Ultima actualizare: azi, 19:39

Locale

UDMR Satu Mare așteaptă scuze de la Cristescu: instigă împotriva maghiarilor

UDMR Satu Mare a transmis un comunicat de presă prin care transmit faptul că a pornit la drum alături de PNL – un parteneriat pentru dezvoltarea județului Satu Mare. Totodată, au transmis faptul că nu vor purta un dialog cu un individ (n.r. – Radu Cristescu) care folosește un mesaj tipic PRM-ist violent și periculos.

Redăm integral comunicatul UDMR:

În septembrie 2020, sătmărenii au decis ca Pataki Csaba și Kereskenyi Gabor să își continue munca în fruntea Consiliului Județean și a Primăriei Satu Mare. Prin votul lor, sătmărenii au arătat că își doresc ca proiectele demarate în 2016 de președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Satu Mare să continue, răsplătind munca depusă de aceștia timp de 4 ani.

Acum, în 2021, UDMR Satu Mare a primit o nouă responsabilitate: Altfatter Tamas a fost desemnat prefectul județului Satu Mare.

Faptul că UDMR și-a luat acest angajament în fața sătmărenilor este un lucru foarte bun, pentru că nu am fugit niciodată de muncă.

Nu suntem singuri, am pornit la drum alături de PNL, un partid care și-a asumat alături de UDMR un parteneriat pentru dezvoltarea județului Satu Mare, a comunităților în care trăim.

Îi considerăm parteneri și pe colegii de la USR-Plus, chiar dacă au refuzat invitația noastră de a fi în conducerea municipiului Satu Mare. Așteptăm de la USR-Plus sprijin în sectoarele pe care le conduc la nivel național: Sănătate, Transporturi și Fonduri Europene. Și nu doar pentru a fi asigurată finanțarea proiectelor aflate în derulare, trebuie să începem și altele noi.

Ne dorim o relație bună și corectă cu PSD, de la care așteptăm o opoziție constructivă. În septembrie 2020, sătmărenii sancționat candidații care au dat dovadă de demagogie, ură și prostie. Au câștigat candidații pentru care faptele au făcut diferența.

Avem o relație bună cu mulți lideri PSD din Satu Mare. Și vom păstra aceste relații amicale și corecte. Dar, nu vom avea dialog cu cei care seamănă printre sătmăreni vrajbă și își doresc să provoace conflicte interetnice și aruncă cu calomnii împotriva liderilor comunității maghiare. Dacă PSD își dorește să devină o opțiune demnă pentru electorat, atunci trebuie să se delimiteze de astfel de opinii.

Nu vom purta dialog cu un individ care folosește un mesaj tipic PRM-ist violent și periculos, care a dus lupta politică la cel mai jos nivel cu putință.

Nu acceptăm lecții de moralitate de la acest individ, traseist politic, cu un trecut dubios, pentru care nu a dat încă explicații. Sunt două proverbe românești care i se potrivesc foarte bine:”Hoțul strigă hoții!” și ”Să nu vorbești de funie în casa spânzuratului!”

Suntem martorii unui eveniment fără precedent în Satu Mare în ultimii 30 de ani: un parlamentar dezinformează grosolan și instigă împotriva maghiarilor. UDMR respinge ferm acest gen de discurs și orice fel de instigare. Sătmărenii așteaptă scuze pentru acest derapaj periculos!

29 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Cristescu pentru asta este platit. La altceva oricum nu se pricepe. Aaah la mismasuri si combinatii. Sau a amortiza conturile femeilor.

  2. UnMoldovean Răspunde

    Alooo….se aude și la verzi ude mereu? Voi nu reprezentați maghiari din România, și nu amestecați lucrurile. Voi doar interese personale ……
    La recensământul populației din 2011 au fost înregistrați în România 1.227.623 etnici maghiari.
    Si voi la alegeri din 2020 ati primit 351.000 de vot …….deci ce povestim aici??? Strigați hoțul , dar dsefapt voi sunteți! Aveți stilul exact lui Vadom alias PRM, doar pe varianta magyiar….. RUSINE!!!

    Și trezirea neamul Roman……..astea cu o mana de voturi conduc o țară……..VAI DE CPAUL VOSTRU FRATII JDERI…..

    • pUIE Msd Răspunde

      sa mori tu, acelasi lucru faci ce ai descris aici ipocritule

      • pUIE Msd Răspunde

        Mă scuzați, am băut destul, din bani primiți de la iudemere…. mea culpa. Moldoveanul are dreptate.

    • Sathmarer Staatsbürger Răspunde

      Tataie! Pune-te in fata onglinzii, citeste cu voce tare ce ai scris, fa niste calculatii, vezi cati au drept de vot, sa iei in considerare copiii, ce procentaj iti iese, vezi cat a fot pe tara, iar dupa sa iti reformulezi parerea ca astfel nu o sa iesi bine.

      • Sathmarer Staatsbürger Răspunde

        Am băut mult, din bani primiți de la iudemere…. Scriu deja prostii.

  3. România Răspunde

    El are voie. Alții în schimb nu, mai ales dacă sunt unguri. Cum se cheamă asta? Că toți ceilalți politicienii din țară este caractere toți.

  4. laszlo Răspunde

    eu propun sa te duci inapoi in moldova ,

  5. UnMoldovean Răspunde

    Nu mi-a văzut careva pastilele cu litiu?

  6. Robert Răspunde

    Ce conteasa etnia?important este ca fac ceva pt Judeti respectiv pt Satu -Mare!

