Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

FOTO/VIDEO. Razii ale Poliției în municipiul Satu Mare! Controale pe străzi, în magazine și la mall

La această oră, la nivelul județului Satu Mare, se desfășoară acțiuni de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19.

În acest sens, efectivele de poliție și jandarmerie au fost suplimentate și acționează în cele mai tranzitate zone, atât pentru fluența traficului, cât și pentru depistarea celor care încalcă prevederile legale.

,,Scopul acestor acțiuni nu este acela de a sancționa, ci de a responsabiliza cetățenii și de a preveni răspândirea virusului COVID-19. Facem un apel la toți sătmărenii de a respecta câteva reguli, care să ne ajute să ne protejăm, atât pe noi, cât și pe familiile noastre și pe cei apropiați’’, este mesajul transmis de polițiștii sătmăreni.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

55 comentarii

  1. garcea Răspunde

    Ha Ha mastile alea negre de panza nu sunt omologate si fac juma de bani eficienta fata de 1 ban , ciurucurile chinezesti albastre !!!!

    • Cetateanul Răspunde

      Acum nu multi ani s-a dat o lege corecta . Oricine sustinea ca o masca te poate proteja de un virus era amendat si nu asa cu doi lei, amenzi uriase ! S-a dovedit stiintific ca nu te poate proteja . Mai mor aia prin China in direct la tv secerati pe strada ?

      • Dr Răspunde

        Masca protejeaza foarte mult, dar trebuie sa fie de calitate si manevrata corect.!

        Este documentat stintific si experimental.
        Pina si de virusul gripal apara, anul acesta nu prea au fost cazuri. In tarile asiatice se foloseste de zeci de ani, sunt obisnuiti cu ele.
        In orasul american Memphis o lucratoare de la salonul de coafura a fost infectata, dar a purtat masca, la fel si clientii, s-au dezinfectat pe maini si “scule” si din 86 clienti nu s-a infectat nici una.

        • @Dr Răspunde

          Se dorește menționarea măcar a unui studiu clar. Adică autor, titlu, locul studiului, eșantion de pacienți cercetați, locul studiului etc., etc. Așa oricine poate spune orice că hârtia suportă. Deci clar vă rog și exact. Adică să nu copiezi iar ceva articol de presă comandat și preplătit.

        • Cetateanul Răspunde

          Domnuu, in Texas oamenii si-au reintrat in drepturi depline . Daca doriti si va este frica sau credeti ca este necesar puteti sa purtati masca pe viata, pe mine personal nu ma deranjeaza atata timp cat imi respectati mie drepturile .

        • Cetateanul Răspunde

          Exista STUDIU VALIDAT ? Exemple pot sa va dau si eu cate vreti de oameni care nu au purtat masca si nu s-au imbolnavit niciodata de asa ceva . Studiile vorbesc, nu povestile sau exemplele izolate .

        • Cetateanul Răspunde

          La inceputul nebuniei o doctorita de la mine din oras si-a luat concediu special pentru a nu se infecta si eventual a nu muri din cauza acestui virus amarat .
          Peste tot, si acasa, masca, manusi … evita sa iasa … si tot s-a infectat … doctor in boli infectioase … asta nu o sa vedeti nicaieri … realitatea deranjeaza …

  2. Cetateanul Răspunde

    Da, da … orice doctor normal la cap recomanda aer proaspat cat mai mult si plimbari in bolile pulmonare … asa se intimpla atunci cand dictatura se instaureaza …
    Aer proaspat nu ai ca iti trebuie masca oriunde, plimbari nu poti sa faci oricand ca esti terorist …
    Da, e buna … primul lucru cand ma opreste cate unul din asta il intreb daca are pregatire medicala si din punctul meu de vedere am incheiat discutia .

    • Gogu Răspunde

      Tot agiti spiritele cu atitudinea asta antimasca, ai aer proaspat si cu masca, daca scazi din cantitatea inspirata de aer 0.5-1 Litru ce ramane in masca “o gura de aer” afectarea e nesemnificativa! Capacitatea pulmonara totala a omului sanatos este de 5-6 Litrii! Masuratorile facute arata ca respiratia nu este afectata de masca. In schimb s-a aratat ca masca protejeaza si de poluare, noxe, praf, care este un amestec periculos continand praf natural, prad de placute frana, praf de la uzura cauciucurilor, funingine de la masini dar si de la incalzirea cu combustibili fosili. Deci prin masca vine aer mai curat decat fara!

