Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTOPLANURI. Cartier nou în Satu Mare: peste 50 de case şi 20 blocuri

Cartier nou în Satu Mare. Un proiect de amploare care prevede construirea unui nou cartier cu peste 50 de case şi 20 de blocuri se află în dezbatere publică, înainte dee obţinerea autorizaţiei.

Suprafața totală a terenului este de 140.000 mp, fiind amplasat între străzile Cerbului, Ferăstrău şi calea ferată.

“Pe teren se doreşte realizarea unui ansamblu rezidenţial care va cuprinde locuinţe individuale şi colective precum şi o zonă de instituţii şi servicii. Construcţiile vor avea regim de înălţime diferenţiat, de la P la P+4. Accesul auto şi pietonal va fi asigurat din străzile existente spre amplasament, iar în interior spre construcţii din drumuri propuse”, precizează dezvoltatorul.

În total vor fi peste 50 de case şi peste 20 de blocuri cu două, trei şi patru etaje.

Publicul este invitat să participe la dezbatere publică prin transmiterea de  observaţii şi propuneri referitoare la documentatia de urbanism până cel mai târziu la data de  8.03.2021.

Observaţiile și propunerile vor fi transmise pe adresa de email [email protected]

 

15 comentarii

  1. cârcotaş Răspunde

    300 de maşini dimineaţa care ies spre Cerbului-Peco-Parc ind. Sud sau Pasaj CF- Rosetti…Tocmai ce ne trebuia! Acolo era utilă o arteră paralelă cu calea ferată, nu numai pe obiectivul ăsta.

    • radical2 Răspunde

      Mai mergeti si cu bicicleta

      • radical 1 Răspunde

        Ți-ai găsit radical 2 , în zâua de azi că tățî îs cu curu -n mașină !. Vezâ-țî de treabă. Până-i pulă și căciulă !!!

    • Muresan Răspunde

      Acolo, în acea zonă trebuie analizată și rezolvată problema traficului și așa este un trafic infernal dar mai ales că vor mai veni sute de autovehicule în zonă !

  2. Calin Răspunde

    Deci lichidatorul din CLuj a reusit sa vanda terenul Silvania Forest (fostul IFET) dupa ce a fost devalizat.
    Ar trebui sa isi aminteasca ca are obligatii fata de fostii angajati care au ramas cu ochi-n soare si salarii neprimite din cauza lor. RTZ Partners ca sa stie lumea de la cine ar trebui cerut salariile restante

  3. Satmarean Răspunde

    Nu sunt de acord cu așa ceva !!!. Și așa traficul în acea zonă e sufocat. Prima dată trebuie rezolvat traficul și canalizarea deoarece e jale. De fiecare dată când pliuă torențial se înfundă canalizările deoarece sunt vechi și nu captează debitele de apă, iar traficul în zonă e infernal !!!

  4. Muresan Răspunde

    Dar cine va locui lângă calea ferată ???. Prost să fii. Iar cu mașina e foarte greu de circulat în acea zonă, mai ales la orele de vârf .

    • hAuleuMaica Răspunde

      Crește natalitatea(trenul) iar descongestionarea traficului, podul3 =rezolvat, iar la două trenuri pe zi ,mai pot face o trecere spre Cloșca … Dar la asemenea mare cartier trebuie să ia in seamă infrastructura necesară…și bine gândită…

  5. De pe str. Cerbului locuitor Răspunde

    Prima dată trebuie rezolvată problema traficului ptecum și înlocuirea urgentă a canalizării

  6. Una Răspunde

    Am aflat că și UNIO l-a cumpărat un cetățean german și vrea să facă blocuri pe platforma de la UNIO și un supermarket. Apoi să vedeți voi ce va fi acolo !

  7. inca unu de pe cerbului Răspunde

    Studiu de toata jena, propunere de amatori. Daca intentiile lor sunt reflectate in reprezentarile astea ieftine, mai bine lasa legheleu. Urbanisti si arhitecti lenesi care sug **** de dezvoltator.

  8. Sătmăreni Răspunde

    Domnilor de la Primăria Mun. Satu Mare, vă rugăm să analizați foarte bine acel amplasament și să studiați legalitatea amplasării în acea zonă a unui cartier de blocuri și de case.

  9. Zaha Răspunde

    Vad ca dintre comentatori nimeni n-a citit stirea, scrie clar negru pe alb:
    “Publicul este invitat să participe la dezbatere publică prin transmiterea de observaţii şi propuneri referitoare la documentatia de urbanism până cel mai târziu la data de 8.03.2021. ”
    Acolo se poate latra despre trafic, zona, … bla bla bla.

    • comentator Răspunde

      De acord. Dar din experiența ta ce se alege de acele comentarii chiar dacă sunt pertinente și la locul lor? Mai ții minte PUZ-ul pentru grădinița de pe Rebreanu? Sau parcările din spate de la Someșul? Să mai dau exemple?

  10. Beny Kira Răspunde

    Căline, acum ești mare USR-ist. Rezolva problema, nu doar te plange!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.