    • Robert Răspunde

      Se pare ca am citit un alt articol, unde erau cei din Botswana cu probleme etnice…

  7. UnMoldovean Răspunde

    Nu a vazut cineva unde am pus vibratorul? Ca am scos din *** si TARE imi lipseste. Cum se schimba bateria din el?

    • laslo Răspunde

      In loc de baterie pune un ungur…

      • UnMoldovan Răspunde

        Bai laslo te pun pe tine baa cretinule, nu te juca cu moldovenii. Mai bine vino si adu ceva tarie. Si cuba e bun. Orice, numai sa visez inca.

  8. UnMoldovan Răspunde

    Dragi cetateni! Imi cer scuze! Am vorbit prostii! Am baut un pic de ghin de origine dubioasa! Mi-au intrat ceva gurgule in cap! Nu mai beau si nu mai vorbesc prostii dragi cetateni!

    • H&R Răspunde

      Nu te mai certa cu prostii din Satmaristan…. comentatori fără cultura, fără idei, fără coloana…..
      I D I O T I I

      • UnMoldovan Răspunde

        Ceva palinca nu are cineva baaa prostilor? Iau medicamenet cu palinca. Mai bine nu se poate. Opincarilor aduceti ceva de baut la prostoul de moldovean. Daca ma trezesc din betie, din greseala ma duc inapoi in Moldova . Si nu asi vrea. In Ardeal e mult mai bine. Ahhhhh

  9. kristesku Răspunde

    Au aparut aparatorii lui Cristescu! Si ce sa vezi, ce mai stiu astia? Sa fure nickuri, ca de bani din buget, nu pot sa se apropie. Si atunci hai sa furam macar nickuri zic ei asa intre ei, macar nu uitam cum trebuie facut ciorditul. Nu cumva sa iasa din rutina. Spor la treaba, ca la altceva nu se pricep.

    • Keserkenyi Aron Răspunde

      Alaicum malai….
      Adica….seruztok… stima pentru frățiorii mei plătiți de mine pentru comentarii the best, adus de marea oraș al natal Satmaristan. Pana la voi se cearta, eu cu sogoru Mustacel de Adevărat Xaba, facem posibilul sa facem praf județul și împrejurimi. Rog ungurii mei care reprezint dincandincand, sa ia la cearta pe Roșu al Caine Latră Răducu, ciuma pacondekli…….ca așa nu se poate…..lege pentru unii, hoție ptr alții.
      Prietenul Jack și Jony mă așteaptă….la seruztok….

      • UnMoldovan Răspunde

        Pofta mare la mancat rahat Keserkenyi Aron. Oricum esti un retardat mental agresiv. O sa te manace rahatul de putoare ce esti. Serustoc.

        • UnMoldovan Răspunde

          Adevarat. Doar UnMoldovean exista aici, aia sunt eu, tu ești doar un copyfake ieftin 🙂 Fără Nume 🙂 Morala: Nu fura numele nimenuii, și sa ai coloana, ca altfel pățești ca unu , COPYFAKE:)

  10. Pârâu Xaba ȘefU Răspunde

    Suztin fratiwerul Keserkenyi la disk URS, si votati ma in continuare, ca eu merit. Altii nu.

  11. GemeZamfirescu Răspunde

    Ce mișto arată prostii ăștia doi in poza!Lolek și Bolek!Vad ca are bugetul primăriei și cj ului bani căcălău pentru postaci!Băi cacanarilor marș la pompe haznaua Hortogay sa o goliți,se pare ca aveți foarte mult timp liber in timpul programului!

  12. GemeZamfirescu Răspunde

    Dar ce sa zic? Si mie imi place la nebunie sa ma duc putin la Nyireghasa Sosto la o baie buna, care este la nivel european. M-am saturat de baile din romania. Si virusul mi-a intrat pe creier deja. Deci ma scuzati.

  13. vasile Răspunde

    Cristescu este un executant care nu prea gandeste pus de Govor. Rezultatul va fi unul sigur distrugerea totala a PSD in judetul Satu Mare. Ar fi cazul sa l intrebe cineva pe Ciocan – fostul prefect, Les fostul ministru etc., ce parere au de Radu Cristescu, respectiv de cat timp il cunosc.
    Cristescu nu va cere scuze, dar cred ca cetatenii romani de nationalitate maghiara din judetul Satu Mare nu au nevoie de asa ceva.
    Vadim a fost un intelectual desavarsit, decci am rugamintea sa nu l comparati pe Radu Cristescu cu Vadim ca nu are rost.
    Kereskenyi, Pataki si Altfatter vor sa demonstreze ca sunt capabili profesional sa faca lucruri bune pentru satmareni. Kereskenyi Gabor are deja cateva realizari palpabile, nu degeaba a castigat al doilea mandat.
    Ilyes Gyula a castigat si intr un tur si in 2 tururi postul de primar al satmarului.

  14. Satmarean Răspunde

    Cristescu în Marea lui nesimțire nu-si va cere scuze. Nici nu avem nevoie de scuzele lui. Dar eu îmi pun următoarea intrebare: de ce primăria și cj nu-l acționează în instanta pt calomnie și instigare la naționalism??? Și asa ambele instituții au juriști care-si iau salariile și dacă lucrează și dacă nu. Ar fi cel mai mai eficient și elegant. Asa ar vedea și sătmărenii ca intr-adevar Cristescu nu are dreptate și afirmațiile lui și este pus la respect. Apoi cu o sentinta în mana se poate cere demisia lui Cristescu..Nu rezolvați nimic doar cu declarații de presă. Aveti toate pârghiile sa acționați. De ce nu o faceți????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.