      • Cetateanul Răspunde

        Penibil … aer mai curat …

      • Cetateanul Răspunde

        Relatiile interumane nu se rezuma la a fi protejati sau nu de un virus amarat prin restrictii . De asta sunt sute de mii de someri (probabil unde la milion cu oamenii care munceau ocazional si la negru) pentru ca s-a instaurat panica, iar panica omoara economia .
        Tot aud la “stiri” cum “pandemia” a distrus vietile e sute de milioane de oameni … pai MASURILE au facut ravagii nu un amarat de virus care nu a reusit sa creasca mortalitatea generala decat cu FOARTE PUTIN …

      • Nae Răspunde

        Corect Gogule.

  3. AziNu Răspunde

    Unde s-a ajuns ? HAHAHA!!! Sa se faca razie ca la copii de scoala prin baruri! NEW WORLD ORDER LOL

  4. Hitler Răspunde

    Politia oricum nu e capabil sa faca altceva :))) guvernul Romaniei e varza :)) de medicina nici nu vorbesc….aia in loc sa ajute te omoara!

  5. dr.Raed Răspunde

    eu nu inteleg ce p….la calului controleaza astia prin magazine,sa mearga in p-ta somes la cigi cigi,sau la bisnitari sau la curvele care stau pe marginea drumului,alta treaba n-are politia romana,decat sa amendeze pe cei carora le este frica de legile lor tampe,tara de cretini

    • suporter Răspunde

      ai dreptate acolo la cigi cigi nu au curaj sa se bage ca se frig la degete de la tigari!!!

  6. covid 19 Răspunde

    Sunt atâţia proşti în lumea asta care, iată, după un an de impunere a măştii n-au înţeles rostul ei care este acela de a nu răspândi virusul dar şi de a nu-l inspira (mai puţin). Trageţi un fum de ţigară şi expiraţi-l prin mască şi veţi vedea efectul. Apoi, la inspirare, oricât de mici ar fi viruşii, o parte rămân agăţaţi în textura măştii. Iar cantitatea de viruşi inspirată este determinantă la declanşarea bolii. Proştilor!

  7. Dr dre Răspunde

    De aici fiecare înțelege ce vrea, restul e cancan! Până în momentul în care la nivel decizional atât se pricepe totul e degeba!
    https://adevarul.ro/news/eveniment/denuntul-politistilor-am-fost-chemati-acasa-trebuie-amendam-populatia-1_605e97c35163ec427154e036/index.html

    • Cetateanul Răspunde

      Sindicatul poate sa vina acum cu parerea altor specialisti “neagreati politic” care demonstreaza clar ca masurile ucid si vor ucide in continuare mai multi oameni . Si cu asta basta ! ORDIN ILEGAL !

  8. covid 19 Răspunde

    Eu am înţeles că nişte frustraţi în drepturi vor să stârnească simpatia populaţiei. Nu se face! Mai ales de către o autoritate în stat. Este un gest care arată starea jalnică a statului şi mentalitatea românului. Sigur că respectarea măsurilor de prevenţie se impune doar cu măsuri coercitive. Ăştia sunt oamenii, nu înţeleg de vorbă bună.

    • Cetateanul Răspunde

      Daca tie iti convine milionul de oameni fara loc de munca, viitorul sumbru pentru milioane de familii, restrictionarea la educatie, la sanatate … statul politienesc .., te inteleg … tu “te adaptezi din mers” …

      • covid 19 Răspunde

        Sunt mai multe milioane de locuri de muncă pierdute. Nu le-ai numărat pe cele din SUA şi întreaga lume. Tot postezi tot felul de inepţii fără să înţelegi că n-ai cum fi mai deştept decât o lume întreagă care a emis strategii universal acceptate. Tu crezi că ai descoperit vit. D şi zinc.

