Ultima actualizare: azi, 21:44

Locale

Protestul de la Satu Mare s-a lăsat cu amenzi. Două persoane au fost sancționate

Protestul împotriva restricțiilor ce a avut loc ieri după-masă în centrul municipiului Satu Mare s-a lăsat cu amenzi. Două persoane au fost sancționate.

În jur de 20 de persoane au protestat ieri după-masă în Pasajul Corneliu Coposu din centrul municipiului Satu Mare, față de restricțiile impuse pentru limitarea pandemiei. Potrivit informațiilor PortalSM, protestul nu s-a încheiat fără amenzi. Au fost aplicate două sancțiuni de câte 1.000 de lei fiecare, conform legii 55/2020.

Echipați cu steaguri tricolore și cu pancarte, oamenii și-au exprimat nemulțumirile față de restricțiile impuse de autorități în vederea combaterii pandemiei de Covid-19. Sătmărenii prezenți la protest au scandat ”Libertate”, ”Ieșiți în stradă” și au cerut demisia Guvernului.

,,Am luat inițiativa de a protesta deoarece ne-am săturat de abuzuri, suntem în continuă debandadă pentru că în România nu se concretizează nimic. Am avut o perioadă de lockdown anul trecut, după care cazurile nu au scăzut. Protestăm împotriva măsurilor incorecte și cerem demisia Guvernului”, a declarat liderul AUR Satu Mare, Iulian Câcău.

21 comentarii

  1. Cetateanul Răspunde

    Mda, amenzi . In timp ce “oficialii” care au produs prin masurile ucigase luate circa un milion de romani someri/fara ocupatie, au provocat o mortalitate generala record, si vor falimenta o buna parte din micile afaceri isi incaseaza pentru REALIZARI DEOSEBITE zecile de mii de lei pe luna !
    Aici sunt de acord cu prezidentul ! Asta e singura cale de urmat !

    • tabu Răspunde

      @ Cetateanul = Zweinstein

    • Bogu Răspunde

      Nu cred ca ai gandit ce ai scris. Daca da faliment o afacere, ce are “statul” de castigat? Daca sunt 1 milion de someri (poate precizezi sursa de informare, de altfel aceste cifre nu exista) ce are “statul” de castigat de pe urma lor? Masuri ucigase, i-auzi. Problema este una de fond, pandemie.

      • altu fără bmw Răspunde

        După studiile Avangarde 66% din cetățenii sănătoși și apți de muncă lucrează. Restul? Aici nu sunt incluși cei care sunt pensionați pe bază de handicap care iarăși e o armată! Însăși tralalista Catanga era pensionată pe caz de boală (nevăzătoare) iar băiatul ei alt titan al muzicii tralala care mănâncă pită USA de mult era nemunerat drept pe salar minim ca și însoțitor al mamei. Bravo lui! Mă gândesc numai cum însoțea pe mama din USA că nemunerația mă gândesc intra pe card. Deci aici treaba e ca și rezolvată.
        Iar de munca la negru/gri din domeniul agricol încă nici nu am vorbit. Eu zic că @Cetateanul a estimat încă chiar optimist.
        Ar trebui dat drumul la ajutorul de stat dar pentru firmele care merită și se chinuie. Să îți spun ce au făcut ce doi vecini de-ai mei pe pandemie cu banii luați? Și-au cumpărat încă o mașină. Bineînțeles SUV. Unul BMW altul Mercedes. Acolo s-au dus banii!😱🤮🤯😲

  2. c-block Răspunde

    Cu asemenea comportament autoritățile ațâță spiritele și îngroașă rândurile AUR. Dar probabil asta și vor. Ca după nenumărate scandaluri provocate indirect de ei să fie “forțați” să ia anumite măsuri pentru limitarea acestor manifestări. Rețetă veche. Și ei se vor afișa că sunt băieți buni și ne vor binele. Acest guvern numai liberal nu mai e. Dar deja absolut deloc.

    • Cetateanul Răspunde

      Deocamdata oamenii mai au speranta ca situatia se va imbunatati . Asteapta pana se va termina speranta, nu mai e mult . Ratele vor trebuie platite, impozitele, salariile, cheltuielile de zi cu zi, asigurarile, mancarea, medicamentele …
      Deci intr-un eventual razboi cu populatia autoritatile nu au nici o sansa !

