Ultima actualizare: azi, 16:36

Externe

Germania, Italia și Franța au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca

Germania a suspendat folosirea vaccinului împotriva Covid-19 al companiei AstraZeneca, în mijlocul îngrijorărilor legate de posibilele efecte adverse ale vaccinului. Ulterior, și Franța și Italia au anunțat suspendarea vaccinării cu AstraZeneca tot pe baza acestor suspiciuni.

Măsura vine după ce și alte țări europene au suspendat vaccinarea cu acest ser din cauza unor suspiciuni legate de apariția unor tromboze la persoanele imunizate cu el. AstraZeneca a transmis, însă, că nu există dovezi științifice care să ateste o legătură între vaccinarea cu serul produs de companie și un risc crescut de tromboze. Compania anglo-suedeză spune, totuși, că vor fi reanalizate toate datele de siguranță disponibile.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Franța suspendă pentru 24 de ore utilizarea vaccinului AstraZeneca Covid-19 în așteptarea unei decizii privind siguranța acestuia de la Agenția Europeană pentru Medicamente.

Italia a anunțat că va suspendat vaccinarea pe întreg teritoriul național, după ce inițial suspendaseră administrarea vaccinului din lotul  ABV5811, după decesul unui bărbat căruia i-a fost administrată o doză.

Ministerul Sănătății german a anunțat că a luat decizia ca formă de precauție și cu consultarea autorității de reglementare a vaccinului din Germania, Institutul Paul Ehrlich, care a solicitat realizarea mai multor investigații.

Olanda și Irlanda au suspendat și ele vaccinarea cu AstraZeneca, deși nu au avut niciun caz de efecte adverse.

Sursa: Digi24

5 comentarii

  1. dr.Raed Răspunde

    eee,ca-ncepe sfarsitul sars cov 2

  2. raudetot Răspunde

    la noi de ce nu se scoate prostia asta de vaccin?

    • Garcea Răspunde

      Pt ca politicienii nostrii iau mura-n-gura ce le da UE, si nu au altceva, celelalte tari ca si Slovacia, Ungaria, Cehia cumpara si rusesc si chinezesc, si baga mare la vaccinat, s-a lucrat si Sambata si Duminica la foc continu. Cei 3 conducatori au fost saptamana trecuta in Israel, si au vazut ca cel mai eficient e sa vaccinezi multi repede, scade infectarea si posibilitatea de mutatie.

  3. Sergei Răspunde

    Interesant ca in Ucraina se vaccineaza cu licenta Astra Zeneca, fabricata in India si nu are lumea nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.