        • Cetateanul Răspunde

          Exista doctori si oameni care au predat medicina o viata intreaga care afirma faptul ca foarte multi oameni sunt deja protejati, asa se explica ca foarte multi nu au simptome dupa infectie . Nu este OBLIGATORIU ca sa ai anticorpi specifici !
          Deci pe astia sa-i aruncam la gunoi desi au acelasi grad de pregatire profesionala ! Doar ca nu fac parte in “grupul agreat de doctori” !
          Medicina este ceva ce se face individual . Poate ce e bun in cazul meu nu e bun in cazul tau .

        • Cetateanul Răspunde

          Poate sunt “strategii univeral acceptate” la trusturile de presa “universal acceptate” .

        • Cetateanul Răspunde

          Eu ma refeream strict la tara noastra, in SUA e JALE mai mare deoarece acolo multi locuiesc in chirie, chirie care nu e deloc ieftina si in curand multi vor ajunge BOSCHETARI !

          • AziNu

            Cu siguranta o sa apara corturile de strada si la noi. Am importat capitalismul cu bune si rele :))

      • Gheorghe Răspunde

        Cetățenie,nu te supăra dar o dai inainte cu ale tale,multe din ele aberatii.Scuza-ma dar ia sa vezi cum sta treaba cu milionul de șomeri.In momentul de față pot sa-ti dau exemplu de cel putin 6-7 firme care doresc sa angajeze mana de lucru.Si la ,,stat” este de munca daca ai trecere!Anunturi peste anunturi si nimeni nu se oferă sa muncească.In constructii este de munca căcălău,în industria metalurgică la fel,in ahricultura,daca se vrea.
        Vrei sa-ti mai dau exemple?…Nu o fac pentru ca nu vreau sa te pornești din nou ne explicat cum e cu apa calda si mersul pe jos.Tu crezi ca prin faptul că intri peste toti si-i contrazici pe ceilalți,neavând argumente serioase,emani inteligenta?Nicidecum.Ce tot o dai inainte cu bla-bla-ul asta ca sărăcește lumea ca nu este de munca sau ca vom ajunge muritori de foame ca asa vor ,,astia”soros&company.As vrea sa-ti arat cum se pun fundatii la un cartier de case in zina unde eu locuiesc.Despre ce tot vb,fara sa gandem?Nu mai sperii pe nimeni cu astea,eventual prostii si inculții care mai pun botul la ,,hori de popă bat”…Mai opreste-te,mai ia o pauza ca vrem sa mai citim ce spun si altii cu alte păreri decat a ta!Sa fii sănătos si voios!Pe bune.

    • Dr dre Răspunde

      @covid19. Vezi că eu nu sunt@cetateanul.
      Din ce ai scris presupun că tu nu au înțeles mai nimic din ce am scris. Din ce ai scris nici nu am presupus că vei înțelege.😱😤😭 Asta este, ce să faci!
      Faptul că unii nu înțeleg nici de vorbă bună ție ți se poate părea OK că se iau asemenea măsuri. Dar deocamdată încă trăim într-un stat de drept. Măcar de formă și declarativ. Dar de fapt la o adică nimic nu împiedică pe ai tăi și ai mei kondukători să declară prin OUG absolut orice! Nu ar fi prima dată în istorie și se practică pe la noi! Apoi să nu plângi că nu îți place rezultatul!
      PS. Să știi că eu port mască și respect toate cele chiar dacă mi se pare o tâmpenie. Nu cu mine porți războiul sfânt. Era să scriu altceva, mea culpa!

      • Cetateanul Răspunde

        Eu il inteleg, el crede ca “salveaza vieti”, dar de fapt, dupa cum s-a dovedit inca din aprilie de catre cercetator cu reputatie impecabila de la Standford faptul ca masurile VOR UCIDE cu mult mai multi oameni . Pe el nu-l intereseaza realitatea, ci doar “stirile oficiale” .
        Viata comunitatii nu se rezuma la cati oameni internati avem pe ATI sau daca gripa sau covid 19 ucid 0.1% sau 0.5%, nu poti sa ucizi prin masurile luate oameni mai multi decat o face un virus amarat . Eu nu sunt de vanzare !

