Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Aeroportul Satu Mare dorește o cursă spre Germania. Momentan sunt zboruri spre Londra și Paris

Londra și Paris rămân singurele destinații externe de pe Aeroportul Satu Mare, a anunțat astăzi conducerea aeroportului, în cadrul unei conferințe de presă. Cum impactul pandemiei a fost unul puternic, zborurile Tarom către București au fost reduse, iar Satu Mare a rămas și fără cursa estivală către Constanța, aceasta din urmă fiind mutată la Oradea, Cluj și Timișoara. Cu toate acestea, reprezentanții aeroportului au mai spus că următorul obiectiv va fi o cursă spre Germania.

Conducerea Aeroportului Satu Mare a precizat că anul 2020 a fost unul extrem de greu, iar o revenire la valorile din 2019 s-ar putea face abia din anul 2024. Astfel, singurele destinații oferite pasagerilor rămân cele deja stabilite, și anume București, Londra și Paris. Zborurile către Londra se vor relua din 27 aprilie, cu trei frecvențe, iar cele către capitala Franței vor începe în data de 28 aprilie, marți și duminică.

Până la o posibilă cursă spre Germania, reprezentanții aeroportului au pregătit două proiecte importante. Primul proiect are în vedere creșterea gradului de confort al pasagerilor, iar un alt proiect, unul transfrontalier în care sunt implicate patru țări, România, Ucraina, Ungaria și Slovacia și care urmărește dezvoltarea aviației în zonele de graniță. Acest al doilea proiect cuprinde și o școală de zbor la Satu Mare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.