Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

VIDEO. Doar jumătate din angajații Spitalului Județean s-au vaccinat anti-COVID

Personalul medical de la Spitalul Județean nu s-a înghesuit foarte tare la vaccinare. Doar jumătate din angajații spitalului s-au vaccinat până acum împotriva coronavirusului, a declarat, în direct la emisiunea PortalSM LIVE, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, Adrian Marc.

Prezent în studioul PortalSM, managerul SJU Satu Mare, Adrian Marc, a declarat că, cel puțin la începutul campaniei de vaccinare, personalul medical nu a avut o adresabilitate deosebită.

,,Personalul medical a avut o adresabilitate relativ acceptabilă, totuși scăzută pentru așteptările mele. La început nu am avut aceeași adresabilitate la care mă așteptam eu, asta e ca și o părere personal”, a declarat Adrian Marc, la PortalSM LIVE.

Până în acest moment, spune managerul Spitalului Județean, jumătate din angajații unității s-au vaccinat: ,,Un procent de 40-50 la sută au dat curs acestei solicitări până acum”, a precizat Adrian Marc.

41 comentarii

  1. comentator Răspunde

    Restul suferă de alergii? Sau din motive religioase?😱
    Și apoi vă mirați că sunt care din start refuză? Păi dacă cei din sistemul sanitar fac asta! Poate știu ei ceva.😱🤔

  2. Satmarean Răspunde

    Destul de rău. Dar ce la restul le e frică ???.

  3. Cetateanul Răspunde

    Astia mai citeste maica si niste almanache in timpul liber . Spre exemplu cum ar fi faptul ca prezenta anticorpilor specifici nu garanteaza imunitate pentru cineva, deoarece anticorpii se lupta “corp la corp” cu virionii, adica daca in organism intra 100.000 de virioni trebuie sa existe imediat disponibili 100.000 de anticorpi deoarece acestia se pot lega de un singur virion .
    In schimb o singura celula T poate sa distruga mai multi virioni, asa numita imunitate nespecifica . Aceste celule ucigase depisteaza usor celulele infectate (fabrica de virioni) deoarece in urma infectarii unei celule rezulta reziiduri care sunt produse in timpul replicarii virale si sunt eliminate din celula iar acestea atrag imediat celulele de tip T in zona .
    Pe baza acestui argument stiintific se estimeaza ca deja circa 70% din populatie are deja imunitate, oamenii fiind expusi deja la diversi coronavirusi care se afla in circulatie de zeci de ani .
    Deci daca ma vaccinez nu protejez pe nimeni . In schimb daca am energie, un mediu socio-economic normal, am un ban la mana, am cu cine comunica la liber, toate drepturile si libertatile mele sunt respectate protejez pe altii prin faptul ca odata infectat elimin rapid virusul din organism si nu mai infectez pe altii si chiar daca ar fi sa infectez reduc drastic numarul de oameni care pot sa fie infectati reducand drastic timpul de eliminare/neutralizare al acestui virus amarat din organism .

    • Golf Răspunde

      Autoritățile te vor bolnav, sclav și prost. Scapă cine poate, cei mai adaptabili.

      • Cetateanul Răspunde

        Mda, din pacate am ajuns, prin participarea in masa la acest cult al vaccinarii la aceasta situatie . Si nu uita, tot timpul se poate si mai rau . Istoria ne dovedeste asta .
        Toata viata inveti . Noul analfabet este omul care nu accepta lucrurile noi (si reale evident) .
        Practic cine nu se vaccineaza face o afirmatie . F…k off !

      • soldatu svejk Răspunde

        ieri a zis primu ministru a guwernului , catu , ca cine vorbeste de rau vaccinu este considerat terorist , statu asta te vrea prost si mut

        • Golf Răspunde

          Da, am uitat cel mai important lucru, te vrea obedient. Conformist…

          • Cetateanul

            Oricum nu am avut cont de ‘socializare” niciodata . Deci nu exista presiune de ‘conformare” . Sunt liber cugetator, parca era vorba lui Iliescu .

    • cârcotaş Răspunde

      Nu ne-ai zis de vitamina D şi zinc şi de ăla care a luat premiul Nobel şi nu ştie de ce l-a luat.

      • Cetateanul Răspunde

        Pe tine te intereseaza persoana mea sau faptele ?

        • ... Răspunde

          @Cetateanul. Corect.
          Dar tu, eu și încă câțiva facem parte din categoria care mai și gândește. Foarte mulți nu își permit luxul ăsta sau nu li s-a dat voie. Minunata țară în cate trăim!😱😤🤯
          Și încă un lucru. Faptul că nici jumate din personalul medical “nu a avut timp” în aceste mai bine de două luni să se vaccineze demonstrează că tu sau eu avem mai mult ca sigur dreptate.
          Din păcate.
          Nu pune la suflet dacă te atacă. Ia ca și un compliment.