  9. covid 19 Răspunde

    Stimabile, mie nu mi se încalcă nici un drept din cele pe care le exercit. Dreptul de a te scuipa în faţă de la juma de metru şi de a sta buluc fară mască până la ora 24 sunt ,,drepturi” reclamate de indivizi cu slabă înţelegere a lucrurilor. Totul provine din educaţie. Eu atâta îţi spun: în caz că ar trebui să ne apărăm ţara cu arma în mână n-am avea cu cine. Tot felul de fandosiţi şi şcoliţi prin mall-uri ne-ar explica ei că au drepturi.

    • covid 19 Răspunde

      pt. Dr

    • Dr dre Răspunde

      Stimabile tu ai foarte multe lucruri care nici măcar nu sunt drepturi ci mai degrabă lucruri elementare care îți sunt încălcate. Nu explic pentru că la tine dreptul se oprește la scuipat și la berea și cei doi mici de 1 Mai. Cei care nu sunt de acord cu tine sunt cei care se eluptă ca tu să ai o viață confortabilă și civilizată. Când am zis că port mască am vorbit serios. Dar dacă după mai bine de un an de zile se dovedește că nu are efect ce rost mai are? Adică stăm acasă, purtăm mască de un an, închidem toate și pe deasupra deja avem o grămadă vaccinați și rezultatul e că cifrele sunt în creștere? Asta ți se pare logic, civilizat? Asta ți se pare gestionarea cu cap a situației? înainte de vaccinare nu conducătorii au spus că să stăm liniștiți că vaccinăm poporul și totul va fi bine?
      Apropo covidule! Am o nedumerire! Te-ai vaccinat împotriva ta??? Sau te plictisești și scrii aici la trânteală?

      • covid 19 Răspunde

        Despre cum e gestionată pandemia nici eu nu sunt mulţumit(eu aş fi trasat răspunderi angajatorilor privind ancheta epidemiologică şi i-aş taxa spitalizarea celor care nu au respectat măsurile). Asta nu înseamnă să trag concluzii ilogice cum ar fi inutilitatea măsurilor versus creşterea cazurilor. Adică fără măsuri ar fi mai puţine cazuri? Tot mapamondul a văzut contrariul. Şi m-am vaccinat, crede-mă. Aştept a doua doză iar masca tot o s-o port. De ce? Pt. că, deşi nu te mai îmbolnăveşti poţi, totuşi, purta virusul iar nepurtarea măştii iar încuraja şi pe nevaccinaţi s-o poarte.

    • ... Răspunde

      După 2 luni și jumătate abia 45% din cadrele medicale din județ s-au vaccinat. Restul cam refuză. Ce știu ei și tu sau eu nu????

      • Stjopan Răspunde

        Pana azi parca (virgula) cadrele medicale ne erau dusmani si erau prosti, nu stiau nimic s.a.m.d, acum sunt un exemplu de urmat?

        • covid 19 Răspunde

          👍😁

        • ... Răspunde

          @StjopanNu sunt un exemplu. De fapt multe cazuri de decese sunt din cauza “profesionalismului”lor. În schimb sunt atenti că nu poți vedea și documenta. Iar dacă este unul care scapă “mascații” nu cred nici în ruptul capului ce se spune. Că săracu era bolnav atunci. Poate și delira, ziceți !?!? Întrebarea mea era alta. Explică-mi te rog de ce nu se vaccinează nici în ruptul capului cadrele medicale!

          • Stjopan

            Nu cred ca poate explica cineva deciziile altei persoane. Ce stiu sigur este ca si medicii sunt oameni, deci au ganduri, simturi, emotii etc. (lucruri care ne influenteaza judecata). Si atata timp cat vor fi mai multe optiuni, intotdeauna vor fi in mai multe tabere.

          • ...

