Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

VIDEO DRONĂ. Stadiul lucrărilor la cel de-al treilea pod din municipiul Satu Mare

Lucrările la cel de-al treilea pod din municipiul Satu Mare avansează în ritm alert. În imaginile realizate cu drona de jurnaliștii PortalSM se poate observa că deja se lucrează la fundație în ambele capete ale Someșului, acolo unde vor fi montați pilonii de la urcarea pe pod.

Stadiul lucrărilor, 22.02.2021, imagini PortalSM:

Licitația pentru construirea celui de al treilea pod a fost câștigată de compania austriacă Strabag, iar valoarea contractului este de 141.643.292,84 lei fără TVA.

Podul prevăzut peste râul Someş face legătura între Bd. Independenţei, cartier Gelu de pe malul stâng şi Bd. Henri Coandă de pe malul drept, şi se suprapune peste str. Ştrandului.

Podul amplasat în continuarea străzii Ştrandului va prelua o parte importantă din traficul ce se desfăşoară între zona de nord şi zona de sud a municipiului Satu Mare, reducând considerabil traficul actual de pe podul Decebal. Noul pod oferă şi posibilitatea preluării traseului drumului european E 81 care în prezent se desfăşoară pe podul Decebal.

8 comentarii

  1. a Răspunde

    Cred ca Srabag putea mai mult. Nu cred ca e gata in 2022. Un 2023 sau 2024 e mai aproape de avdevar, zic eu.

    • Haha Răspunde

      Podul ar putea fi gata ca partea subterana de fundare e aproape gata iar suprateran va merge mai repede , dar ca la centura SM , nu stiu cand se gandesc sa reloce utilitatile .

      • 😁😁 Răspunde

        Domnilor, Ei au un termen de executat care trebuie respectat, si sant 100% convins, ca vor reusi sa duca contractul pana la final, in loc sa tot criticati mai bine ati spune, da am adus o Firma in sfarsit nu ca celalalte care au fost adusi de ex Psd! Dati o sansa, aveti echipa, se lucreaza, indiferent de Nationalitate, lasati domnilor sa-si faca treaba, ca in sfarsit dupa 30 de hotie psd se mai si lucreza.

        In rest Sanatate pt toata lumea.

        • a Răspunde

          Sunt sigur ca podul va fi gata si lucrarea va fi peste 9.50. Ca isi doreste omul ceva mai repede.. nu inteleg partea cu critica…
          Oricum nu este meritul nici al PSD, nici UDMR. E meritul nostru al satmarenilor, ce ne dorim o viata mai buna!

    • b Răspunde

      Lasa ca italiano vero a zis ca circula pe celalat pod pana de Craciun! Acuma nu misca nimic pana nu se aloca budgetul pe 2021 sau sunt prieteni cu luzerii de la PSD!

  2. . Răspunde

    😁 Da io stiam ca la Satu Mare la conducere a cam fost udmraiul la primarie mai ales. Nu iubesc psd-ul dar sa nu nici exageram😁😁

  3. Mircea Govor Răspunde

    PSD a avut 4 primari dupa 1989: Samfira, Anderco, Solschi, Coica.

    • c-block Răspunde

      Pentru informarea corectă ăștia-s primarii români de după 90. Sanfira a fost susținut de Vatra Românească iar Anderco a fost ba țărănist, ba în mandat independent, ba afiliat pesedist. Asta până când s-a certat urât cu mc bighammer Colopaci de Certeză. Apoi i-a venit cadou procesul. Nu cred că are careva vreun merit în podul trei sau în centura de ocolire pentru că nu au schițat la momentul respectiv nici un gest, eventual ceva vag. Ca să nu spun de Anderco că a refuzat finanțarea centurii iar banii respectivi au ajuns mi se pare la Adjud. Oricum amplasamentul podului se multzămește lui Anderco. Și lui Gunthner. Asta ca să fie clar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.