Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

DOCUMENTE. Bătălie mare pe contractul de salubrizare. Ambele firme au contestat licitaţia!

Bătălie mare pe contractul de salubrizare a municipiului Satu Mare pe următorii 10 ani, în valoare de peste 200 de milioane de lei. Ambele firme care au participat la licitaţie, atât Florisal, care a câştigat licitaţia, cât şi asocierea AVE Bihor, care a pierdut licitaţia, au contestat rezultatul la Comisia Naţională pentru Soluţionarea Contestaţiilor.

Practic fiecare ofertant a studiat foarte atent oferta celuilalt participant la licitaţie şi a formulat o serie de observaţii. Astfel, contestaţia Florisal cuprinde 108 puncte în vreme ce contestaţia Ave Bihor cuprinde 81 de puncte.

Probabil că după soluţionarea celor două contestaţii urmează ca hotărârile să ajungă şi în instanţă.

Amintim că după mai bine de doi ani de deliberări şi contestaţii, Florisal a fsot desemnată câştigtoare.

Oferta Florisal, de 203 milioane

Florisal a depus o ofertă în valoare de 203.156.411,55 lei faţă de cea de-a doua ofertă în valoare de 230.193.463,75 lei. Dacă la partea tehnică ambele societăţi au obţinut acelaşi punctaj, diferenţa a fost făcută de preţ.

Florisal a obţinut un punctaj total de 97,19 puncte în vreme ce firma din judeţul vecin 64,48 puncte. Contractul va fi încheiat pe o perioadă de 10 ani şi impune dotări cu GPS a autospecialelor dar şi o normă de poluare de minimum euro 3.

Noul operator, pe cheltuiala proprie, va amenaja pe amplasamentul punctelor de colectare existente, 213 puncte de colectare supraterane închise, pentru a asigura colectarea separată în cinci fracții.

Punctele de colectare supraterane pentru colectarea selectivă a deşeurilor vor fi modulare, vor avea fante de introducere pentru securizare şi posibilitatea ulterioară de dotare cu sistem de identificare a generatorului de deşeuri, închidere electronică, sisteme de supraveghere video şi sursă proprie de energie electrică. Acestea vor fi dotate cu recipienţi standard de 1,1 mc.

PortalSM prezintă cele două contestaţii:

Contestaţia Florisal

 

Contestaţia AVE Bihor

 

 

8 comentarii

  1. Beny Kira Răspunde

    Pușcaș, lasă contestațiile. Apucă-te de lucru și bagă banii în investiții, lasă tractoarele din anii 60

  2. radical2 Răspunde

    Florisal are undeva la 200 de angajati. Asta inseamna cheltuili salariale undeva la 1,2 mil RON pe luna. Daca luam suma de 200 mil lei plus facturile platite de oameni. Si avand in vedere investitiile facute de aceasta firma. Pot face un profit anual de aproximativ 1,5 mil de EURO. Ceea ce nu mi se pare normal pentru un serviciu public. Nu se sesizeaza nimeni asupra acestui aspect? Primaria ce face? Fiind un serviciu public. Nu mai bine infiinteaza propria firma si functioneaza in folosul cetatenilor? Daca ar fi o companie publica, nu ar fii flamanda de profituri. Ci ar lucra in interesul comunitatii. In maxim 1 an poti pune pe picioare o astfel de firma, ba chiar mai moderna ca Florisal.

    • Stivi Răspunde

      vezi ca ai uitat de amortizar, licente de transport, asigurari, bonusuri, fise medicale, leasing, carburant, etc

      apropo, in momentul de fata Florisal nu are licenta! cum functioneaza in momentul de fata?

      • radical2 Răspunde

        stiu. intra la alte cheltuieli . Care nu cred ca ajung la 20% din cele salariale. PLus ca nu stiu cat incaseaza din facturi. Dar cred ca e o suma frumusica. Dar numai din ochi iti poti da seama ce profituri sunt acolo.

      • radical2 Răspunde

        ahh si inca o observatie amuzanta :))))…leasing pe ce? Pe tractoare de 60 de ani? :))))

    • ecologist Răspunde

      Khm, khm. Asa a fost infiintata si Apaservul tocmai pe logica asta. Cred ca stii si tu rezultatul, calitatea serviciilor sau pretul practicat. E mare foamea de bani la unii. Sunt practic nesatuli. Dar daca ramane Florisal prestatorul de servicii inca 10 ani putem face cruce.
      Totusi in acesti ani cat au lucrat la noi ce i-a impiedicat sa faca ce trebuie si sa nu bage tot profitul scandalos de mare pe vaporase sau complexe rezidentiale in Cluj?

  3. Stivi Răspunde

    Nu stiu ce mancare primesc astia de la Florisal si ce boost de energie au, dar vreau sa il cunosc pe ala care curata 5 guri de canal pe minut!!!!

  4. Satmarean Răspunde

    În orice caz sunt banu frumoși de muls de la stat că e așa mare bătălia. Pușcaș are mare interes fiindcă investeste masiv în imobiliare în Cluj. Trebuie să mulgă bine statul !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.