Ultima actualizare: azi, 19:38
Locale

FOTO. S-a semnat contractul! Pasarela pietonală peste Someș, finalizată în 16 luni

Primarul Kereskényi Gábor a semnat contractul de proiectare și execuție a pasarelei pietonale care va lega Centrul Nou al municipiului Satu Mare de zona mall-ului Shopping City Satu Mare. Licitația organizată de Primăria Municipiului Satu Mare a fost adjudecată către asocierea FREYROM, AQUACONS, PROCONS GROUP și INTEGRATED ROAD SOLUTIONS SRL.

Valoarea investiției este de 22,77 milioane de lei și este finanțată din fonduri europene. Perioada de execuție este de 16 luni, din care 4 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuție.

,,Pasarela pietonală este parte a proiectului privind reabilitarea Centrului Nou al municipiului Satu Mare, finanțat din fonduri europene. Această pasarelă, în afară de faptul că va asigura o mai bună legătură a pietonilor și a bicicliștilor între malurile Someșului, dar va fi și o construcție de care sătmărenii vor fi mândri. Ne dorim ca între zona mall-ului NEPI ( una foarte atractivă acum) și Centrul Nou să existe o legătură directă pentru a da viață Pieței 25 Octombrie, care până acum era o zonă moartă din punctul de vedere al interesului sătmărenilor pentru petrecerea timpului liber”, a declarat primarul Gábor Kereskényi.

Pasarela pietonală va avea o lungime totală de 214 metri și lungimea suprastructurii de 181 metri, având trei deschideri: deschiderea centrală de 130 metri și două deschideri de 25 metri peste albia majoră – spre celor două maluri.

Suprafața pasarelei va fi de 1224 mp, a rampelor de acces, de 742 mp, iar suprafața totală va fi de 1966 mp. Pasarela pietonală și velo va avea capetele amplasate pe cele două maluri la nivelul digurilor, pe care sunt amenajate aleile de promenadă și la care se vor conecta traseele pietonale și pistele de cicliști prevăzute a fi realizate pe cele două maluri.

17 comentarii

 1. Lili Răspunde

  Parca NEPI a comandat si platit proiectul pasarelei?!
  Primaria mai plateste odata proiectul?

 2. Dan Răspunde

  Si acuma, cand se intampla ceva pozitiv in oras, o sa fie plin cu comentarii negative. 1-2-3-letsgooo

  numeritatinimicdeloc

  • hAuleuMaica Răspunde

   Dacă se face, tot respectul, problema este și cum se face?.Și exemple avem ,ințelegi
   nepoate…?

 3. x-ulescu Răspunde

  cel mai nou banc !! ha,ha,ha pozele alea si un copil de clasa -4- on line le poate face , dar constructia parca vad ca va fi finalizata ,vor mai trebui doar niste lucrari , parapeti ,iluminat si sa uneasca cele 2 maluri ale somesului , in rest va fi gata finalizata

  • @lili Răspunde

   @lili, esti mai degraba DILI. Ia citeste ce scrie sub linkul pus de tine….A fost anulata in 2019 ptr ca nu s-a prezentat nimeni. S-a licitat din nou la un pret mai atractiv si imediat s-au interesat mai multi. A fost desemnat un castigator cu care s-a semnat contractul. Ce nu intelegi tu fa ?

  • hAuleuMaica Răspunde

   @lili Le filmași ….o să te ințepe ca lumea , ai grijă

 4. Satmarean 1 Răspunde

  Doamne ajuta!

 5. Haha Răspunde

  Trebuie si pasarela , dar d- n primaros cu mizeria dintre diguri si din albia Somesului ce faci bre ?! Aia o sa admire lumea la “promenada “?! Pai se poate ? Ne “scaldam” in mizerie in orasul asta . 😢

  • Eu Răspunde

   Haha, ce vrei sa vina Primarul sa stranga gunoaiele aruncate de niste retardati ? Politia Locala ce pazeste ? In administrarea cui este digul ? Alo Florisalul,Puscas bacsi ,ce-ti fac oameni ? A inteleg acolo nu ai cum sa ajungi cu tracorul.

 6. radical2 Răspunde

  Ieri erau 2 variante. Ori sa decis pe baza de costuri, ori cine a ales, are gusturi proaste. Varianta patratoasa era mai potrivita cu ansamblul din centru nou. Dar la cum v arata entru nou…oricum nu mai conteaza.

 7. radical2 Răspunde

  Unde e? Ca nu o vad finalizata….:)))

  • x-ulescu Răspunde

   deja e finalizata , mai trebuie doar sa uneasca cele doua maluri ale somesului ,

   • realitatea Răspunde

    Io zic să deviem Someșul către sud spre parcul industrial. Facem acolo frumos un port firmelor pentru aprovizionare și din albia Someșului facem un nou Telpark! Ce ziceți? Bineînțeles contra cost! Gata, am rezolvat problema țacpac!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.