aia de mai au pusi deoparte un ban pentru ca ceea ce se intimpla este falsificarea grosolana a realitatii si a istoriei practic !
    Asta ne afecteaza enorm pe toti cei care traim in economia reala, cei cu bani facuti din spagi de milioane de euro, furturi legale (contracte cu statul) sau care au achizitionat pe nimic tot prin spagi terenuri, fabrici, spatii comerciale nu sunt afectati si aplauda falimentarea micilor firme ! Asta inseamna pentru ei mai multi bani, mai multi oameni disperati in cautarea unui “loc de munca”, mai multa putere economica si sociala !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.