Ultima actualizare: azi, 09:29

toaletare copac
Locale

VIDEO. Copaci ciopârţiţi în Satu Mare. Locatari revoltați de toaletare

Copaci ciopârţiţi în Satu Mare. Toaletarea de primăvară a copacilor stârnește nemulțumirea sătmărenilor aproape în fiecare an. Un caz mai aparte s-a petrecut chiar astăzi în cartierul Micro 16, unde un muncitor suspendat pe o frângie a tăiat parţial dintr-un copac. Locatarii s-au arătat nemulţumiţi de acţiunea de toaletare, arătând că muncitorul respectiv a tăiat doar crengile dintr-o anumită parte a copacului, iar de restul nici nu s-a atins. Practic, nu ar fi vorba despre o toaletare.

Ba mai mult, locatarii susţin că arborele era perfect sănătos, nu era niciun pericol şi că i-a protejat mult de poluare, mai ales că în zonă este şi o staţie de autobuz.

Nemulţuirea a fost cu atât mai mare cu cât locatarii care i-au întrebat pe muncitori de ce fac tăierile respective le-au spus doar că aşa cu primit ordin, să le taie pentru a nu cădea peste copii, deşi nu erau crengi uscate.

Şi ca acţiunea să ridice semne de întrebare până la capăt, muncitorii au încărcat crengile mai groase într-un autoturism, pe care le-au transportat doar ei ştiu unde…

7 comentarii

  1. Nicusor Răspunde

    Lumea a 3 a . atata stim sa distrugem, sa taiem copaci si sa aruncam deseuri pe camp

  2. cizmaru Răspunde

    Acum se revolta ca sint taiati cind vine un vint si rupe cregile ca nu sint toaletate atuci sriga dece nu leau taiat pomi trebuie sa fie taiati pe cei ce se revolta ias pune sa plateasca pagubele produse de copaci cazuti la vint pentru ca nu erau toaletati

    • cizmaru Răspunde

      Așa să mă tundă frizerul data viitoare cum au fost astea toaletate!😱🙏🙏🙏😰😨

  3. Vlad Tepes Răspunde

    Eu de ani de zile spun ca astia nu toaleteaza copacii, nu se uita sa dea o forma unitara coroanei ci pur si simplu taie lemne de foc.
    Ma gindesc cu jind la ce toaletari de copaci vezi pe strazile si in parcurile din lumea civilizata, vezi : Paris, Viena, Roma sau Strassbourg .
    Nimeni de la ” mediu” sau de la primarie care plateste bani grei pentru astfel de “batjocura” nu raspunde !

    • ecologist Răspunde

      Îți dau eu un răspuns dat neoficial: Hapăi nu o să stau după fiecare tzigan handilău care taie după ureche!?!? N-am eu om de așa ceva!
      De fapt pe absolut nimeni nu interesează acest aspect. Mai era clasic un răspuns ceva de genul că trebuie tăiat scurt că încurcă cabluriie. Dar de fapt singurul răspuns corect ar fi că pentru ei așa e cel mai simplu și rapid. Primăria plătește practic la bucată și nu au nici un interes să facă calitate. De fapt nu sunt convins că știu să toaleteze cum trebuie.
      Cea mai faină fază a fost că într-un an am zis că preventiv toaletez eu teii din fața casei mele. Adică când vin ei să nu mai aibă ce tăia. Dar a venit polimilitzia locală că mă amendează că nu am autorizație pentru așa ceva. Îți dai seama, eu ca horticultor cu diplomă și cu ceva vechime în domeniu, cu o livadă întreținută de mine nu am voie dar țziganul de la Florisal cu două clase și semianalfabet dar cu drujbă are voie!?!?😱😭🤮💩
      Eu așa numesc acțiunea asta că “Să vină lemnele de foc la mine!” Bătaie de joc!!!
      Ar trebui petiție direct la Minister că aici totul se rezolvă local altfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.