Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Coronavirus Satu Mare: 79 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 10 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 840.116 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 770.854 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.564 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

În intervalul 09.03.2021 (10:00) – 10.03.2021 (10:00) au fost raportate 100 de decese (52 bărbați și 48 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Ilfov și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 7 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 20 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 35 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 32 decese la categoria de peste 80 de ani. 94 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 5 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.190. Dintre acestea, 1.140 sunt internate la ATI.

 

13 comentarii

  1. dr.Raed Răspunde

    “Se prelungește starea de alertă, nu e cazul de noi restricții. Va fi adoptată măsura ca circulația după ora 22.00 să fie restricționată. Restricția aceasta va face diferența, veți vedea.
    Asta spunea azi domnul nostru prim-ministru,nea Florin Catu

  2. ... Răspunde

    Până la urmă care-i planu’ toarăși?

    • H&R Răspunde

      Planu’ este sa stea boboru’ in case, sa nu poata sa faca meeting sau demonstratie. Sa se indatoreze cu stat cu tot, si sa plateasca fara limita de timp datoriile, adica vesnic. Cam asta asa scurt si la subiect.

  3. ,Pipo Răspunde

    M-aș bucura dacă ar începe să doară prostia.

  4. Romanistan citizen Răspunde

    Pentru reducerea riscului de transmitere a virusului propun pentru Grupul Strategic să ia în considerare pe lângă interzicerea circulației pe timp de noapte și limitarea volumului de aer tranzitat prin aparatul de respirației a fiecărui individ. Adică fiecare să aibă voie numai la un anumit volum de aer să respire. Și dacă depășește să fie taxat de Cîțu! Bineînțeles după ce este strașnic amendat. Sau să-și țină respirația până a doua zi. Ce ziceți?

    • CasiNo Răspunde

      Ajungem si acolo….

    • Dr Răspunde

      Nu esti comic deloc. Ar fi suficient ca lumea sa respecte regulile , si sa foloseasca masti de calitate .Scoaterea lor din buzunar si punerea la loc tot acolo ,precum si pipairea,aranjarea cu mana pe exterior duc la infectare .
      Vad in supermarket peste 50% cu nasul afara din masca , si au o privire ce smecher sunt , pacalesc sistemul. Altii lasa deliberat zona din lateralele nasului : sa circule aerul , numai ca ce iese si intra ,poti fi infectat .

      Aproape 4.000 de cazuri de COVID în școli, într-o lună. La asta statistica nu pune si parintii aferenti

      Marea majoritate a specialiștilor sunt de acord că suntem în debutul valului trei al pandemiei, pentru că vedem în fiecare zi o creștere a numărului de cazuri depistate, a numărului de cazuri internate în spitale și a numărului de cazuri cu acces în terapie intensivă, deci clar suntem în derularea acestui val 3, a declarat pentru Digi24 Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

      Ea spune că tulpina din Marea Britanie, aparent cea dominantă în acest al treilea val al pandemiei, nu este mai agresivă, ci este mai contagioasă și mai ușor transmisibilă, mai ales la vârstele mai mici și la tineri, comparativ cu tulpina care a circulat inițial

      Secretarul de stat Raed Arafat a explicat, miercuri seara, la un post TV, noile restricții. Acesta a spus că pentru fiecare măsură vine cineva și găsește o soluție să nu o respecte, ceea ce înseamnă că ne păcălim singuri.

      • H&R Răspunde

        Domnul Dr Doktor, dar de Sosoaca ce ziceti? Ea poate se umble in lung si in lat fara masca (sau masca aceea de la AUR din plastic transparent, filtreaza fain si bine?), fara amenda, fara sa fie trantita de sol de militie?

      • ... Răspunde

        Nici nu am vrut. Ție ți se pare OK că după un an tot acolo suntem ba chiar mai rău? Să-ți trântesc o epistolă cum faci dumneata (probabil ai timp, eu nu) cu prostiile oficialilor? Culmea e că acum ne-am apucat să aplicăm măsurile pe care trebuia să le implementăm de la bun început. Și atunci nu discutam despre valurile pandemiei. Dacă după un an parametrii sunt mai răi decât la început înseamnă că ceva nu se face bine! Oricum fugăritul nemascaților este absurd și caraghios. Denotă comportamentul statului ca atare pentru care noi toți suntem considerați potențiali răufăcători. Kremenali fără mască?
        PS. Când vom ieși din pandemie nu ne va ajunge bugetul UK ca să ne punem pe picioare. Și asta dacă vom face ce trebuie. Am mari dubii în acest sens.
        Oamenii s-au săturat de hauhau-baubau și când va fi atinsă “păpica” nici Dumnezeul cel mare (indiferent de religie) nu va putea stăvili acest propor tradițional. Nici Ceaușescu nu a reușit. Eu zic că ar trebui prevenit până nu e târziu.

        • covid 19 Răspunde

          @…, Dar nu tu ziceai ca daca era impusa masca de la ,,INCEPUT,, era mai bine? Zi ca nu!

          • H&R

            Teoretic, matematic calculand, daca am fi fost inchisi 14 zile, hai sa fie 21, covidul trebuia sa dispara in totalitate.

          • ...

            Ba da, eu am zis asta. Ce se întâmplă azi cu peste 5000 de covid pozitivi anunțați și cu mai mult decât o grămadă de deja vaccinați și imunizați sfidează tot ce se predă la școala de profil. Ceva nu e în ordine. Normal dacă absolut dar absolut toată lumea punea lacăt 14 zile sau și puțin mai mult virusul trebuia să dispară de tot pentru că are nevoie de “gazdă”, nu în sensul propriu al cuvântului. Deci eu de aceea spun că ceva șchioapătă rău de tot.
            Paralel cu asta văd că și mortalitatea pe speța asta scade destul de serios, e cu mult sub 2%.
            Toate astea îmi susțin ideea că e artificial. Un organism rezultat de la natură nu face așa ceva.

          • H&R

            Apoi 21 de zile rezisti si cu apa numai, sau 20. Oricum tot gasesti ceva in frigider, mai ales daca te anunta ca vezi ca trebuie sa stai in carantina 14-21 zile. Dar astia nu vor sa scape de virus, asta e parerea mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.