Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Vaccinarea cu AstraZeneca, suspendată în mai multe țări europene

Italia suspendă administrarea vaccinului AstraZeneca, din cauza efectelor adverse, titrează Digi24. Agenția Italiană a Medicamentului a decis, joi, să oprească imunizarea cu serul produs de AstraZeneca, după ce au apărut probleme de coagulare a sângelui la unii pacienți. O măsură similară a luat și Danemarca. În total, nouă țări au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca.

În urma raportării anumitor efecte adverse grave, în legătură cu administrarea dozelor din lotul ABV2856 din vaccinul AstraZeneca, Agenția italiană pentru Medicamente (AIFA) a decis ca măsură de precauție să interzică utilizarea acestui lot pe întreg teritoriul național, potrivit ANSA, notează Mediafax. Până în prezent nu a fost stabilită nicio legătură cauzală între administrarea vaccinului și aceste efecte adverse.

Și Danemarca a suspendat acest ser, iar oficialii danezi spun că au primit rapoarte cu privire la apariția unor cheaguri de sânge, dar nu se ştie încă dacă există o legătură cu vaccinarea. Oficialii au spus că acţionează pentru a investiga pe deplin rapoartele. Săptămâna trecută, Austria a suspendat vaccinarea cu un lot de vaccinuri AstraZeneca după decesul unei persoane şi îmbolnăvirea alteia.

În total sunt 9 țări care au suspendat administrarea vaccinului produs de AstraZeneca: Danemarca, Italia, Norvegia, Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania, Letonia și Islanda. AstraZeneca nu a comentat cele două incidente.

Colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat la Antena 3 că România nu a primit doze din lotul respectiv. “La nivelul EMA sunt acum evaluări legate de aceste efecte dar în România nu au fost raportate probleme deosebite”, a mai spus Gheorghiță, precizând că peste 200 de mii de persoane au fost deja vaccinate în România cu serul AstraZeneca.

Vaccinul a fost aprobat de autorităţile de reglementare ale Uniunii Europene pe 30 ianuarie, care au spus că vaccinul este eficient şi sigur de utilizat. Reacţiile adverse observate în studii au fost de scurtă durată în cea mai mare parte şi nu au fost raportate problemele de coagulare a sângelui.

 

 

16 comentarii

  1. covid 19 Răspunde

    Ne-au spus băieţii prevăzători că nu-s coşere vaccinurile da’ nu i-am crezut.

    • ... Răspunde

      Credeți-mă sunt muuult mai multe reacții adverse decât se zice. Numai eu știu de trei cazuri dintre cunoștiințele mele care au tras după vaccin mult și bine vreo 24-36 de ore, cazuri necontabilizate că nu au fost tâmpiți să se ducă înapoi că poate îi și internau. Stai acolo 15 minute și după aia vorba aia du-te fly litle birdie!! În 15 minute nici apa nu trece prin organism! Practic din ce mi-au povestit au avut clar simptomele covidului, doar o țâră mai light. Dar febră-febră, frisoane toate-toate.

      • ,,, Răspunde

        neata punctepuncte si restu experti de simpomatologie, toate vaccinele sunt “o țâră mai light” versiune a virusului adevarat, versiune pe care organismul poate invinge si imuniza impotriva chestiunii adevarate, cei care dupa vaccin au putine simptome de raceala daca contactasera virusul cel adevarat acum erau morti! vaccinul salveaza vieti, sunt persoane care au murit dupa vaccin de panica ce creeaza prostimea

        • ... Răspunde

          @,,,. Exact aici e problema dragul meu! Vaccinul anticovid este altfel conceput, după altă concepție și tehnologie decât restul vaccinurilor făcute până acum. Este ceva absolut nou, de fapt experimental, tehnologia a fost descoperită și omologată doar în 2005! Adică pe românește ÎNCĂ NU S-A UTILIZAT PE OM!!! Pricepuși? Off, Doamne! Dacă nu știi ceva mai bine taci! Tehnologia nu se bazează pe prezența de virus la care “s-a dat în cap”, ca pe vremuri! Cei care acceptă de aia semnează acea hârtie că sunt de fapt cobai! Te las să rumegi.

          • Dr

            Poate vrei sa zici de Pfizer ( mesager RNA ) care nu are nimic din virus .Ca celelalte sunt facute mai classic ,cu virus inactivat , ca la gripa sezoniera .Fiecare vaccin este facut cu alta tehnologie. Mai este si tehnologia Vector .
            Romanii au ajuns mari specialisti in virusologie.Unii posteaza lucrarea de doctorat aici .

  2. X Răspunde

    Normal ca la noi nu s-au raportat probleme si de mori din cauza vaccinului tu defapt mori de covid

  3. CasiNo Răspunde

    Astia le testeaza pe populatie

  4. Altu Răspunde

    Ia vaccinul neamule,e sigur și eficient. In rest: “Ce bine-mi pare că ați luat țeapă/Ce bine-mi pare că ați …”

  5. Peter Răspunde

    Si ce daca au murit fraierii, pardon cetatenii, se gandesc smecherii care trag sforile si baga vaccinuri in populime, doar au semnat declaratia ca neconstransi, neinfluentati si de buna voie s-au vaccinat, deci nu raspunde nimeni, tot decedatul e de vina, sau ghinion, cum zice plavanu

    • @H&R Răspunde

      Disclaimer: This article is simply a report of what people are saying. It is not intended for any medical advice. If you need medical advice, please call your healthcare provider.

      • H&R Răspunde

        Apoi da, eu cred in ceea ce vad. Ca ce zic medicii e alta mancare de peste. Ce au zis acum un an, si ce zic acum , 180 de grade. Adica total diferit. Stai , ca inca efectele secundare nu au iesit la iveala in totalitate. Asteapta un an, doi, si mai discutam.

    • Kuka Răspunde

      @H&R: articolul face referire la simptomele post-vaccinare cu vaccinul Moderna, care este vaccin ARN mesager, la fel ca și cel de la Pfizer!
      Aici se discută despre problemele legate de vaccinul Astra-Zeneca!

      La 2 săptămâni de la prima doză, eu nu am avut și nici nu am nici unul dintre simptoamele menționate prin presă!

      Sănătate și spor la vaccinare!

  6. cetatean ecologist Răspunde

    Nu va agitati ,este un lot fabricat mai cu neatentie , se mai intampla .Graba strica treaba, vor fi mai atenti .
    Interesant ca cercetatori din Suedia si Germania au ajuns la concluzia ca cel rusesc e printre cele mai bune.
    Oricum vaccinul are efecte secundare incomparabil mai mici decat la multi care au trecut prin covid , si au si acum probleme , unii si dupa 6 luni.

    • ... Răspunde

      @cetatean ecologist. Dacă e așa atunci ar trebui pusă întrebarea de ce tot încearcă UE să faulteze sistematic vaccinul rusesc. Și de ce făcea strâmbe tot UE când Ungaria ca prima țară UE a autorizat vaccinul rusesc în spațiul european. Logic atunci se pune întrebarea nu se vrea terminarea pandemiei??? Sau nu se spune tot? Nu???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.