Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

VIDEO. Polițiștii continuă protestele. Oamenii legii amenință că își suspendă activitatea!

Polițiștii continuă să protesteze, nemulțumiți de faptul că guvernul le-a înghețat salariile. Oamenii legii spun că acțiunile de protest vor continua până când li se vor accepta solicitările. Invitat în studioul PortalSM, la emisiunea PortalSM LIVE, moderată de jurnalistul Gil Pietrar, președintele Sindicatului Europol Satu Mare, Felix Văsuț, a declarat că polițiștii au în vedere chiar și suspendarea activității.

Felix Văsuț a declarat că perioada pandemiei a fost una extrem de solicitantă, iar polițiștii au avut de acoperit mai multe atribuții. Mai mult decât atât, spune președintele Sindicatului Europol Satu Mare, oamenii legii nu au primit niciun spor pentru condiții de muncă periculoase, în schimb alți bugetari din birouri s-au bucurat de astfel de sporuri.

,,La nivel de Satu Mare avem un grad de ocupare de 78%, adică ne lipsesc foarte mulți colegi, dar cu toate astea noi am reușit să acoperim toate atribuțiile de serviciu, ba mai mult, pe parcursul pandemiei am avut atribuții în plus, pe care colegii mei le-au efectuat fără să ceară vreo remunerație în acest sens. Foarte mulți colegi au intrat în contact cu persoane COVID, dar nu au beneficiat de niciun fel de spor de COVID. În schimb, la Prefectură am avut cazuri de spor de 30% pentru persoane care lucrau în birou. (…) Cel mai important, vrem să se elimine diferențele. Vrem să fim la zi și să fim plătiți în mod corect prin aplicarea legii. De când a ieșit legea salarizării unitare, în fiecare an fiecare Guvern vine cu o nouă Ordonanță care amână și amână punerea în aplicare”, a declarat Felix Văsuț, la emisiunea PortalSM LIVE.

Întrebat cu ce procent ar fi crescut veniturile polițiștilor dacă nu ar fi existat această înghețare a salariilor, Felix Văsuț a declarat că ,,vorbim undeva, în medie, de 180-190 de lei net per polițist”.

El a mai spus că polițiștii au în vedere chiar și suspendarea activității.

,,Noi în continuare dacă nu o să primim ceea ce solicităm vom fi forțați să aplicăm metoda magistraților de protest, aceea de suspendare a activității. Pur și simplu, magistrații timp de mai multe luni și-au suspendat activitatea, nu au soluționat decât cauzele urgente și nu cele aflate pe rol, astfel încât au determinat luarea unor măsuri în favoarea lor”.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți nu doar de înghețarea salariilor, dar și de condițiile de muncă. Ieri, de Ziua Poliției Române, Europol a transmis un mesaj mai puțin optimist, precizând că mii de unități de poliție au toaletă turcească în curte, în anul 2021.

„Iar dacă ne întrebați cum a evoluat instituția Poliției Române după aproape 2 secole de funcționare, vă spunem doar că la fel ca și în 1802, când avem prima atestare oficială, mii de unități de poliție au toaletă turcească în curte, nu au deloc sau apa o găsești doar la lighean sau găleată”, este mesajul Europol.

Emisiunea integrala:


CITEȘTE ȘI:

 

 

17 comentarii

  1. moscraciun Răspunde

    Oare daca is suspenda activitatea ce o sa se intample? O sa apara traficantii de tigari in piete? In piata mare o sa fi agasat de toti care vand tigari? o sa apara iar bisnitarii de valuta? O sa apara iar cersetorii in oras? Hmm, cu sau fara ei tot acolo e..

  2. jean Răspunde

    RUSINE SA VA FIE

  3. Cetateanul Răspunde

    Cereti fratilor STUDII VALIDATE !!!
    Nu putem sa ucidem mai multi oameni decat “salvam’ . Nu suntem animale !

  4. Alphonse Capone Răspunde

    You’re nothing but a lot of talk and a badge!

  5. RUȘINE SĂ VĂ FIE Răspunde

    Nu vă este vouă rușine..ieri ma oprit în trafic celebrul polițist Mona Raul..el se lăuda că îi ajung 5.000 de lei pe lună net..sa ai atâta pe lună și să te m-ai plângi..mergeți la privat..vedeți vă m-ai dă atâta salar..RUȘINE..nu vă m-ai satură Dzeu..neghiobi cu 6 luni la Câmpina..mâine veți fii pensionari speciali..nimeni nu vă angajează mă proștilor..sunteți niște nulități pe piața muncii….vă pensionati la 45 de ani..mama voastră de obtuzi..interlopii de mâine..Nulitatilor..🦧

  6. Eu Răspunde

    Asta de mai sus cred ca a facut gramatica cu femeia de serviciu de la scoala….ma mir cum naiba l-au mai angajat si la privat…?!? Dar se stie baga in seama…nah asta aste…

    • cârcotaş Răspunde

      @Eu… Cât dispreţ poţi avea faţă de un om simplu, cu şcoală cât Mona ăsta al tău, care îşi varsă of-ul de bun simţ aici, pe portal, că nimeni altcineva nu-l ascultă.

