Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Coronavirus Satu Mare: 101 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 874.985 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 790.813 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.186 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

În intervalul 16.03.2021 (10:00) – 17.03.2021 (10:00) au fost raportate 89 de decese (45 bărbați și 44 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Ilfov și București.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 26 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 37 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 decese la categoria de peste 80 de ani. 85 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.361. Dintre acestea, 1.266 sunt internate la ATI.

14 comentarii

  1. Dr Haus Răspunde

    Cand am zis ca vine valul 3 , si lumea sa aiba mai multa grija ,mai multi au facut “la Misto “.
    Variantele noi sunt mai “lipicoiase “si mai periculose , inafara de plamani mai distrug si alte organe = ficat ,rinichi ,inima .
    Tot mai multi tineri ajung repede pe aparate in stare grava .Copii sunt si ei in pericol ,mutantii afecteaza si pe ei !!!
    Valul trei al pandemiei de coronavirus se resimte și în spitalele de pediatrie din Capitală. Secțiile Covid, inclusiv cele de Terapie intensivă, sunt pline de copii. Spre exemplu, la Spitalul Grigore Alexandrescu, aproape toate paturile sunt ocupate, relatează Realitatea PLUS.
    O nouă variantă a coronavirusului, nedetectabilă la testele RT-PCR, descoperită în Franța
    Cei care-mi ranjesc in fata in supermarket ,cu nasul afara din masca , nu pacalesc sistemul ci pe ei , oricand pot sa incaseze o doza de virus.Care este mai periculos decat variantele anterioare.Din cauza lor situatia se strica , in loc sa se imbunatateasca .Parca sunt prosti , si vor ca situatia asta a se perpetueze , in loc sa se opreasca , ca in Noua Zeenlanda etc .

    • Dr. Maus Răspunde

      Tu mai bine să ne spui dacă te-ai vaccinat ori ba.
      Că restul nici dacă mă împuști nu o să pricep că la câți sunt deja imunizați (chiar și la noi) și restul în carantină cum Dumnezeu sunt atâția!
      Ca să nu spun că 30% din cazuri sunt din București și împrejurimi pe când doar 20% din populația țării stă acolo.
      Cred că ce am cerut nu este peste intelectul tău.
      O zi bună!

  2. ... Răspunde

    Între timp îți trimit o poză stimate @covid19 și te rog s-o rumegi bine! E demn de Benny Hill!
    Exact de asta nu mă duc la vaccinare! Păi să stau cu orele la coadă ca să fie sigur că mă infectez?
    Uită-te bine! Organizarea p@lii de la eroii lui pește prăjit!
    https://www.presasm.ro/fotogalerie-buluc-la-vaccinare-se-asteapta-cu-orele-in-fata-unor-centre-din-satu-mare/

    • Satmarean Răspunde

      La cate injectii cu insulina ai facut si mai ai de facut, ce mai conta o intepatura? Nu ai timp sa stai la rand mai ales cand esti pensionar pe caz de boala?

      • English pacient Răspunde

        Stimabile, unii poate fizic nu pot sta în picioare să aștepte cu orele. Cei care stau acolo au motive întemeiate. Nu de plăcere merg acolo. Deci să-ți ții afară așa mi se pare absurd! Sau se speră că unii renunță ori se încalță cu ceva pneumonie în plus la promoție și duși sunt definitiv???

    • covid 19 Răspunde

      @…, Cum ,,exact” de asta nu mergi la vaccinare? Ieri, alaltăieri nu mergeai că tocmai primiseşi informaţii de la CIA că procesul de fabricaţie a vaccinurilor nu-i coşeră. Ceva de genul cum cei ce lucrează la Unicarm mănâncă salamul din altă parte că nu văd cum e făcut. Mare, mare păcălici eşti da’, spre ruşinea mea abia acuma mi-am dat seama. 🤣🤣🤣🤣

  3. ... Răspunde

    Ești bou! Nu de injecție mi-e teamă măi tembelule! Exact acum se derulează o emisiune pe B1TV referitor la cum gestionează autoritățile pandemia și toacă banii degeaba (spitalul de la Lețcani inexistentă dar în care s-au îngropat la propriu 12 milioane de € și plouă în ea dar nici bolnavi nu sunt în ea) De aia nu sunt paturi ATI! sau aparatul de depistare covid care stă în subsol nefolosit din august anul trecut! A costat doar 300000 RON! Bagatelă, nu? Aici e problema! Ții bolnavii în frig pe stradă în pandemie și nu respecți programarea? Nu e prima dată când se întâmplă asta. Dacă îi mai aplauzi pe otorități ori faci parte din sistemul sanitar ori ai suferit Braiwash complet!
    PS. la injecția cu antivaccin se folosește exact capul de injecție pentru diabetici. Folosesc zilnic minim de 3 ori. Deci știu foarte bine că abia se simte. NU ASTA E PROBLEMA! RESTUL!!!! DEBANDADA CUM SE TRATEAZĂ PANDEMIA! IRESPONSABILITATEA!

  4. H&R Răspunde

    Până la urmă cât este planul?

  5. Miss Portocala Răspunde

    „Trăim deja o viață foarte apropiată de cea normală”. Mărturiile locuitorilor de pe insula unde toată lumea s-a vaccinat anti-COVID .Viața pe mica insulă portugheză Corvo, aflată în Arhipelagul Azore, a revenit, practic, la normalitatea pe care mulți o visează. Insula are aproape 400 de locuitori, iar acum câteva zile singurul doctor din Corvo a anunțat că aproape toți au fost vaccinați și sunt aproape să atingă imunitatea de grup
    Așa că măsurile au început să fie deja relaxate. Locuitorii insulei se pot întâlni în cafenele, baruri și restaurante, fără multe restricții. Masca de protecție nu mai este obligatorie în spații deschise, iar școlile sunt deschise.

    • Deer Hunter Răspunde

      Asta până nu vor veni turiștii cu ceva virus de prin Burkina Faso sau Kanem Bornu și începe iarăși meciul.

  6. Bongo Răspunde

    Președintele Tanzaniei, unul dintre cei mai vocali coronasceptici din Africa, a murit infectat cu COVID , asta în contextul în care Mugufuli a susținut că Tanzania este liberă de virus, de aproape un an, datorită rugăciunilor.
    În februarie, Tanzania, care de luni bune se declara liberă de COVID-19 datorită rugăciunilor, a cunoscut un val de decese, oficial atribuite pneumoniei. Mai multe personalităţi au fost infectate cu noul coronavirus, inclusiv vicepreşedintele arhipelagului Zanzibar, Seif Sharif Hamad, care a decedat.

    • Deer Hunter Răspunde

      Și acum te bucuri??? Și știi sigur că de coronavirus??? Că de exemplu ăla din Zanzibar avea enșpemii de ani, era bătrân și bolnav de inimă.😱🤮😤🤯💩💩💩
      Fii sigur că va veni și socoteala la urmă. Să-ți pregătești adăpostul antiatomic și rezerve de apă și hrană că eu personal voi verifica că stai acasă și respecți distanțarea socială față de oamenii normali!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.