Ultima actualizare: azi, 19:43

Ungaria corona
Locale

Ungaria închide grădiniţele, şcolile primare, magazinele nealimentare. Se aşteaptă al treilea val COVID

Ungaria închide pentru o lună grădinițele și școlile primare, și pentru două săptămâni toate magazinele, cu excepția celor esențiale (alimentare, farmacii și benzinării). Anticipează că al treilea val al pandemiei “va fi foarte puternic, mai rău decât a fost cel de-al doilea val.

Măsurile se adaugă celor aflate deja în vigoare din noiembrie – închiderea hotelurilor și restaurantelor, interdicția de circulație pe timpul nopții și desfășurarea cursurilor on-line pentru elevii de gimnaziu și liceu. Școlile primare au fost păstrate deschise până acum, dar vor trece și ele în regim on-line până pe 7 aprilie, ca urmare a creșterii numărului de cazuri noi de coronavirus până la cel mai mare nivel din ultimele trei luni – 6.278 de cazuri noi, ieri.

“Al treilea val al pandemiei este puternic, foarte puternic și mai rău decât a fost cel de-al doilea val”, a declarat într-o conferință de presă Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Acesta a precizat că tulpina britanică a virusului se răspândește foarte repede și a cerut firmelor și instituțiilor publice să permită pe cât posibil munca de la distanță a angajaților. Masca este obligatorie în toate locurile publice.

Săptămâna trecută Ungaria a devenit prima țară UE care a început să vaccineze populația cu serul Sinopharm din China, după lansarea vaccinului Sputnik V din Rusia, deși acestea două nu au primit aprobarea pentru utilizare de urgență a autorităților europene.

Până acum peste 785 de mii de persoane din Ungaria primiseră cel puțin o doză de vaccin.

Sursa: biziday.ro

10 comentarii

  1. Gyuri Răspunde

    Mno, Doamne ajută!
    Să o mai deschidă in 2121.

  2. HBC Răspunde

    Foarte bine fac. Orban are grij de cetateni lui.

    • Haha Răspunde

      Haha mai demult ziceau ungurii din sm ca romania e de rahat ca uite si in ungaria este covid si acolo nu inchid nimic numai la noi ii asa prostie.. acum inchide orban ungaria si outputul vostru e: pai da el are grija de oamenii lui. Nici nu sunteti subiectivi.. lingai in fund.

    • Dacus Răspunde

      Asa este cand ai specialisti, care au facut calcule, si au ajuns la concluzia ca mai bine inchid acuma ca sa deschida mai repede, de Pasti inclusiv turismul si economia si sa evite ce au patit cehii, cea mai infectata tara actual. Sunt a patra tara din UE care monitorizeaza concentratia de material genetic din statiile de epurare, zilnic, asa ca stiu daca infectia este in crestere sau scadere, asa stiu sa ia masuri. Au stocuri mari de Favipiravir, care administrat din timp opreste escaladarea bolii si ajungerea in ATI, mai au si Bamlanivimab, tratament care l-a vindecat pe Trump. La noi numa balbe, politicieni ocupati cu politica si banii!

  3. Cetateanul Răspunde

    A obtinut Premiul Nobel pentru chimie, rectific, omul se numeste Kary Mullis si daca o sa cautati cate ceva despre ceea ce afirma despre stiinta si lumea medicala … citez din memorie … “oamenii cred ca exista un fel de sfat al batranilor care vegheaza ca lucruri grave sa nu se intimple, nu exista asa ceva” …

  4. Cetateanul Răspunde

    Pot sa astepte mult si bine, timp in care clasa de mijloc va fi eradicata iar oamenii isi vor pierde drepturi de indata de “testele” isi vor intra in drepturi ! Testele nu pot diagnostica nimic !
    Este o miscare politica, nu are nimic de-a face cu sanatatea oamenilor . Simpla interzicere a tigarilor si a alcoolului ar salva mult mai multe vieti .

    • Sâcă Răspunde

      Mulțumim….stai jos..

      • Cetateanul Răspunde

        M-am intilnit nu demult cu o cunostinta, era numai un zambet, vanzarile de alcool bat orice record … m-am gandit stai sa vezi in cativa ani dupa ce o sa-ti dai profiturile de acum pentru paza familiei si a vilei de lux in care iti duci traiul …

  5. Cetateanul Răspunde

    Saca, daca tu crezi ca niste bani te vor salva … stai sa vezi in cativa ani cand o sa explodeze somajul, tineretul nu va avea educatie, viitor, certitudine … o sa dai banii pe paza !
    Serios, nu-ti dai seama de ce se intimpla …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.