Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Satu Mare, la limita scenariului roșu. Urmează două zile decisive

Satu Mare se află la limita scenariului roșu, iar următoarele zile sunt decisive. Dacă incidența nu va scădea sub trei la mie în următoarele 48 de ore, municipiul va intra oficial în scenariul roșu, iar de săptămâna viitoare am putea asista din nou la închiderea restaurantelor și cafenelelor.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Satu Mare au început încă de astăzi mai multe acțiuni de informare a cetățenilor și a proprietarilor de restaurante.

Redăm, mai jos, comunicatul Jandarmeriei Satu Mare:

,,Având în vedere faptul că la nivelul municipiului Satu Mare incidența cazurilor de infectare cu virusul Sars Cov2 a depășit procentul de 3 la mie, azi 04 martie, jandarmii sătmăreni au organizat mai multe acțiuni de informare a cetățenilor. Acestea au fost orientate spre unitățile de alimentație publică, ai căror conducători au fost informați cu privire la  restricțiile care urmează să fie impuse și obligațiile care le revin în această situație.

Informările au fost făcute cu scopul de a preveni eventualele încălcări ale hotărârilor legale, evitarea neplăcerilor cauzate operatorilor economici în cazul suspendării activității, fără a avea un caracter coercitiv, latura preventivă fiind o componentă importantă a activității, cu rolul de a preveni abaterile legale.

Acțiunile au fost decise datorită situațiilor întâlnite în perioadele anterioare, când deși erau în vigoare hotărârile de suspendare a activității operatorilor economici, o bună parte dintre aceștia continuau să își desfășoare activitatea, susținând că nu cunosc prevederile legale sau că nu au fost informați.”

Ce spune Prefectura

Instituția Prefectului Satu Mare ia în calcul închiderea restaurantelor și cafenelelor din municipiu începând de marți, 9 martie. Potrivit conducerii Prefecturii, o decizie se va lua în urma analizei cifrelor de mâine și poimâine.

 

 

13 comentarii

  1. dan Răspunde

    Hai cu DECLARATIA pe proprie Raspundere

  2. Hitler Răspunde

    Bine mah…multumim ca inchid restaurantele si cafenelele….sa piarda tot mai multi locurile de munca….is curios cand vedem un nou boschetar care baga cutitul in cineva ca sa intra in puscarie unde are caldura pe timp de iarna, televizor, mancare etc.

    • Haha Răspunde

      Ii invidiezi pe boschetari ? Fa ca ei si vei avea ce doresti asa mult :caldusa , televizor , mancare si … ceva sex poate !

  3. Osan Răspunde

    Cretini mai sunteți acum ca se vaccinează lumea cresc numărul mai puteți umfla lista cu covizii prosti mai sunteti

  4. Nicusor Răspunde

    Nu exista nici un virus mortal……Oare mai crede cineva in Covidu asta?

    • Ășâțî Răspunde

      Așa vorbești, până ce nu-ți moare cineva drag…

      • Nicusor Răspunde

        @Ășâțî Nu doresc la nimeni Doamne fereste. Da deja toti care mor o avut Covid….Si daca era obez cu probleme cu inima tot Covid o avut. Nu is conspirationist dar eu cred ca se incearca reducerea incalzirii globale, prin restrictii de calatorie

  5. Satmarean 1 Răspunde

    Foarte bine . Sa le inchida sa aiba timp oamenii sa se plimbe cum vor ei ….daca vor avea declaratie!!!!!
    Asa se intampla cand sunt multi destepti!!

  6. suciu+emil Răspunde

    Sa nu disperam vor avea grija incompetentii de la DSP sa jongleze cu rezultatele.Oare Parchetul sau Prefectura nu sesizeaza afacerile oneroase cu analizele de laborator dar si modul neprofesionist in care actioneaza niste angajati platiti cu bani grei din buget.

  7. Victor Răspunde

    Sa nu uitam ca s-a largit baza de testare, avem mai multe rezultate pozitive ptr ca acum se includ toate felurile de teste, inclusiv basinile alea pe care le trimit chinezii cu 3 dolari bucata, si ti le poti lua la farmacie

    • Baba Vanga Răspunde

      Și alea sunt așa de sigure ca rezultat că acum ieși pozitiv iar peste 5 minute negativ. Important să fie cât mai mulți ca să putem închide tot iar!

  8. gicu Răspunde

    asta a facut scoala si copiii vostri retardati, cand se duc spre casa de la scoala se aud strigatele lor de la doua strazi zici ca esti la un meci de fotbal, apoi mai trag intre timp si niste flegme de iti vine sa borasti in timp ce arunca gunoiul in stanga si in dreapta, invatati-va copiii sa se comporte in public si moare virusul, si nu mai tot produceti purdei de dragul de a fi parinte, aveti putin simti de responsabilitate

  9. hingeru Răspunde

    vedet partea buna, nu mai este gripa! In birou stam 40 , explicati de ce se poate la servici sta, ba la distracti nu!!! Rusine autoritatilo! La 50 de bolnavi pe zi, acuma un an, s-a inchis tot, la 10 000 totul mergea normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.