Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Pandemie | Întâlnire la nivel înalt pentru sprijinirea brandurilor din județul Satu Mare

Întâlnire la nivel înalt pentru sprijinirea brandurilor din județul Satu Mare. Primarul Gábor Kereskényi, prefectul Altfatter Tamás și consilierul local Ciprian Crăciun s-au întâlnit cu reprezentanții industriei textile din Satu Mare, puternic afectată de criza creată de pandemie, pentru a găsi modalități de a sprijini brandurile din municipiu.
”Toate companiile din Satu Mare se confruntă în prezent cu o situaţie dificilă și avem datoria să îi sprijinim. La nivel local vom acorda facilitățile pe care ni le permite Codul Fiscal, dar este nevoie de o strategie la nivel național. Consider că industria textilă, unul dintre cei mai mari angajatori din economia locală, trebuie să primească măcar aceleași facilități ca si HORECA. Un sector care asigură 10% din exporturile României nu poate fi lăsat să dea faliment!”, consideră primarul Gábor Kereskényi.

9 comentarii

  1. Satmarean 1 Răspunde

    Corect. Eu sunt pentru impozit la ap si masina mai mare pt a putea ajuta primaria pe acei intreprinzatori care au de suferit in aceasta perioada.

    • Golf Răspunde

      Ai răbdare, vor crește impozitele până când nu îți vei mai permite să le plătești și vei sta în chirie în propriul apartament. Mașina o vei comanda când vei avea nevoie, din aia electrică cu autonomie mică, cât să te deplasezi prin apropiere.

    • ... Răspunde

      După pandemie multe lucruri nu o să mai faci deloc. Că asta-i rolul pandemiei de fapt. Ai să vezi. Că toate astea se puteau și altfel fără să distrugi economia mondială și aia e foarte sigur. Dar noi am adoptat modelul internațional. Ca de obicei. Adică copiem fără să judecăm. Și la final vom da din cap când conducătorii noștri vor exclama :”Vedeți că se poate și așa?”. Oricum putem uita de multe “viitoare luxuri” care până nu demult erau treburi normale.
      Am mai scris acum vreo 2 luni care sunt pașii doriți. Deocamdată suntem în grafic.
      PS. Pur și simplu nu mă interesează dacă careva nu mă crede. Sau mă înjură. Aveți grijă de voi ca să apucați ce urmează după pandemie. Că nu sunt sigur că asta vor și conducătorii. Adică să apucăm cât mai mulți. Docilizare curată!😱😤

      • Cetateanul Răspunde

        Vezi ca emisiile de codoi duc la incalzire globala . Este tocmai invers . Incalzirea duce (in sute de ani) la eliberarea unor cantitati insemnate de codoi din mari . Pierse Crobin a demonstrat asta, a fost deja arestat de doua ori si candideaza pentru functia de primar in Londra .
        Vezi ca e deja politica de stat, impotriva oamenilor, impotriva stiintei .
        Daca-ti pasa poarta masca, daca-ti pasa nu circula cu masina, nu consuma, nu-ti dezvolta personalitatea, nu face copii, nu te bucura de micile placeri ale vietii !
        Nu mai este teorie a conspiratiei, este politica de stat !

      • Cetateanul Răspunde

        Scuze, Pierce Corbyn este numele corect .

  2. 1% Răspunde

    Daca eram si eu in aia 1% as fi creat si eu o pandemie sa mai scapam si noi de prosti ca nu-i bine 😂 pe zi ce trece se inmultesc ca purecii

  3. radical2 Răspunde

    Este o strategie proasta de a sprijinii masiv firmele din confectii, din rationamente pur economice. 1. Nu aduce valoare adaugata produselor; 2. Sunt create joburi care sunt platite mizerabil fata de un nivel decent de trai. De aici si media foarte slaba a salariului net pe judet comparativ cu alte judete. Locul 29-30, in conditiile in care ne aflam intr-o regiune destul de buna (Transilvania de Nord- Vest). 3. Venitul unei gospodarii are impact asupra puterii de cumparare a populatiei dintr-o anumita regiune. Asta inseamna consum mai putin de produse, inclusiv locale. Nu putem sa luam masuri cu efect pe termen scurt. Asta ne va tine in loc. Trebuie sprijinite sectoare tehnologice care aduc plus valoare. Tind sa cred ca decizia este una politica mai ales ca…. “stim combinatiile”. Tehnic si economic, nu are nimic de-a face cu dezvoltarea. Deci cine a decis asta, ori e prost , ori e influentabil si iar cineva nepriceput ne risipeste banii. Trist.

    • radical2 Răspunde

      …Iar daca antreprenorii nu isi permit sa plateasca salarii decente angajatilor. Pot sa plece in Moldova, In Ucraina, in Bangladesh, Cambodgia. Mai bine s-ar aloca banii spre reconversii profesionale. Fiindca e o industrie care nu isi permite salarii “europene” si asta nici nu se poate schimba din mai multe motive. Mai devreme sau mai tarziu firmele care lucreaza pentru Hugo Boss, Escada, Pierre Cardine si mai stiu io ce, vor fi nevoite sa isi creeze propriul brand. Daca salariile cresc , Hugo Boss isi va anula contractele cu firmele locale si va pleca intr-o tara mai putin dezvoltata. Nu asa ne dezvoltam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.