Ultima actualizare: azi, 20:44

Naţionale

România a ajuns la 1 milion de persoane vaccinate împotriva COVID-19

România a ajuns miercuri, 3 martie, la 1 milion de persoane vaccinate împotriva COVID-19, persoana cu numărul un milion fiind o femeie de peste 80 de ani, titrează Digi24.

„Am ajuns la persoana vaccinată cu numărul 1 milion. Ținta era să avem un milion până la finalul lui martie, dar am mers mai repede. În martie vom primi 6 milioane de doze, iar procesul de vaccinare va fi accelerat. Vom avea 10,4 milioane de vaccinați în septembrie. Suntem în top în Europa din acest punct de vedere”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Campania de vaccinare în România a început în 27 decembrie, în prima etapă fiind inclus personalul din spitale. În etapa a doua, care a început în 15 ianuarie, sunt incluse persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, și angajații din domenii esențiale.

În județul Satu Mare s-au vaccinat împotriva Covid-19 până în prezent peste 13.000 de persoane.

 

18 comentarii

  1. Dacus Răspunde

    Asta e fix pix, lauda de sine , ungurii sunt pe 3 daca englezii nu sunt UE…..Romania intra doar pe 18.
    https://www.statista.com/statistics/1196071/covid-19-vaccination-rate-in-europe-by-country/

  2. bacteriolog Răspunde

    Pai ungurii primesc saptamana aceasta mari cantitati de vaccin rusesc si Sinofarm , pe langa cele date de UE , ei nu asteapta dupa altii , cu astea la sfarsitul lunii ajung pe primul loc , si vor avea o vara mai normala , se orienteaza .Incep si altii sa ia exemplu , Cehia, Ausztria, Slovacia , dar deja se gandesc si germanii.

  3. Tzipirig Răspunde

    Romanii se informeaza de pe facebuc si se vaccineaza cu tzuica de casa, ai doate-n cot de masuri, vaccin, virus. De pasti vom beneficia de virusi mutanti adusi de patrioti adecarati care vin sa bea, manance in sanul familiei,prirtenilor, si sa-si etaleze bolizii.!

  4. Altu Răspunde

    Botniță pe bot, și nu vă lamentați. Aveți vaccinuri,la vaccinare cu voi și lăsați pe cei care vor să respire în pace. Murim,treaba noastră,voi să purtați zece măști și injectati-va zilnic, să nu pieriți de covrig

    • Taran Roman Răspunde

      Chestia este ca cei ca tine raspandesc mai departe infectia si se imbolnavesc si mor oameni . Esti un antisocial ,care este interesat numai de persoana proprie , fara pic de empatie.
      In curand valul 3 se va simti si se vor inchide barurile,restaurantele , atunci o sa te vaiti ,iarasi .Un om logic ar milita pt respectarea masurilor, care duc la infectari mai putine deci rezultat se deschid mai multe , asa ca in Noua Zeelanda sau Japonia .

      • Altu Răspunde

        @taranu tot țăran, și nu ca termen peiorativ. Să moară toți , chiar și eu de covid. Deștepții ca tine să moară de cancer. Să vedem care e mai câștigat.

        • Rational Răspunde

          @ Altu, ești prost rău de tot.

          • Altu

            @rational,eu sunt prost rău tu ești deștept, fă vreo 3 vaccinuri, să dovedești ca tu ești ăl mai deștept de pe pământ și mai vorbim,daca mai respiri. Mie,personal,mi s fâlfâie de covid, mască și vaccin. Cancerul sa vă mănânce pe toți

        • Gina Răspunde

          Mai stiu pe unu pe care-l dorea in cot de masti virus si vara trecuta dupa ce s-a infectat la o zi de nastere cu mare chef si lume multa ,si-a infectat familia , i-a murit tata si unchiul , dar a fost deja tarziu ! acum trebuie sa traiasca cu gandul ca el este de vina ,si nu e usor.

  5. BabaGupta Răspunde

    Vedeti Carma nu se stie cand si cum loveste ,dar nu doriti rau altora ca vi se poate intampla !!!

  6. Psiholoaga Răspunde

    Am vazut cateva postari @Altu , m-am consultat cu colegii ,toti au zis ca : este un om frustrat , cu probleme ,lipsit de altruism , exacerbat de propria existenta ,antisocial ,cu idei preconcepute , care doreste rau concetatenilor , deci pt toata lumea mai pe inteles : un gunoi de om.

    • Altu Răspunde

      @psiholoaga, și eu, am întrebat 100 de români ce părere au despre tine și toți au zis că ești o frustrată care duce lipsă de p… . Eu nu vreau râul nimănui atât timp cât nu sunt jignit. Voi ,fanii covid,o să vedeți ce “frumoase” sunt regulile aberante când economia va fi praf și statul nu va mai avea bani să vă plătească să stați în casă. Abia când lumea nu va avea bani nici de mâncare se va termina cu psihoza covid. Până atunci,o boală banală pe lângă altele cum este cancerul, malaria, cardiovasculare,etc. ne va conduce viața. Și când vezi la ce s- a ajuns, dacă vrei să respiri normal ești amendat și înjurat , atunci la respectivii să le dorești binele,nu. Eu nu sunt Isus, să întorc obrazul să mai primesc o palmă de la toți neisprăviții.

    • hakkate Răspunde

      Din modul de exprimare al dumitale numai psiholoagă nu ești. Îți spune asta unul din branșă adică din sistemul sanitar. Lasă oamenii să decidă ce fac. Până la urmă avem deja 1 milion de vaccinați și teoretic în 2-3 luni trebuie obligatoriu să se termine cu pandemia asta. Ușurel, ușurel trebuie să scadă numărul celor pozitivi. Că dacă nu se vede în timpul ăsta efectul vaccinării, adică să avem 2-3 milioane de imunizați și cam tot atâția care au trecut prin boală atunci e bai mare că nu funcționează ceva în ser. Dar repet, nu te băga unde nu-ți fierbe oala că ești clar în afara competențelor tale.

  7. Golf Răspunde

    @psihologule și eu i-am văzut multe postări și din punctul meu de vedere este o persoană cât se poate de normală. În afara atacurilor la persoană ca răspuns la atacurile celorlalți la persoana lui, tot ce spune de măști, plandemie, coco, distanțări sociale, le spune bine de tot.

    Psihologule încearcă să renunți la mass media și alege un hobby, eventual citește o carte și vei vedea că nu este nicio urgență medicală globală. Doar la știri.

  8. R2D2 Răspunde

    @Psiholoaga nu toate comentariile sunt de la Altu de exemplu.

  9. Psiholoaga Răspunde

    Cum nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.