    • Cetateanul Răspunde

      Doar asa ii vom rari si noi, cum ne-au rarit si ei pe noi !

    • MZ Răspunde

      Domnule c-block ,
      dupa cum am observat este absolut egal cine e la conducere fie PNL sau PSD sau …e aceasi treaba plin de ex comunisti si securisti sau copii de ex ..ex nu conteaza au un singur scop si in acea ecuatie nu intram si noi cetatenii!

  3. Cetateanul Răspunde

    AUR, alegeri anticipate de urgenta !
    Reducerea cu 50% a politistilor si a jandarmilor ! Cu banii economisiti platim profesori !
    Organizarea unui Referendum Decizional de urgenta ! Astfel de lucruri nu mai trebuie sa se intimple !

    • MZ Răspunde

      @Cetateanul esti catastrofa domnule :)))
      Si costurile referendumului ???
      :))))

      • Cetateanul Răspunde

        Mda, cati bani am pierdut intr-un an ? Vorbind strict financiar poporul plateste, nu politicienii . Daca poporul vrea o face din banii lui, nu cere de le prezident !

      • Cetateanul Răspunde

        Cu o Constitutie care sa ne asigure intr-adevar drepturile fundamentale putem sa atragem multe investitii straine si le putem dezvolta linisiti pe cele care mai exista (inca) .

    • cârcotaş Răspunde

      Ce vrea să zică AUR…?

    • Kuka Răspunde

      Cu hAUR ma sterg la cur!

  4. c-block Răspunde

    Eu atâta vreau să zic că multe am văzut și multe am suportat la viața mea. Dar ce sesizez în ultima perioadă duce inevitabil spre o situație inflamabilă, potențial fără control. Iar dacă ajungem acolo toate vedetele la un loc nu vor fi în stare să calmeze populația cu speechuri la teve. Asta e o avertizare cât se poate de obiectivă. Iar dacă pornește vedeți că nici Ceaușescu nu a putut opri revoluția foamei și a libertății. La faza asta logica nu mai ține. E un fapt istoric dovedit. Oamenii după ce au gustat civilizația din vest cu milioanele nu vor fi de acord să nu mai beneficieze de ea. Și pentru ce? Pentru un neverending story cu virusul care nu se mai termină și nimeni nu știe cum ar fi mai bine?
    Părerea mea sinceră s că măsurile actuale sunt mai muit decât suficiente. Diar că mulți își cam bagă pucioarele și nu le respectă întocmai. Nu cu poliția trebuie fugăriți nemascații! Și planurile alea de susținere, ajutoarele financiare trebuiau de mult date de exemplu către horeca. Ca să nu soun că nu se spune dar ne prea s-a dat subvenția la motorină. Iar dacă nu s-a dat țăranii din ce vor ara sau semăna? Noi de unde vom avea ce recolta? Se gândește la asta cineva? Sau să trăiască iarăși sfântul import? Altfel din toamnă ne paște o foamete pentru că nici bani nu o să mai avem pentru produse de import! Mare nerealizare va fi!!!

    • covid 19 Răspunde

      Fii sigur că cei alergaţi de poliţie nu poartă mască niciunde. Înafară de măsurile care vizează HORECA restul sunt măsuri suportabile.

      • c-block Răspunde

        Atunci de ce se tărăgănează aplicarea? Banii de motorină trebuiau dați din toamnă! Deja se adună! Și dacă nu semănăm acum când vom face? În august? Apoi lingem talpa, nu? Matale nu că sigur ești remunerat pentru performanța combativă,

        • covid 19 Răspunde

          Nu sunt remunerat dar după cât mi se spune acest lucru încep să cred că aş merita să fiu.🤣🤣🤣
          Cu motorina nu mă ştiu, sunt pe benzină.

          • c-block

            @covid19. O să afli în curând că te va afecta impotența ministrului agriculturii. E jale mare în agricultură. Avem pământ și nu va fi lucrat. Iar bani de import pentru produse de bază nici atât nu vom avea. Problema e prioritizarea cheltuielilor. Dacă dai cu nemiluita bani pe sporuri la bugetari care de fapt nu produc nimic? Le dai ca să le închizi gura? Ce viziune economică mai e și asta?

  5. X19 Răspunde

    Anul trecut a primit Romania o gramada de bani. Unde sunt ? Intreb si eu. De ce nu se imparte la firme cu probleme sau ori unde numai sa fie cu folos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.