Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

RAR: Jumătate dintre mașinile controlate în județul Satu Mare au nereguli

Potrivit datelor furnizate de Registrul Auto Român (RAR), jumătate dintre mașinile controlate în județul Satu Mare prezintă nereguli. Mai mult decât atât, alte autoturisme verificate de specialiști prezentau pericol iminent de accident.

Concret, în județul Satu Mare au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 2.388 de vehicule. Dintre acestea, 50,25% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 76 (3,18%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 11,26% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,13% aveau probleme legate de identificare și 2,56% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în județul Satu Mare au fost aplicate 585 de amenzi contravenționale și au fost retrase 284 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

 

 

16 comentarii

  1. Antal Răspunde

    Sa controleze si serviceuri neautorizate , de acolo ies masinile cu probleme.

  2. Osan Răspunde

    Sa repare și drumurile nenorociți!!!

  3. radical2 Răspunde

    Cand o sa avem drumuri mai bune in oras/judet, o sa scada si nr masinilor cu probleme tehnice. Sunt curios si o statistica pe categorie/tip de defectiune daca exista. @Presa SM, ar fi interesant sa prezentati si o astfel de statistica.

    • ... Răspunde

      Ești pe PortalSM. Fii mai atent. Dar de unde ai tu impresia că noi avem în județ ziariști?

    • Norick Răspunde

      Fara suparare, dar ce legatura are drumul , cu starea masinii ?? Daca ai asfalt sub masina nu scoate fum , sau nu are rugina ??? De triunghi si trusa medicala nici nu vb. 😛 🙂

      • radical2 Răspunde

        Are. Presupunem ca un om de rand din Romania isi aloca un fond pentru reparatii auto. Care, hai sa fim serisosi, e mic pentru ca romanii sunt saraci (in general ca popor). Daca banii se duc pe cauciucuri taiate, jante indoite, probleme la suspensie, probleme cu unghiul de fuga, smd. Ramane o mica parte sau deloc pentru alte defectiuni (catalizator, sonda lambda sau alte probleme de motor). De multe ori, acestea din urma afecteaza rezultatul testului dar nu inseamna neaparat ca nu poti sa te deplasezi cu masina. Si la noi e vorba aia…’merge si asa’ …si te trezesti cu probleme la RAR.

        • Norick Răspunde

          Eu vorbeam de mere, iar tu de pere. 😀
          Daca nu ai bani să intretii o masina, cumpara-ti bicicleta. Dar vorba aia : “Las ‘ ca-i bine asa “. 😀 😀😀
          Peace! 😚

  4. dr.Raed Răspunde

    important este ca toate trec de RAR si ITP fara nici un fel de problema,dupa 3 zile ce am trecut o masina pe la RAR,m-au oprit,si au vrut sa-mi retina talonul,cica pentru noxe,cu scandal mare ca nu mi-au retinut talonul,niste bisnitari si inspectorii astia

    • Cetateanul Răspunde

      Covid-19 si poluarea cu “codoi” sunt cele mai mari excrocherii din istoria umanitatii !
      Ambele, pericole inchipuite (foarte mici, neglijabile aproape) legiferate cu scopul de a-ti fura tie din drepturi, libertati si pe cale de consecinta si din bani !
      Uita-te cu atentie la “stiri”, aproape toti “liderii” care-ti spun ca esti om rau pentru ca respiri sunt cu nebunia asta cu poluarea de “codoi” . Si eu am crezut povestea, pana cand am citit niste studii si a vazut doctori de spitale cu afirmau faptul ca in orasul lor super “poluat” oamenii nu sunt nici mai sanatosi dar nici mai bolnavi decat in alta parte !
      In Texas au ramas fara curent deoarece generatoarele eoliene si centralele pe gaz nu au facut fata la recordul de temperaturi negative ! Asta ne asteapta pe toti care vom mai alege politicieni spalati pe creier paraleli cu realitatea si cu stiinta ! Drepturi putine, energie scumpa, trai scump si foarte stresant !

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Este o reprofilare a consumului și a necesarului de hrană, redistribuirea resurselor naturale și reducerea consumului de resurse prea energofage. Se vizează inclusiv reducerea consumului de carne pe cap de locuitor la 25% față de cea de dinainte de pandemie. Producția de carne consumă prea multe resurse față de cea vegetală. Interesant că nimeni nu observă că de exemplu în toată perioada asta Greta Thurnberg cu greva ei școlară a dispărut de tot. Ce vocală era înainte! Dar încă suntem tot la faza I a experimentului. În curând vine faza II cu ceva pandemie la animale domestice pentru ca să primenim sursele existente. Faza III este ceva pandemie care va afecta și tineretul, copiii. Sper că aici nu mai ajungem. Și nu, nu cred în tâmpenia cu #billgeitz și cu restul ce se vehiculează pentru că e o aberație. Dar este ceva deasupra guvernelor care îi ține cu mână forte și îi obligă. Au fost cazuri de țări care brusc și-au schimbat modul de abordare în mod foarte interesant. Inclusiv România dar nu numai.
        Eu aștept în continuare acțiuni pentru tragerea la răspundere a celor care au dat drumul la pandemie. Pentru infinit mai puțin se dau condamnări pe viață.

        • Cetateanul Răspunde

          Donald Trump a fost impotriva aberatiei numita “schimbare climatica”, deoarece este ceva natural, care se intimpla cu sau fara sau interventia omului, este dovedit !
          Puscarie pentru mega frauda COVID-19 ? Cu certitudine ca DA !
          Pai cu 10.000 de legi eu sunt 100% ca toti “liderii” sunt santajabili . Unii pentru pedofilie, altii sunt curvari pur si simplu, altii practica spaga mascata (functii sau beneficii pentru familie/prieteni), ETC …
          Singura modalitate prin care se poate conduce democratic este REFERENDUMUL, cum fac cei din Elvetia, pentru orice “mizilic” organizeaza cate un Referendum .

          • Vlad Tepes

            #cetatene – ce frumos ar fi…referendum…vointa poporului…etc.
            Numai ca asta se face cu oameni nu cu nenorociti.
            In 2009 s-a facut si la noi un referendum si poporul a decis ca vrea un parlament cu 300 de locuri.
            Si ?
            A interesat pe cineva ?
            Recent , la initiativa #rezistilor si sub directul patronaj al lui Johannis, s-a facut un referendum si poporul a decis ca in domeniul justitiei sa nu se legifereze decit prin legi in parlament nu prin ordonante de urgenta date in guvern.
            Primul lucru care l-au facut # rezistii dupa ce au preluat puterea, a fost sa dea ordonanta de urgenta pe justitie !!! ??? !!!
            IN CONCLUZIE la noi referendumul , adica vointa poporului, nu valoreaza doi bani in ochii celor alesi sa ne reprezinte !

        • Cetateanul Răspunde

          Politicienii sunt practic angajatii nostri, sunt platiti din banii nostri si daca nu-si fac treaba sau lucreaza impotriva noastra nu putem sa-i dam afara (sa-i schimbam) . Nu este ABERANT ?

        • Cetateanul Răspunde

          Ca si cum tu te-ai angaja maine undeva si timp de patru ani orice ai face … nu te-ar putea da afara !

  5. Driver Răspunde

    Romanii se inghesuie la masini de figuri, apoi nu au bani sa-si schimbe becurile cu xeon arse, in fiecare seara vad cate una, doua buc masina chioara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.