Ultima actualizare: azi, 21:15

Locale

VIDEO. La un pas de tragedie! Pieton inconștient, evitat în ultima clipă, în Satu Mare

La un pas de tragedie! Pieton inconștient, evitat în ultima clipă, astăzi, în Satu Mare. Un pieton era cât pe ce să fie lovit pe strada Ady Endre din municipiu, în timp ce încerca să traverseze strada prin loc nepermis, fără să se asigure.

Șoferul a observat la fix pietonul care traversa strada prin loc nepermis. Din fericire, femeia a scăpat doar cu o sperietură, însă dacă nu ar fi fost observată la timp, o tragedie ar fi putut avea loc.

Acesta nu este singurul caz în care un pieton nu se asigură în timp ce traversează strada, fie că vorbim de trecerea prin loc nepermis, fie că vorbim despre trecerea de pietoni. De multe ori se întâmplă ca șoferii să evite astfel de accidente la limită.

 

22 comentarii

  1. Bogu Răspunde

    A facut maro…

  2. Unu' Răspunde

    Redactor idiot!
    Cum plm interpretezi tu legea, habar n-am!
    Pietonul trece strada REGULAMENTAR, pe la colțul străzii (Drăganilor) și se vede clar că se asigură din partea stângă, după ce (cel mai probabil) s-a asigurat și din partea stângă, dar acolo este sens giratoriu și nu a vazut să vină vreun autoturism!
    Obligația de a se asigura, la trecerea de pietoni, o au DOAR ȘOFERII DE AUTOVEHICULE, care își pierd prioritatea, pentru pietoni este doar recomandat să se asigure! Nu amsteca kkt și nu încurca borcanele!

    • Unu' Răspunde

      ERATĂ.
      … se asigură din partea dreaptă, după ce (cel mai probabil) s-a asigurat și din partea stângă …

    • Soul Răspunde

      In primil rand uitate pe video. Asta este la piata de vechituri unde ESTE trecere de pietoni, doamna trebuia doar sa mearga 3m si sa treaca pe ala. Asta nu e doar un daca vrei… Daca esti de mai putin de 50m de trecere trebe sal folosesti.
      In al doilea rand doamna poate sa se asigure cat vrea daca conducatorul nul vede. Trebe sa te asiguri intrun loc unde esti vizibil. Ea a sarit afara din spatele masinii, si a avut mare noroc.
      In cazul de mai sus pietonul a fost prost si foarte norocos.
      A si legat de trecere regulamentar nush tu de unde ai scos idea ca e in regula sa treci strada chiar langa un sens fara trecere de pietoni.
      Dupa gandirea ta e in regula si sa treaca prin mijloc daca se asigura.
      Si pietonii trebe sa circule nu numai sa mearga in fata ca niste oi…

      • Unu' Răspunde

        Să-ți răspund:
        La piața de vechituri, trecerea de pietoni se află pe strada Barițiu, lângă magazinul Big Fishing, până unde trebuia să meargă 85 de metri! Ca să ajungă la farmacie, de exemplu, trebuia să facă în total 170 de metri, față de 12 metri cât a făcut!
        Pietonul este la colțul străzii Drăganilor, unde nu ai sens, nu pe Lăcrămioarei unde este sensul giratoriu, iar de unde a trecut pietonul din imagini, până în centrul sensului giratoriu sunt cam 40 de metri, deci nu a trecut chiar prin sens! Exact la fel este și la Lidl Careiului, trecerea de pietoni este după sensul giratoriu, se circulă fără probleme!!

        Legea zice:
        OUG195/2002, art. 72, alin (3):
        Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate și semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localități, pe la colțul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic.

        Sunt foarte multe persoane care trec prin acel loc, de unde lipsește trecerea de pietoni, doar că primăria ignoră drepturile pietonilor, punând accent doar pe fluidizarea traficului auto!

        • Soul Răspunde

          Acolo scrie in legea pe care ai postat, pe coltul strazii, nu din mijlocul parcarii dintre 2 masini.

          Conducatorul auto nu avea vizibilitate asupra spatiului respectiv.

          Nu poti da pui trecere de pietoni in fiecare 5 metrii, doar pentru ca la pieton ii lene sa mearga roata.
          Apropo careiului, acolo la biseraca cand vin cei dela biserica si trec pe poc ala unde se incadreaza ?

          • Unu'

            Serios?
            Dacă colțul străzii este ocupat cu o mașină parcată ilegal, omul trebuie să treacă peste ea?!?
            Trecerile de pietoni se amenajează, de regulă, pe fiecare braț al unei intersecții! La fel este și la Crinul, și aproape peste tot în lume pe unde am umblat este așa! Doar că, din păcate, la noi în oraș avem niște incompetenți la conducere, cărora nu le pasă de pietoni!

      • Unu' Răspunde

        Până nu uit, ce caută acolo parcarea aia de la Vulcanizare / Ema Motors, între două intersecții, când legea spune clar că este interzisă parcarea! la mai puțin de 25 de metri înainte și după intersecție?!?

      • Haha Răspunde

        Aproape ai dreptate , doar ca trecerea de pietoni e inainte de giratoriu , adica cam departe pentru tanti ( toanti ), si matale ar trebui sa mai rasfoiesti niste carti . 🙂

    • apropo Răspunde

      Pe bune? Vai de steaua noastră…

  3. Unu' Răspunde

    Până nu uit, ce caută acolo parcarea aia de la Vulcanizare / Ema Motors, între două intersecții, când legea spune clar că este interzisă parcarea! la mai puțin de 25 de metri înainte și după intersecție?!?
    H.G.1391/2006, art. 142:
    Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor:
    f) în intersectii, inclusiv cele cu circulatie în sens giratoriu, precum şi în zona de preselectie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanta mai mica de 25 m de coltul intersectiei;

  4. cizmaru Răspunde

    pitonu a incalcat legea ia vezi ca trecerea este trasata la cinci metri de pieton se vede in filmare si chiar daca trebuie sa meaga 100 de metri mai departe ea incalcat legea dupa cum spui tu dece lasenu giratoriu la coborirea de pe podurinu poti trece chiar pe coltu strazi trecerile sint trasate mai la distanta

  5. cizmaru Răspunde

    legea care spui se refera la partea carosabila si nu la cea de dinafara pati carosabile

  6. Ionica Răspunde

    stai jos, 4!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.