Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Familia tânărului ucis în centrul orașului dă în judecată Poliția, Poliția Locală și Primăria

Familia tânărului ucis în centrul municipiului Satu Mare de către un om al străzii a dat în judecată statul român, Poliția, Poliția Locală și Primăria. Aparținătorii susțin că ucigașul nu avea ce să caute liber pe străzile orașului în condițiile în care a avut zeci de antecedente și amenința oamenii cu cuțitul.

Potrivit informațiilor PortalSM, familia acestuia a chemat în judecată Statul Român, prin Ministerul Finanțelor Publice,  Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, Poliția Locală Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare și Direcția de Asistență Socială, solicitând daune și implicit recunoașterea faptului că aceste instituții nu au luat măsuri pentru a împiedica un individ periculos să circule pe străzi.

Familia tânărului decedat arată că autoritățile trebuia să ia măsuri efective și efeciente cu privire la criminal, respectiv de a-l scoate din rândul societății, societate pentru care prezenta un pericol real.

Criminalul, Sere Anderson, este o persoană fără adăpost, persoană care a fost în evidențele instituțiilor cu o serie de fapte antisociale, printre care contravenții și infracțiuni, fiind condamnat pentru furt şi tâlhărie.

Doar în cursul anului 2020 autoritățile de poliție, atât cele ale Inspectoratului de poliție, cât și cel ale Poliției locale, i-au aplicat în total 56 de sancțiuni contravenționale.

Organele poliției locale au intervenit într-un număr de 16 ori privind sesizările cetățenilor cu privire la faptele lui Sere Anderson doar în cursul anului 2020, fiind reclamaţii că agresa copii şi agresa fizic și verbal persoane care se plimbau în spațiul public.

Ultima amendă i-a fost aplicată de către poliția locală chiar în ziua tragicului eveniment pentru că ar fi consumat băuturi alcoolice în public.

Totodată, au existat şi şase apeluri la 112, pe raza municipiului Satu Mare, în care persoana reclamată era Sere Anderson, de la începutul anului fiindu-i aplicate un număr de 40 de sancțiuni contravenționale de polițiștii de ordine și siguranță publică.

Un astfel de individ în mod normal nu ar avea ce să caute pe stradă, cu atât mai mult cu cât era cunoscut că a ameninţat şi ospătarii pizzeriilor din zona centrală, de unde a furat şi cuţitul cu care a efectuat omorul. În aceste condiţii, familia tânărului decedat consideră că toate instituţiile sunt vinovate, inclusiv Primăria, prin Direcţia de Asistenţă Socială, pentru faptul că nu au luat măsuri.

Nefiind o plângere tipică, plângerea făcută de familie întâmpină anumite probleme specifice sistemului judiciar românesc, urmând probabil multe piedici şi greutăţi în acest demers de stabilire a celor vinovaţi de această crimă.

În fond, intenţia este de a obliga autorităţile să ia măsuri pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai repede, mai ales că pe străzi se mai plimbă oameni care pot fi periculoşi.

14 comentarii

  1. c-block Răspunde

    In personam trebuie dați în judecată.
    La fel și în cazul Onești. Caz tipic în care indolența și incapacitatea naște monștri!
    Unde sunteți acum dragii mei useriști!! Aici e o pită de mâncat! Sau acum sunteți la guvernare (a se citi băgați la posturi călduțe și gata vaccinați) și nu aveți voie să deranjați? Măi să fie!!!😱🤮💩

  2. dr.Raed Răspunde

    asta se intampla cand politia si toate organele de control isi bat capul de cum poarta unu sau altu masca,si nu mai exista patrule care sa legitimeze si sa descurajeze anumite faradelegi,cum in tara oasului copiii sunt invatati de parintii lor sa umble cu briceagu la cingatoare,ajung pana la oras unde cutiteaza alti copii ca asa l-a invatat tata,apoi dupa 24 de ore in arest sunt lasati sa umble-n voie,pe unde vreau,la fel si cu ala ce a lovit fetita pe paulestiului cu masina,(acuma liber)si apoi ne miram ca-si vor face parintii dreptate cu briceagu ,legile sunt facute pentru prosti

    • dr.Raed Răspunde

      Mii si mii de astfel de indivizi periculosi circula liberi printre noi ! Politia ar trebui sa-i identifice dupa care sa-i prezinte medicului psihiatru pentru a le stabili discernamantul,apoi sa ceara ordin judecatoresc de restrictionare privind libera circulatie printre oameni.In momentul in care sunt gasiti in alte locuri decat cele stabilite de judecator sa fie internati definitiv la un spital de boli mintale sau introdusi in puscarie. Fara ordin judecatoresc politia,si niciun alt organ de ordine publica,nu poate restrictiona dreptul la libera circulatie,desi dupa cum se vede sunt extrem de periculosi !!!Cetatenii sa SESIZEZE politia de fiecare data cand observa indivizi cu un comportament violent sau dubios pentru ca e posibil sa faca un mare bine cuiva care poate cadea victima acestor bolnavi psihici !

      • dr.Raed Răspunde

        da da,o sesizare facuta politiei in zilele astea te poate costa o amenda,dupa cum a decurs si cazul de la Onesti,daca ai probleme mai bine nu suna la 112,ca risti sa degenereze

        • ... Răspunde

          Cam așa e. Experință proprie și de dinainte de pandemie. E praf sistemul. Atât de siguranță cât și cel de sănătate publică din păcate. Acum culegem “roadele”.😱😭😭😪
          Tot se anunță de ani de zile cu mare tamtam că maid acuma facem revoluție.
          Sunt aproape 5 ani de când actualul primar l-a înscăunat nici eu nu știu de ce pe Chișluca peste cei locali. Țineți minte ce s-a promis? Vedeți ceva diferență? Doar întreb așa cu voce tare.😱😭😫😨😰😥🥴

        • Tony Răspunde

          pe cloșca – gard alb-bar improvizat-cu autoritățile la taclale-tipi dubiosi-proprietarul-poze-politia trece zilnic-nu-vrea-sa-vada

  3. radical2 Răspunde

    Chiar daca vor avea dreptate. E greu sa te bati cu coruptii astia.

  4. Euclid Răspunde

    Familia a procedat corect …dar nu vad nici o sansa de castig pt ca se apara unu pe altu’

    Daca cersetorul vindea patraunjel sau ciuperci pe strada ca sa castige un ban muncit era demult arestat pt ca nu are autorizatie de producator, nu are firma , face evaziune fiscala …etc etc

  5. soldatu svejk Răspunde

    de ce ? cei mentionati nici macar nu au fost acolo in strada ,decat dupa

  6. Driver ptr soldatul prost Răspunde

    Macar taci din gura, incult babuin de soldat ce esti

  7. Manea Răspunde

    Adunati toti si la sapun cu ei

  8. apropo Răspunde

    Și pe judecătorii care au decis ca individul sa rămână în libertate, nimic? Adică nu i-au dat în judecata pe singurii care puteau sa îl ascundă pe nemernicul ala la răcoare?
    Gargara ieftina atunci…

    • Aldo Răspunde

      La asta ma gandeam si eu.
      Vinovatul e, cel care a decis, ca acest amarat, dupa atatea sanctiuni, nu prezinta pericol public.

      • Romanistan citizen Răspunde

        Veizi ca cel in cauza e special. Poate deja e si in pensie. Speciala bineinteles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.