Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

FOTO. Procurorii DNA de peste 12 ore în sediul Poliției Satu Mare! Perchezițiile nu s-au încheiat

Percheziţiile procurorilor DNA Oradea şi a poliţiştilor DGA Bihor sunt încă în desfăşurare la ambele sedii ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, respectiv pe strada Cuza Vodă şi pe strada Mihai Viteazul, iar surse din anchetă precizează că acţiunea se va prelungi încă câteva ore.

Mai mulți șefi din IPJ Satu Mare sunt luaţi în vizori de către procurori din cadrul percheziţiilor desfăşurate astăzi.

Potrivit surselor PortalSM, percheziţiile au loc la Serviciul Logistic, Serviciul Ordine Publică, Serviciul de Investigare a Infracțiunilor Economice, Centrul de Reținere și Arestare Preventivă și Serviciul de Investigații Criminale. Procurorii ar fi ridicat până în acest moment mai multe documente.

Conform informațiilor obținute de jurnaliștii PortalSM, acțiunea DNA ar viza efectuarea unor anumite achiziții pentru reabilitarea sediului. Există suspiciuni care planează asupra anumitor angajați care au legătură cu contractele de achiziție, procurorii urmând să clarifice aceste aspecte. Recent, aici au fost înlocuite geamurile și s-au fost făcut diverse renovări.

„Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, procurorii din cadrul Serviciului teritorial Oradea au efectuat percheziții în trei locații ale unei instituții publice situate în municipiul Satu Mare, în cadrul unui dosar penal in rem (cercetări față de presupuse fapte).

Alte informații nu pot fi oferite în acest moment, deoarece le sunt incidente dispozițiile art. 12 alin 1 lit e) și f) din Legea 544/2001, precum și cele ale art 28 alin (1) din Ghidul privind bunele practici privind sistemul judiciar din România şi mass – media , aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 197/2019.”, a transmis DNA către PortalSM.

4 comentarii

  1. Xpert86 Răspunde

    Ce treaba are economicul si judiciarul cu achizitiile publicea unor lucrari de renovare a sediului?? E vorba de combustibil ilegal decontat, concursuri ilegale pentru trecerea in corpul ofiterilor, permise restituite ilegal si plata lucrarilor de renovare!!!
    Sunt mai multe dosare penale pentru care s-au emis in rem autorizatii de perchezitii in care sunt vizatii cei care au facut platile,sefii in general, ordonatorul de credite, de la financiar, de la logistica si toate serviciile!! Ii va schimba pe vechii sefi si ii va pune altii!! Asa e traditia cand nu intelegi ca trebuie pleci de buna voie sa si sa lasi locul altora!!!!

  2. radical2 Răspunde

    Oare “palinca” rezolva totul?

  3. suciu+emil Răspunde

    Pana la urma nu se va finaliza nimic.Un simplu spectacol.Promavarile dubioase din corpul subofiterilor in cel al ofiterilor apoi numirea pe functii de conducere,implicarea multora in afaceri,mentinerea unei persoane dubioase pe post de sefa resurse umane sa gireze manariile apoi mutata sefa serviciului cabinet pentru serviciile facute si altele nu vor conta desigur.Conteaza doar pandemia

  4. Gigi Răspunde

    Mda!
    Adevarul e ca din toate manevrele si magariile care se fac in tara asta fix pe astia de la Politia Satu Mare i-au gasit ca au montat niste geamuri cine stie cum!De modul cum au facut politicienii averi cu salarii de bugetari nu se ocupa nimeni!
    E clar ca cineva probabil trebuie sa se dea putin deoparte si daca nu se poate cu vorba buna sigur se va putea cu forta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.