Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Cadavre de animale aruncate pe câmp, în județul Satu Mare. Proprietarul, amendat cu 3.000 lei

În aceasta dimineața polițiștii specialiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare însoțiți de un medic veterinar au identificat pe un teren viran, intre localitățile Carei și Tiream, cadavrele a nouă animale, din specia ovine.

În urma primelor verificări și examinări s-a stabilit ca acestea se află în stare avansată de putrefacție, fiind decedate de aproximativ șase luni. Totodată a fost stabilită o cauza probabilă a decesului: intoxicarea cu mâncare (porumb verde), neexistând indicii ca ar fi fost omorâte.

De asemenea, au fost ridicate de către medicul veterinar probe biologice pentru efectuarea mai multor investigații pentru a se putea stabili împrejurările survenirii decesului.

Proprietarul ovinelor a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat, de 52 de ani, din localitatea Ghilvaci. Acesta a fost sancționat contravențional conform Legii Nr 205/2004, cu o amenda în valoare de 3.000 de lei.

Totodată, cadavrele animalelor vor fi ridicate de o firmă de ecarisaj, pentru a fi incinerate iar cheltuielile vor fi suportate de proprietar.

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.