Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

S-a votat bugetul municipiului Satu Mare. USR împotrivă, PSD abținere

Consilierii municipali au votat în această după-masă, vineri, 16 aprilie, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local, bugetul general al municipiului Satu Mare. Bugetul total este de 430 milioane de lei, din care 210 milioane lei vor merge către investiții. Bugetul a fost aprobat, asta în condițiile în care consilierii USR au votat împotrivă, iar cei de la PSD s-au abținut.

Consilierii au aprobat astăzi bugetul municipiului Satu Mare. Din cei 22 de consilieri prezența la ședință, ”proiectul de hotărâre privind aprobarea Bugetului local de venituri și cheltuieli al municipiului Satu Mare pe anul 2021” a fost votat de 16 consilieri, printre care s-a numărat și consilierul PLUS. În schimb, trei consilieri USR au votat împotrivă, iar trei consilieri PSD s-au abținut.

Bugetul general este de 430 milioane de lei, cu 120 milioane lei mai mare decât anul trecut, cu o pondere foarte bună între secțiunea de dezvoltare și cea de funcționare: un buget echilibrat, orientat spre dezvoltare. Primăria Municipiului Satu Mare va avea în acest an un buget record de investiții de 210 milioane de lei.

,,Primăria Municipiului Satu Mare propune ca mai bine de 210 milioane de lei din bugetul pe 2021 să fie alocați pentru dezvoltare. Prioritate în privința alocării fondurilor, sunt proiectele cu finanțare din fondurile europene și proiectele de investiții aflate în perioada de desfășurare. Ne propunem ca anul acesta să absorbim fonduri europene de 164 milioane lei. La fiecare leu pe care sătmărenii îl plătesc la bugetul local pentru dezvoltarea orașului, noi atragem 4 lei din fonduri europene sau guvernamentale”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Proiectele prioritare pentru 2021 sunt:

  1. Podul peste râul Someș, zona str. Ștrandului
  2. Pasarela pietonală și velo peste râul Someș
  3. Modernizarea și extinderea traseului pietonal și velo Centrul Nou
  4. Transformarea zonei degradate Cubic în zona de petrecere a timpului liber pentru comunitate
  5. Dezvoltarea infrastructurii de transport public – Amenajare terminal transjudețean – translocal, construirea unui depou pentru autobuze electrice/hibrid precum și a unei stații de încărcare – str. Fabricii
  6. Amenajare pista de biciclete str. Botizului-Pod Golescu
  7. Modernizare Grădinița nr. 29 și Creșa Punguța cu 2 bani
  8. Modernizare infrastructura educațională Grădinița nr. 7
  9. Regenerarea fizică a zonei Ostrovului
  10. Modernizarea și extinderea traseului pietonal și velo Centrul Vechi
  11. Digitalizare, eficiență transparență pentru cetățeni – DETC
  12. Modernizare infrastructura educațională Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuși”
  13. Reabilitarea sălii Studio a Teatrului de Nord
  14. Reabilitare clădiri rezidențiale Satu Mare
  15. Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice și electrice – hibrid plug-in
  16. Modernizarea a 11 cvartale de parcări
  17. Modernizare pasaje pietonale care fac legătura între Centru Nou și digul de pe malul drept al râului Someș
  18. Prelungirea străzii Diana
  19. Reabilitarea clădirii unităţii de învăţământ situată pe strada Wolfenbuttel
  20. Construcția unui nou corp de clădire la Școala generală Francisc Rákóczi

5 comentarii

  1. Un ,,rumân" Răspunde

    Va rog sa verificați această informatie si apoi sa ma contraziceti cu argumente rationale:
    Peste 75 % din suma alocata investitiilor merg catre doua firme ,,de casa”, respectiv ARL- Bovor si Familia Tass ( tass & tass și tass beton).
    Va mai informez si ca Lucrarea de Intretinerea a drumurilor din mun. Satu Mare,pe o perioada de patru ani, este castigata f f dubios, de firma ARL Cluj in cardasie cu Primaria Satu Mic.
    Serviciile au acces la IP-ul meu (și alți specializati) si pot sa sustin aceste informatii .

    • S Răspunde

      Dragul meu, care alte firme din zona Satu Mare au anvergura lui Tarr? Care au angajati, infrastructura, utilaje,carierere, statii in zona? Zi una. Burebista SRL Certeze ? Schwyzaben SRL Carei? Striptease Govor SRL ? Sau vrei sa vina Bechtel? Crezi ca cineva e interesat sa vina in Satu Mare si sa mute aici oameni cand pot sa lucreze lejer in Jermania sau in alta parte. Esti un naiv kisfiam ( baiatule).

    • Adi Răspunde

      Ciurucuri de la USR -PLUS , toate nulitățile care , vai de capul lor au ajuns să decidă soarta sătmărenilor.Sunt patru consilieri care nu au făcut nimic pentru comunitate .
      Rușinea orașului alături de oltean .

      • c-block Răspunde

        Ciurucurile usere cum zici tu au votat împotriva bugetului propus!! Asta pentru informare corectă. Ca deobicei iar este scenariul bine-cunoscut de la ei, aia cu Gică Contra. Am zis eu că va fi mare dezamăgire prestația lor. Le-am dat un an pentru asta dar văd că ei țin cu tot dinadinsul să-mi valideze părerea cât mai repede posibil. Totuși și Băsescu cu PD-ul pe vremea CDR a avut răbdare cam un an.
        Dar când ziceam că au o agendă paralelă scrisă la dictare de alții unii în frunte cu @Tineriada au sărit la capul meu. Acum văd că tac chitic. Să știți că nu-mi place deloc că am dreptate.

        • H&R Răspunde

          @c-block Poate era in limba maghiara textul si nu au inteles.. :))))) Dar totusi cred ca nu inteleg astia nici pe limba romana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.