Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

VIDEO. Pieton pe roşu, pe trecere. Nici nu s-a uitat la semafor

Pieton pe roşu, pe trecere. Un pieton era cât pe ce să fie lovit după ce a trecut pe culoarea roşie a noului semafor amplasat  pe b-dul Octavian Goga din municipiul Satu Mare.

Din imaginile postate pe contul activiştilor de la Drivers SM se poate vedea cum femeia trece fără nicio problemă în vreme ce autoturismele au culoarea verde. Ba mai mult, ea se arată indignată de un şofer care a trecut la limită pe lângă ea.

Cel mai probabil ea nici nu a realizat că la trecerea respectivă a fost instalat un semafor.

Din fericire, nu a fost vorba de niciun accident.

15 comentarii

  1. Satmareanul Răspunde

    Sutare, Din pacate nu este un caz singular. Fiind un semafor amplasat recent sunt pietoni, mai ales persoane in varsta, care nu constientizeaza ca exista acel semafor si traverseaza fara nicio retinere. Ar trebui semnalizat mai bine, pana nu se intampla vreo tragedie. Toate cele bune!

    • Gov Răspunde

      Corect . Semaforul este util in acel loc doar in zilele de duminica si sarbatoare mare , atunci cand “cei mai crestini ” oameni ies din biserica si nu stiu sa traverseze intermitent in grupuri . Ei faceau un carnat mare de vreo 300 m si asteptai in sens la Burdea 10 minute . In restul zilelor este util doar pentru farmacii , acolo unde merg soferii care trec zilnic prin sensul de la Burdea , sa-si cumpere Xanax

    • Desteptule Răspunde

      Si tu esti mare inteligent. Ce sa semnalizeze mai bine? Nu vezi stalpu ce-ti bate in ochi cu lumina verde/rosie? Da unde te uiti cand esti pe strada ? Sunteti de rasu lumii, nu stiti circula nici pe jos, d’apoi cu masini?

      • România Răspunde

        Pentru turma lui Dumnyezău nicicum nu e bine. Vezi și cazul bisericii de la capul podului Golescu care niciodată nu se termină de construit. Este și acolo trecere de pietoni semaforizat și atunci ghici cum trec oițele?? Ca turma slalom printre mașini!!!

        • Vulpea bi-polara Răspunde

          La cat umblu prin oras, doar in astea doua locuri sunt probleme cu boulenii…la fosta mosie a lui nASTAI si la afacerea lui sOCOLAN. I rest pana si oile cele mai habotnice stiu ca se circula doar pe verde. La astia doi insa zilnic vezi mioare si plavani, tantosi gatiti cu straie populare cum se arunca in fata spoilerului, ca ei is protejati de ceva duh din ceruri.

    • H&R Răspunde

      @Satmareanul. Hai sa punem acolo cativa pensionari la fiecare trecere de pietoni. In ultimele zile am vazut ca timp au bughete.

  2. s Răspunde

    Soferul masinii care a ocolit pe dreapta cele doua masini care stationau tocmai din cauza ca era cineva in traversare, e un imbecil . majoritatea accidentelor sunt provocate de astfel de oi ( Motto; bagate in fata, depaseste). Faptul ca semaforul este verde nu inseamna ca trebuie sa treci orice ar fi . Poate fii un om beat ,bolnav , neatent, un copil neastamparat ,un batran senil, un orb, nu trebuie neaparat sa-l calci doar pentru ca muschii tai striga ca io am prioritate.

    • sm_noname Răspunde

      @s
      Totusi cum trebuia sa procedeze daca cei din fata (doua din trei masini) doreau sa vireze la stanga?
      De altfel, si cel care a facut inregistrarea la fel a procedat. 😉

      • s Răspunde

        Cei doi din fata voiau sa vireze stanga, semnalizau stanga si nu veneau masini din sens opus , s-au oprit sa treaca pietoana. Chiar aici e cheia , cel care a depasit pe dreapta a vrut sa fie mai smecher. Daca doi stau si asteapta sunt fraieri, io-s mai destept.

        • Soul Răspunde

          Esti un bolovan si jumatate, ala care a depasit de unde trebuia sa stie ca din sens opus nu vine nimic ? Vede prin metal ? din moment ca erau inca 2 in fata lui nu avea cum sa vada clar ce vine din fata.
          Asa ca conducatorul masinii in cazul de fata bine a procedat, a vrut sa mearga in fata vede ca este rand unde masinili trec la stanga si el a depasit pe dreapta, a semnalizat si a schimbat banda sa mearga mai in fata.
          Pietonul e de vina in cazul de fata, nu conducatorul masinii. Doamna trebuia in primul rand sa deschida ochii si sa nu mearga ca boul pe strada, doar pentru ca e trecere de pietoni ala nu inseamna ca poti sa mergi ca boul fara sa verifici semaforul.
          Si ala nu e scuze ca e in varsta… nu o sa schimbam nimic in orasul asta ca cei din varsta nu pot sa se adopteze ? ce mentalitate de idioti e asta ?
          Legat de commentul de trebe semnalizat mai bine ce doreste omul ? ca daca cineva se apropie de trecere o sa fie ceva sunet mare ca vezi ca e rosu ? sau sa fie electrocutat deca pune jos piciorul ? sau ce mai vrei ?

          Uneori oamenii nu observa problema ca pietonii habar nu au cum sa circule, si tot timpul cel care conduce masina este vinovat.
          Daca nu conduci o masina si nu stii cum e traficul in orasul asta mai bine nu comenta. Fiecare pieton asa circula cum doreste el, daca vrea sa mearga la un magazin DREPT IN FATA nu conteaza daca e trecere 10m mai incolo, sunt prea lenesi sal foloseasca, si daca claxonezi pe ei ca hei nu asa se face atunci sunt revoltati.

          • altu fără bmw

            În Olanda semaforul are și sunet. Mai sunt și unii care nu văd bine. Și se aude destul de bine. Dar vaca lui Dumnezeu putea fi puțin mai atentă! Zilnic văd asemenea faze acolo.

        • Ses Răspunde

          Bine man!!! Data viitoare sa stai pe banda 2 pe Blaga la intrare in C2.

          Dracu’ te ia te schimbi pe 1 sa il ocolesti…

    • X Răspunde

      Si tu circuli cu busu si vii aici sa comentezi cum sa circule oamenii, da-ti o palma sa-ti revii, poate ti-a functiona capu si tie

  3. Nae Răspunde

    Sa stai locului cand ai spatiu de manevra pentru a merge inainte este o aberatie. Soferul a procedat corect, nu era neaparat necesar claxonatul insa nu i-a stricat pietonului neatent. Asemenea situatii vor mai fi, dupa ce treci strada prin acelasi loc ani si ani de zile este nevie de un timp, la unii mai indelungat, pana sa te obisnuiesti, cu semaforul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.