Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

In memoriam – Daniel Prodan ar fi împlinit astăzi 49 de ani

Astăzi ar fi fost ziua de naștere a unuia dintre cei mai mari fotbaliști români: Daniel ”Didi” Prodan ar fi împlinit vârsta de 49 de ani. Din păcate, însă, îl aniversăm cu tristețe pe cel mai vesel tricolor, despre care se spunea că era zâmbetul Generației de Aur. Fostul mare fotbalist a murit pe 16 noiembrie 2016, suferind un infarct în timp ce se uita la televizor.

Chiar dacă nu mai are nevoie de nicio prezentare, va oferim o scurta istorie a carierei celui mai inimos fundaș central al fotbalului romanesc.

Pe 23 martie 1972, la Satu Mare, s-a născut Daniel Claudiu Prodan. Crescut de Olimpia Satu Mare și debutat la seniori, Didi Prodan a fost achiziționat de Steaua în toamna anului 1992. În primul sezon la Steaua a disputat 20 de partide, câștigându-și relativ repede locul în echipă. Siguranța pe care a dat-o, în tandem cu Toni Doboș, care era mai experimentat, a făcut din apărarea Stelei una de netrecut, iar Didi Prodan a devenit unul dintre cei mai buni fundași români.

După 4 sezoane și jumătate, a fost achiziționat de Atletico Madrid. O accidentare l-a scos din circuit, iar după o revenire de un meci în anul 2000 la Steaua, s-a retras la FC Național. În perioada petrecută la Steaua, a cucerit 5 titluri de campion, două Cupe ale României și două Supercupe ale României, evoluând și de trei ori în grupele Champions League.

Pentru echipa națională a evoluat în 54 de partide. Daniel Prodan avea să bifeze toate minutele disputate de către naționala țării noastre la Mondial, jucând în meciurile cu Columbia, Elveția, Statele Unite ale Americii, Argentina și Suedia.

S-a stins din viață pe 16 noiembrie 2016, în urma unui infarct.

Odihnește-te în pace, Tătuca!

Un comentariu

  1. Vlad Tepes Răspunde

    Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace !

    PS – Se pare ca si in sport ca in politica sau in viata de zi cu zi, atita timp cit esti VIP, vedeta, sef, etc. esti mereu inconjurat de “prieteni” .
    In momentul cind nu mai esti ce-ai fost, aproape toti “prietenii” – daca nu chiar toti – fac un pas lateral sau chiar iti intorc spatele.
    Vorba unei blonde celebre din zilele noastre : …”eventual portarul te mai saluta cu respectul de altadata” !
    M-as fi asteptat ca “prietenii” lui Daniel Prodan sa-i cinsteasca amintirea cu un cuvint in memoria lui.
    Eu nu l-am cunoscut pe marele fotbalist satmarean dar e trist cind vezi cum societatea trimite in uitare prea devreme valorile pe care , mai ieri , le privea cu mindrie si admiratie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.