  7. Eu Răspunde

    Sau asta este, s-au nici nu m-ai stiu…:-)))

  8. fatalau Răspunde

    Buna buna, politistilor de rangul 2 pt.ca sefii de peste tot sunt niste leii dar acasa niste papuci am avut ocazia sa ma antalnesc cu multe spete dl, Vasut ar incerca ceva dar este prea mare coruptia se va ineca la mal ca si tiganul, ca si peste tot dreptatea este in cui si nu vrea sa coboare pt ca nu se stie ? Am fost candva coleg cu tata fie iertat si imi spunea ca pruncul meu va face o schimbare in MAI o sa vezi ?Pruncule,stai jos ,,,nu icerca marea cu degetul…..! ca sa faci greva cu copiii cu 6 lunide curs miramas trebuie sa demonstrati ceva si apoi dupa accea REVENDICAM ,,,,,,,. OPRESC fetele pe strazi , se dau mari politisti , blocheaza intersectii , nu coboara din masina ect, multe multe … SELECTIE MARE SI APOI cereti bani si conditii MULTUMESC !!! sefii caculeaza punctele pt pensii in rest sa auzim de bine ,,auzi tu GREVA!!!!!!! LA MUNCA ::::::::

  9. @Eu Răspunde

    Bă boule..EU..ești polițist este..sunt vreo 4 biblioteci între mine și tine cretine..tu vb de gramatică analfabet cu liceu la CFR și 6 luni la Câmpina..marș vierme ce ești..💩

  10. Ipocritus Răspunde

    Niște nesimțiți, ipocriți, arnăuți, duplicitari, și nu mi-ar ajunge o pagină. Mulți dintre cei cu 6 luni de școală polițienească au intrat în poliție prin fentarea cerințelor și utilizând metoda P.C.R.(pile, cunoștințe, relații). Cunosc vreo 2 cazuri certe. Cetățenii, în slujba cărora se află poliția, știu oare că:
    – statul le plătește rata bancară la casă/apartament polițiștilor care nu au proprietate în localitatea în care lucrează,;
    – statul le plătește polițiștilor care stau acasă cu copilul care e în on-line un plus de 85% din salariu, adică adăugat la salariu;
    – concediile lor sunt plătite de stat (nu vorbesc de hotelurile ministerului), trebuind să depună facturile și chitanțele pentru decontare;
    – etc..
    Și să nu te revolți când au tupeul să protesteze sau să le citești comentariile semidocte și pline de emfază ???!!!

  11. Ipocritus Răspunde

    Scuze celor 20-25% dintre polițiști care își fac treabă cu devotament, pasiune și în limitele legii.

  12. Gheorghe Răspunde

    Este atat de simplu!Nu v-ati prins de unde bate vantul.Cei care ies in strada sunt doar niste marionete,manevrate de maharii din politie,multi dintre ei servi umili ai politicienilor de diferite culori politice.Odata cu venirea dna-ului si deranjarii cuibului de putori din politia Satu-Mare,au inceput si asa-zisele greve ale organelor.Credeti ca au iesit ei asa de capul lor?Ei sunt constienti ca au ajuns unde au ajuns(cum u juns?)si cei care i-au adus in politie se foloseste de ei.Stiu cazuri concrete,oameni care nu si-au ,,dat colegii cu ciocul”care nu s-au supus manariilor sefilor,au plecat din politie inainte de a fi dati afara.Au plecat,,DE BUNA VOIE”..SILITI.Voi nu cunoasteti cazuri?…..Cred ca da.
    Sunt amenintati voalat,sunt intimidati si se tem ca daca nu executa ordinele sefilor,venite prin interpusi,vor fi eliminati tot asa de usor pe cum au fost angajati.ce credeti ca le este usor?…sa traiesti cu perspectiva ca vei fi dat afara si o sa-ti pierzi favorurile,si beneficiile fara numar pe care le ai si sa ajungi pe drumuri sau ce-i mai rau sa muncesti la privat.De aceea sunt ei in strada.
    Ce ma deranjeaza pe mine este faptul ca nu am vazut pe nimeni sa scrie pe aici despre munca la privat.Despre conditiile oferite de patronii din satmar((99% din produse merg la export) unde muncesc multi oameni,unde nu li se respecta demnitatea,sunt pusi sa munceasca in conditiin de robi.Nu credeti?
    Va spun eu pentru ca am vizitat niste firme si am vazut muncitori adusi la ultima conditie umana de respect din partea patronilor.Supravegheati non-stop cu camere video,lipsa conditiilor de aerisire a halelor unde lucreaza,mucegai,mizerie si lipsa minimelor norme de protectie a muncii.
    Ce sa mai zic de faptul ca pe contract scrie minimul pe economie si restul li se da ,,in mana”.Daca nu esti de acord cu asta esti dat afara ca o masea stricata.Cand vei ajunge la pensie vei primi dupa ce este pe contract iar ce era in mana s-au dus!Nimeni nu verifica firmele aceste care fac contabilitate paralela,care fac o gramada de ilegalitati.Te miri ca nu vor tinerii sa munceasca?Nu ma mir pentru ca si lor li se ofera niste salarii de toata jena si conditii de cacat.
    Nimic nu este ceea ce parte a fi!!!

    • radical2 Răspunde

      Foarte bine zici.

      • radical2 Răspunde

        Seamana cu ce se intampla la Metrorex defapt. Astia nu protesteaza ca nu le ajunge salaru’. Protesteaza pentru altceva. Acum iese ****** la suprafata.

    • X19 Răspunde

      Foarte bine ca tu lucrezi la stat. Nu ai nici o probleme sa faci rost de clienti , de munca ,tot ce e nevoie ca sa poti sa dai un salar.

  13. radical2 Răspunde

    Cu ei , fara ei. Tot un drac. Asa cum pana acum ne-am facut singuri dreptate. Si de acum vom putea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.