          • Cetateanul

            No stress .

          • covid 19

            Măi, dar tu parcă voiai să te vaccinezi şi nu reuşeai să te înscrii. Acum se pare că mergi pe mâna personalului medical care ,,nu a avut timp”. Adică eşti printre cei ,,aleşi”. Până la urmă te-ai vaccinat sau nu? Ce figură alunecătoare eşti!

      • Cetateanul Răspunde

        Ai fi bun de dictator, pardon, de moderator .

      • Cetateanul Răspunde

        Daca ai ceva de zis, sti mai multe si ne poti ajuta cu informatii concrete, studii, te asteptam .

      • Cetateanul Răspunde

        Am gresit, m-am autocorectat . Prostii nu gresesc niciodata, deci in concluzie nu au de ce sa se autocorecteze . Asta am invatat intr-o clasa de top, doar elevi cu medii de peste 9.50 . FARA PILE !

        • X Răspunde

          Si tot esti un lake

        • zz Răspunde

          Just get a life!

        • hAuleuMaica Răspunde

          Tu , puncte.și câțiva,faceți parte din cei care gândesc ,iar cei ce nu sânt de acord cu voi, nu gândesc .Bravo vouă inteligenților…!

          • hAuleuMaica

            Acest a fost momentul artistic în care nici eu pricepuși ce scrieși așilea.😱😲
            Deja mă doari capul. Paniemaieși?
            N- vezut careva pastila meu de Rudotel? Sau Xanax? Aveam undiva cătiva ascunse pentru zîle niegre.

    • X Răspunde

      70% din pop vaccinata da cazurile cresc. Du-te si bate-ti coasa

      • Info Răspunde

        Unde 70% ? Cea mai vaccinata tara este Israelul , acum au trecut de 51 % .
        Dar deja deschid terasele ,restaurantele , viata incepe sa revina la normal .

      • Marian Răspunde

        De ce nu te arunci intr-un canal?

  4. ... Răspunde

    @covid19. Este de-a dreptul înduioșător cum ai tu grijă ce preocupări am eu pentru persoana mea proprie!😱😲

    • covid 19 Răspunde

      @…, Nu mă interesează dar vorbeşti cu forţă de convingere, buimăcind lumea şi când colo tu eşti un ,,fake” , un păcălici.

  5. ... Răspunde

    @covid19. Ca să știi. Da, vreau să mă vaccinez din motive întemeiate și sunt eligibil de multă vreme. Până acum de 5 ori am intrat să mă înregistrez și ghici ce s-a întâmplat? Am decis după pățania mea că am grijă de mine și mă voi vaccina când vine vaccinul acasă. Satisfăcut? Oricum nu sunt pe deplin liniștit de informațiile oferite și în continuare ca un cetățean care judecă încerc să mă lămuresc. Așa ar trebui să facem cu toții nu ca să lăsăm pe alții ca să gândească și în locul nostru. A mai fost așa și mai țin minte unde a dus.

    • Golf Răspunde

      Nu ai voie să gândești pentru tine, nu ai voie să ai păreri diferite față de autorități. Cine este ca tine este un terorist, asta spune psihopatul cucu. Asta este, vine miliția armatei și ne învață cum trebuie să gândim.

      • x-ulescu Răspunde

        asta au votat ,asta au .sa fie fericiti ca nu lea furat Dragnea boii de la bicicleta..in rest ,ciocu mic

      • covid 19 Răspunde

        Măi fenomene, gândeşte pt. tine şi nu veni aici cu evidenteă propagandă împotriva combaterii bolilor. În chestiunile de sănătate publică n-ai voie să faci acest lucru. Nu înţelegi noţiunea de sănătate publică? E ca în război unde soldatul nu poate avea părere de strategie. Te lauzi că gândeşti dar o faci prost.

        • ... Răspunde

          O singură observație. Nu este război. Sau nu știu eu bine??? Deja s-a ajuns prea departe și fără folos în tăierea drepturilor. E foarte periculos. Nu mai e mult ca să îți intre în casă fără nici un motiv. Ca pe vremuri. Aceste lucruri sunt foarte periculoase.
          Nu știu când și de unde ți-ai închipuit că eu aș fi împotriva vaccinării. Înseamnă că nu am fost destul de clar când ți-am spus că de 5 ori am încercat să mă programez!?!?!? Dacă eram decident toată programarea se făcea altfel. Și nu ai tu grijă atunci nu erau aceste centre semiclandestine atunci organizate semioficial!!!