            @Stjopan. Lasă tu teoriile astea lacrimogene că și ei așa și pe dincolo. Păi dacă ei care ne tot bat la cap că hauhau-baubau covidul și să ne vaccinăm și tocmai ei nu??? Nu e vorba de un medic sau doi!! Atenție! Și nu e deloc normal. E doresc explicație. Până nu primesc puțin îmi pasă de ce zici tu sau altul care nu ești medic și dai și tu presupusul. Eu am în familia din ăștia și știu aproximativ răspunsul. Nu au decât să le spună și la alții. Ca să vă lămurească ce și cum. Eu nu o să vorbesc cu gura altora. Punct. Discuție încheiată.
            Până nu se spune clar în față toate-toate lucrurile răcim gura degeaba. Dar eu nu particip la experimente dacă nu știu riscurile. Așa scrie și în legislație. Acum chiar am terminat discuția.

      • covid 19 Răspunde

        Tot tu ne ziceai că peste 90% au trecut prin boală deci îşi pot permite să amâne vaccinul. În Germania cei care au avut covid nu sunt admişi la vaccinare prioritară. Nu ştiu de unde ai tu statisticile ăstea dar oricum un lucru e sigur: la nivelul raţionării suntem extrem de diferiţi iar medicii nu fac nici ei excepţie. Tu ai marota cu ,,înţelesurile ascunse” a tot ce se întâmplă. Şi nu ne spui ce, ne laşi să medităm cu îngrijorare. Misteriosule! Oricum, nu era vorba de vaccin, te concentrezi greu.

        • ... Răspunde

          @covid. Sunt date oficiale asumate. Inclusiv managerul Marc de la spital a zis asta în public în interviu recent. Eu nu am ce face cu tine dacă tu citești numai ce îți convine. Dar crede-mă că ce spun sunt date reale.Chiar sunt curios de ce nu se vaccinează atât de mulți dintre ei. Sau uite Beatrice Mahler! De ce nu se vaccinează deloc?

          • covid 19

            @…, Ce păcălici eşti… Păi dacă a zis Marc, şi trebuie să-l credem, ce facem cu tine care ne-ai spus de 2 săptămâni că peste 90% au trecut prin boală …adăugând pretenţios: ,,Ştiu ce vorbesc”… Ştii pe dracu eşti un păcălici care ştii scrie, da’ tot păcălici rămâi.

          • ...

            @covid19. Apoi vaccinează-te tată dacă asta vrei dar lasă pe alții să judece. Deocamdată în afară de că “trebuie musai să ne vaccinăm că așa ni se spune” nu ai fost în stare să spui. Și da. știu ce vorbesc pentru că am vorbit în particular cu mai multe cadre medicale pe speța asta. Dacă nu te duce capul și nu pricepi asta înseamnă că la logică stai lamentabil. Și oricum nu prea ai exersat textul argumentativ pe vremuri la licea. Deci iar însamnă că ai fost un elev execrabil. Noroc pe capul tău că acum nu mai trebuie să dai examewn și poți debita ori copia tâmpeniile oricui fără să judeci. Nu ești prost ci ești și fraier peste măsură. Pe deasupra nu vrei să recunoști nici un ruptul capului că greșești. Dar niciodată! Tu trebuie săai dreptate. Eu chiar am terminat. nu am timp de discuții sterile când orice cuvânt ricoșează din tine și vezi în textul scris de mine altceva decât este. Tu țtii toate mai bine, tu ești perfect. Noroc că ești singurul Sper ca așa să și rămâi.
            Vezi că în maxim un an-doi va veni nota de plată.

          • covid 19

            @…,Nu vei găsi un comentariu în care să îmi impun propriile păreri. Vă combat pe voi, care le aveţi din belşug şi bulversaţi lumea. În pandemie urmezi calea oficială. Care-i ţara în care se face altfel?

