Ultima actualizare: ieri, 19:16

Locale

Lista țărilor din zona galbenă. Cei care vin din aceste state intră în carantină

Lista țărilor din zona galbenă. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat joi lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, de unde, la întoarcere în România, persoanele sunt obligate să stea în carantină.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi, 4 februarie 2021, HOTĂRÂREA nr. 6 pentru aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Pe lângă actualizarea listei statelor cu risc epidemiologic a fost introdusă și obligația ca la intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat să prezinte certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.

7 comentarii

  1. Rac Răspunde

    Daca la intrare in tara asta de cacat, prezinti test negativ…de ce mai trebuie sa stai in carantina????

  2. Satmarean 1 Răspunde

    @Rac. Pt ca tu faci test inainte cu 72 ore perioada in care te poti infecta si esti in perioada de incubatie. Dupa perioada de carantina daca testul e tot negativ inseamna ca esti ok. Daca faci test stai in carantina vreo 8 zile daca nu faci stai 14 zile.

  3. garcea Răspunde

    Ce carantina , ca nu se respecta .
    Vin acasa si primul lucru sa dea iama in magazine la cumparaturi .

  4. Anton Răspunde

    “La intrarea din zonele de risc din spațiul Schengen, un rezultat al testului de coronavirus, dovada vaccinării sau a certificarului de imunitate trebuie să fie puse la dispoziția departamentului de sănătate cu până la 72 de ore înainte de intrarea în țară. Prin intermediul noilor reguli ar urma să fie suspendată obligația anterioară de carantină pentru călătorii din zone de risc.”
    Asa e legea gandita in tarile moderne.
    Romanii vor si una si alta,vai de pwla lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.