          • covid 19

            Am spus CA în război. Când o să-ţi vină vaccinul ,,acasă” o să-l refuzi că nu-ţi va plăcea mijlocul de transport sau alte mofturi. Şi sigur…nu ai fost aşa de clar. Ce fain fraternizai cu Altu, cu Golf, Cetăţeanul etc. Când fraternizezi cu de’alde ăştia n-am dubii cine eşti. Te-ai mai plasat şi de partea aialaltă cam atât cât, orice s-ar întâmpla să ne spui triumfător: V-AM SPUS EU!!!!!

  6. ... Răspunde

    @covid19. Nu se aruncă cu asemenea afirmații și mai ales nu la trânteală sau nimereală. Se vede că nu te-ai ars încă la buze din cauza unor cuvinte. Nu te juca. A fost un sfat prietenesc.
    Iar dacă vrei cubadevărat părerea mea uite și asta. Este o boală, cam umflată cu pompa. Aștept pastilele de la Merck care sunt în faza a treia de testare. Și înainte la o răceală ori gripă luam niște pastile și eram bine peste câteva zile. Asta este calea naturală prin care organismul învață să lupte cu boala. Acest ARN mesager nu știu de fapt ce este, nici cei care l-au conceput nu sunt siguri 100% cum funcționează, crede-mă.
    Mie cel mai mult îmi place că CEO al lui Pfizer nu a fost lăsat să intre în Israelul gata vaccinat. Ghici de ce?
    Sau managera lui “Marius Nasta” cu abonament non-stop la televiziuni, Beatrice Mahler. Aia care ne tot explică cum și ce cu covidul. Dar zilnic!!! Nici ea nu s-a vaccinat. Interesant, nu? Sau că doar 40% din cadrele medicale de la Spitalul Județean s-au vaccinat în 2 luni jumate!! Nu au avut timp până acum? Sunt niște întrebări care au fost puse și iarăși puse cui trebuie și cel în cauză se preface că nu a auzit întrebarea.
    Eu nu sunt câștigat la loz ln plic. Dacă se răspunde nu mai zic nimic. Ce zici? Te riști cu niște răspunsuri?

    • covid 19 Răspunde

      Ce mi-a relevat mie pandemia asta este că suntem foarte diferiţi în ce înseamnă aspectele psihocomportamentale. Oricât educaţie am avea, unora dintre noi tot ni se cuibăreşte în creier un fix, o temere, o convingere întemeiată sau nu, un ambiţ de a demonstra cuiva că judecăm mai bine decât alţii. Aşa că, faptul că unii medici nu s-au vaccinat nu mă surprindere. Fenomenul se manifestă şi la ei. Şi chiar tu ziceai că ei au trecut toţi prin boală. Dacă e aşa sunt imunizaţi şi nu se grăbesc. Dar tu ,,trei puncte”. tu care eşti cu atâtea probleme, de ce nu faci vaccinul? Că prost nu pari a fi…
      Eu respect cu stricteţe regulile fără efort şi-mi vine greu să-i înţeleg pe cei care se plâng pt. orice.

      • ... Răspunde

        @covid19. Tot nu mi-ai răspuns la întrebări. Eu zic că dacă vroiai reușeai. Cred că nu poți să răspunzi. Nu de lamentările tale am nevoie ci de niște răspunsuri simple și la obiect. Văd că asta vă omoară când omul care are și ceva școală (recunosc eu am mult peste medie) pune niște întrebări pertinente și insistă să primească răspuns. Pentru că sunt curios. Ți-am spus că dacă primesc răspuns la nelămuririle mele nu mai zic nimic. Impresia mea e că doresc prea mult. Temerile mele sunt foarte la locul lui și sunt foarte-foarte obiective. Sunt pățit ca să nu spun “ars” bine apropo de ce înseamnă competențe medicale.
        O seară bună!

      • ... Răspunde

        @covid19. Încă un lucru. Aici nu e vorba de respectarea sau nerespectarea unor reguli. Contrar așteptărilor tale și eu le respect. Eu purtam și atunci mască când era doar recomandat pentru că știam că este bine de purtat. Problema este aplicarea unor măsuri absolut aiurea și fără nici un rost!
        PS. Orintre măsurile pe care nu le regăsesc nici acum ar fi cel puțin două:
        1. Trasul flegmei și scuipatul, sancționarea expresă pentru astea pe domeniul public
        2. Aruncatul măștilor pe stradă și colectarea măștilor ca și deșeu biohazard separat.
        Ar mai fi și reutilizarea flacoanelor de apă la raionul de lactate din piețe dar nu mai continuu.
        Ce zici? Dacă tot facem să facem cum trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.