    • AziNu Răspunde

      Tot citesc despre oameni care scuipa pe strada, dar nu prea-i vad. Odata am vazut unu , dar a scuipat din cauza mastii, era si supraponderal. Daca nu lansa racheta, se ineca! Printre cunostintele mele am unu care nu poarta masca , e caz special , are creier de limbric cred. Dar rar am vazut oameni fara masca pe strada, mai mult erau cu nasul afara , dar nu se frecau intre ei, sa fim seriosi. Daca virusul se transmite, e mai mult de la faptul ca atingem lucrurile pe rafturi etc. Pana ajungem acasa ne frecam nasul de vreo 2-3 ori ca ne gadila masca . Cand te gadila nasul de la masca si esti in mall , ai 2 optiuni: freci nasu subtil si risti sa iei covid, sau te abtii pana stranuti si te faci si mai de cacao, mai imprastii si cu virusi poate .Eu imi pun masca inainte sa ies din casa si nu imi pica de pe nas , nu am treaba cu respiratia. Dar sunt convins ca daca nu s-ar purta masca si ar continua campania de informare despre covid, nu ar creste numarul bolnavilor.

      • AziDa Răspunde

        Am auzit la TV (unde altundeva ?) că ,,s-a dovedit” că virusul nu se ia de pe suprafeţe… Pas de mai înţelege ceva.

        • AziNu Răspunde

          Cand s-a dovedit ? Inainte sau dupa ce ne-au instruit cate zile sta pe fiecare material in parte? 🙂 La Tv se contrazic singuri asa des incat au inceput sa se dea singuri in judecata. Gadea are proces cu el insusi, dar si Prelipceanu trebuie sa-si plateasca despaguburi de milioane. Amandoi se plang ca sunt mari taxele la transferuri. La canalele pe unde curg si fecale (rommania tv etc) e mai rea situatia. Daca o descriu imi da moderatorul block pe viata.

  10. Cea hais Răspunde

    Astia anti masca, spuneti o masura care sa inlocuiasca asta, sau sa fie mai buna, ca eu nu stiu, eventual ca la chinezi, au stat inauntru 60 zile si s-a terminat.

    • AziNu Răspunde

      Sa vina cu suficiente vaccinuri? Sunt destui care s-ar mai vaccina

    • AziNu Răspunde

      Dar si aia cu statul in casa e ok. Eu am stat in casa doar asa, vreo 2 ani inainte de covid. Poti si tu 😉

    • Cetateanul Răspunde

      Da, da, nu mai exista bolnavi cu pneumonie atipica, asa-zisul covid19 in China, partidul unic iti garanteaza !

  11. ... Răspunde

    @covdi19. Mi se pare că am fost destul de clar în momentul în care am zis că ma încheiat discuția cu tine. În momentul în care ricoșează din tine orice cuvânt care nu îți convine sau orice idee eu nu ma cu cine să discut. Discuție înseamnă schimb de idei și informații. Cu tine nu se poate. îți doresc LA REVEDERE!!!
    Și să porți sănătos vaccinul tău. La anul vezi că nu va fi valabil. Îți spun de pe acum. Apropo, ce izmă are?

    • covid 19 Răspunde

      @…, Cum la anul nu va fi valabil vaccinul? Păi n-ai spus acu 2zile că ,,efectele” se vor vedea după 2 (DOI) ani? Sigur, n-ai spus care efecte, m-ai lăsat să le deduc eu.
      Şi vrei să fii luat în serios, păcăliciule.

      • AziNu Răspunde

        Au spus la stiri ca la anu trebuie sa ne vaccinam din nou. Nu e nici un secret. Unii deja recomanda o data la 6 luni . Sa nu scada actiunile Pfizer si restu

      • ... Răspunde

        Efectele dezastrului economic și demografic care doar se prefigurează. Asta am spus. Urmează dragule! Nu scapă nimeni! Iarăși înțelegi ce vrei din ce spune omul. Ești tare la țeastă! Și înainte la virusul sezonier gripal vaccinarea se făcea anual, nu? Covidul ăsta e și mai și, mai ales că e instabil și la anumite mutații cum e cea sud-africană cam degeaba e și vaccinul. Dar am zis că nu discut cu tine. Ascunde-te în văgăuna ta și scrie ce vrei. Dar lasă-mă în pace. Punct. Repet. ÎȚI DORESC LA REVEDERE!!!!!!!
        PS. Până noi terminăm imunizarea de turmă vom putea începe iarăși vaccinarea cu varianta dracu-știe-care care va apărea “pe piață”. Crezi că ne permitem ani la rând asta????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.