Ultima actualizare: azi, 09:25
Locale

FOTO. Contrabandiști ucrainieni prinși în județul Satu Mare. Transportau mii de pachete cu țigări

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tarna Mare au descoperit și ridicat în vederea confiscării 4.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 52.000 lei. Trei cetăţeni ucraineni sunt cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Miercuri, 24 martie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Tarna Mare s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 16.00, polițiștii au observat, la aproximativ 300 de metri de la linia de frontieră spre interior, pe direcția localității Tarna Mare, județul Satu Mare, trei persoane care transportau în spate colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce. În urma acțiunii au fost reținuţi trei cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 22 şi 36 de ani, care au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări. De asemenea, în teren au fost descoperite şase colete cu țigări, de proveniență Duty-Free. În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conțin 4.500 pachete țigarete în valoare de 52.650 lei.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului. În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

De asemenea, se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Sursa: Poliția de Frontieră

Un comentariu

  1. jean Răspunde

    Pe vremea lui Ceausescu daca te apropiai de fasie erai impucat, acum se roaga de ei sa nu vina, trageti fratilor in plin, nu vor mai veni, S-au desfiintat trupele de graniceri, pacat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.