Parcul Central din municipiul Satu Mare va fi decorat, pentru prima dată, cu ornamente pascale. Un iepuraș-gigant, ouă, poartă cu motive sătmărene, puncte-selfie, plus alte ornamente specifice Paștelui vor încânta privirile trecătorilor.
Totodată, în acest an, Primăria lansează și pune bazele unui eveniment care să devină tradiție în Satu Mare: Târgul de Paște, cu produse 100% locale. Sătmărenii sunt invitați astfel la la ediția specială a Târgului Produselor Sătmărene, în perioada 26 martie – 3 aprilie, între orele 10.00 și 18.00, în parcul din Piața Libertății unde vor fi amplasate 30 de căsuțe.
,,La ediția din acest an am pus accent pe tradiționalele produse care ocupă loc pe masa festivă. Astfel, veți avea ocazia să achiziționați vinul, pălinca, șunca, prăjiturile, legumele, chiar și coșul împletit de la producători autohtoni sătmăreni. Sătmărenii care doresc să-și decoreze casa de sărbători vor găsi elemente specifice din flori, ceramică, textile sau alte obiecte decorative. Decorațiunile tematice amplasate în parc sunt aduse în premieră pentru publicul sătmărean. În contextul Covid-19 veți putea parcurge în condiții sigure un traseu cu opriri la diferite puncte de interes, fără să vă aglomerați”, spun reprezentanții municipalității.
Mai mult decât atât, cu ocazia Târgului de Paște Ortodox 23 aprilie – 1 mai, Primăria anunță că pregătește noi surprize pentru sătmăreni!
Organizatorii târgului sunt Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu, Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale împreună cu Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană.
PortalSM a transmis LIVE de la fața locului:
Ai de plm :))) Oare cine a avut ideea asta…. geniala ? :)))Ooo da…ma intreb oare cat au costat acele oua? Am aprecia daca jurnalistii de la portal SM s-ar interesa de aceasta informatie.
Poate ne spune dl Csutka Gergo…
info: Csutka inseamna stiulete.nu e ceva vulgar:)))
Ha ha ha…ce buna investitie a primeriei…vin noi restrictii de circulatie in orase de la guvern…atunci pt cine sunt expuse?
Vai de p..a noastra…
Opincarii iarăși frământa mămăliga…….
Eu cred ca ești extrem de proasta/prost!Pe lângă imbecilitatea generată de retardul istoric,te grăbești ca de-obicei sa jignești o etnie întâmplator majoritara și profund ancorata in acest spațiu.Tu și alți câțiva imbecili ,postaci amanetați probabil pe statele de plata UDMR murdăriti de fiecare data când apăreți prin acest spațiu!Daca exista cetățeni nemulțumiți de “realizările vizionarilor din conducere” asta nu cred ca are neaparat treaba cu etnia,așa ca iredentismul și lipsa de toleranta etnica de care dați dovada este gratuită!Asa ca pe cai ,puneți ce trebuie sub șa, și marș la Hortobagy!
PS.Eu consider lăudabilă inițiativa,chiar dacă autoritățile vor impune restricții este un plus de culoare și “entertaiment” intr-un oraș prăfuit și depopulat!Daca o sa reziste și de Paștele ortodox,atunci chiar ca nu are nici o conotația etnica.Și așa este frustrant ca sărbătorim Paștele la date diferite din cauza “divergentei” de opinie a popilor,haide-ți ca măcar de sărbătoare sa nu ne mai împărțim și etnic!
Haideți!
Corect. O singura observatie am. Datele diferite de sarbatoare sunt exclusiv din cauza popilor ortodocsi. Asta ca sa fie clar la toti. De ani de zile partea neortodoxa incearca o apropiere care regulat si sistematic este respinsa. Asta sa le fie atunci bucuria!
O intrebare totusi. Cei care sunt romani ortodocsi stiu oare ca de ce Craciunul se sarbatoreste impreuna cu ceilalti? Oare stiu raspunsul corect?
Asta nu înțeleg nici eu. Poate că eu sunt mai prost. Ortodocșii de stil vechi sărbătoresc atât Crăciunul cât și Paștele după calendarul iulian. Deci sunt consecvenți. Ortodocșii noștri au încercat să se alinieze la lumea occidentală cu sărbătorile, au și reușit cu Crăciunul, dar la Paștele deja s-au împotmolit și s-au blocat pe calendarul iulian. Asta, după părerea mea nu are nicio logică. Sau o fi un stil de a împăca și capra și varza?
Vezi că nu știi nici tu. Crăciunul s-a sărbătorit și la noi după rit vechi multă vreme. Apoi a venit regele care de fapt fiind neamț s-a cam enervat. Fiind socotit la vremea respectivă și capul spiritual al țării, implicit al bisericii, a dat scurt un decret regal. De atunci în România se sărbătorește Crăciunul ca în vest în decembrie și nu în ianuarie. Nu știu de ce nu s-a modificat și Paștele cu această ocazie. E total aiurea diferența asta, în cazul României socotesc că e chiar caraghios.
Groaznic cum arata pavajul si tot parcul in general.
Ar rebui sa fie un platou mare cu piatra cubica la fel ca in Sibiu sau Timisoara.
Rusine cum arat Centrul vechi, hotel Dacia si corso.
Groaznic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Faceti ceva Primaria ca ne este rusine sa aratam cuiva Centrul istoric.
Stai calm @Marine, intra si Centrul vechi in modernizare si reconstruire totala, de aceea nu se mai investeste in intretinerea pietrei galbene, si nu din neglijenta.
adevarat
Spui tu: “asta nu cred ca are neaparat treaba cu etnia,așa ca iredentismul și lipsa de toleranta etnica de care dați dovada este gratuită!” si sfârșești așa: “Asa ca pe cai ,puneți ce trebuie sub șa, și marș la Hortobagy!”
Bravooo! Bravo! Frumos zis, Ți-ai dat cu stângu’n dreptu’ tolerantule.