Ultima actualizare: azi, 18:51

vaccin
Locale

Vaccinuri Zeneca puse în carantină. La Satu Mare s-au făcut vaccinări din acest lot

Autoritățile din România au decis suspendarea vaccinării cu lotul AstraZeneca ABV 2856, oprit de la utilizare în Italia. Din acest lot cu probleme au fost deja utilizate 77.049 de doze, inclusiv în județul Satu Mare. Vaccinarea cu AstraZeneca va continua însă cu doze din alte loturi.

În total, în România au ajuns 81.600 de doze din lotul ABV 2856, din care 77.049 au fost administrate, iar 4.257 au fost carantinate.

Conform CNCAV, în ceea ce privește lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din lotul menționat, România a recepționat prima tranșă de vaccin AZ de 81.600 doze în 7 februarie. Începând cu data de 15 februarie, au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele județe:

  • Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Dolj, Galați,
  • Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vaslui.

Celelalte 4.257 de doze se regăsesc în centrele de vaccinare din județele Bacău, Bihor, Botoșani, Dolj, Gorj, Iași, Neamț, Suceava,Timiș, Vâlcea, Vaslui și 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova.

Deciziile luate:

  1. Ca măsură de extremă precauție s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului;
  2. Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România;
  3. Se înlocuiesc cele 4257doze neutilizate existente în centrele de vaccinare, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat.

10 comentarii

  1. Cetateanul Răspunde

    Sa speram ca politicienii, politistii, jandarmii, specialistii sponsorizati si impartiali NU AU beneficiat !

  2. Vlad Tepes Răspunde

    Astia chiar ne cred prosti !
    Cum adica, dozele dintr-un anumit lot au fost puse “la mezat” dar continua vaccinarea cu celelalte doze ale aceluias producator !!!
    Cu alte cuvinte astia ne spun noua in mod direct ca -vezi doamne- fiecare lot ar avea o alta formula de fabricatie, o alta formula de combinatie a substantelor active care formeaza vaccinul !!!
    Cum poti sa spui astfel de imbecilitati ?!?!
    Cum speri ca cineva sa te si creada ???

    • Golf Răspunde

      Majoritatea bun botul la tot ce li se spune de către “oficialități” așa că sunt clienți fără număr…

    • covid 19 Răspunde

      În cazul tău poate că au dreptate să te considere aşa. S-au vaccinat milioane în UK şi nu au fost probleme din acestea. Aşa s-o fi ajus la concluzia că poate fi CEL MULT o problemă de lot. Cunoaşterea procesului de fabricaţie o fi cântărit în luarea acestei măsuri.

  3. ... Răspunde

    Eu doresc doar o explicație pe marginea aspectului că de ce mai mult de jumătate din personalul medical din spitalele din județ cum de nu a avut timp în aceste mai bine de 2 luni de la începutul campaniei de vaccinare să se vaccineze! Când s-a demonstrat cu subiect și predicat deja de mult că spitalele, așezămintele de protecție socială și aglomerările de genul malluri sunt cele care transmit virusul??? Doresc răspunsuri și nu înjurături. Asta să fie clar.

    • H&R Răspunde

      Ei sunt rebeli, cei care nu se supun ordinului de vaccinare. Eu mai astept.

      • x-ulescu Răspunde

        ai grija !! primu ministru al duwernului catu , spune ca esti terorist daca nu lauzi ,vaccinu,vaccinarea ,pe el ,si pe werner

        • H&R Răspunde

          Sunt ei in stare de asa ceva crede ma. Dar eu totusi zic cei care au ucis o gramada de oameni legati de pat sunt mai teroristi… Risti cu teroristi.

  4. Nr Răspunde

    Pai nu degeaba Seneca costa sub 2 euro și Pfizer 15 euro,e că și cum ți-ai luat adidași din Obor,unii sunt cat de cat buni alții se rup la prima utilizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.