Ultima actualizare: azi, 21:59

Publicitate

Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați un laptop

Aveți nevoie de un laptop nou? Înainte de a merge direct pentru a căuta laptopuri noi, putem să vă ajutăm să restrângeți opțiunile și să reducem zgomotul sistemelor de care nu aveți nevoie.

Intervalul dvs. de preț, pentru ce îl veți folosi și unde îl veți utiliza va determina unde să începeți căutarea. Pentru a face asta, există cu adevărat doar trei lucruri pe care trebuie să le rețineți:

Bugetul

Vestea bună aici este că nu a fost niciodată mai accesibil să cumpărați un laptop grozav. Cu excepția cazului în care aveți nevoi foarte specifice și solicitante, probabil că nu va trebui să cheltuiți prea mult. Dacă nevoile dumneavoastră sunt modeste, sunt disponibile și laptopuri la prețuri mai mici. Dacă sunteți pe piață pentru un adevărat înlocuitor de desktop sau pentru un model ultra-subțire plin de putere, ar trebui să vă așteptați să plătiți mai mult, în funcție de caracteristicile pentru care alegeți.

Utilizarea

La fel cum nu ați cumpăra un Ferrari pentru a-i duce pe copii la școală, de ce să cumpărați un laptop construit pentru jocuri hardcore dacă trebuie doar să navigați pe web, să urmăriți seriale și să rulați software de productivitate de bază? Un laptop bun de bază, cum ar fi un laptop Lenovo IdeaPad este unde valoarea și caracteristicile se întâlnesc. Dacă sunteți un student care studiază cu strictețe sau un gamer pasionat, există un IdeaPad construit doar pentru dvs. Cel mai bun laptop pentru dvs. este cel care face exact ceea ce trebuie să faceți – nu unul care este conceput pentru nevoile altcuiva.

Portabilitatea

Există o mulțime de laptopuri extrem de portabile la diferite prețuri. Păstrarea elementelor mici și portabile, pe măsură ce adăugați funcții la configurația dvs. crește și costurile. Gândiți-vă astfel: pot exista două laptopuri identice, dar dacă unul este considerabil mai ușor și mai mic, acesta va fi modelul mai scump. Vestea bună este că, dacă portabilitatea contează, există de obicei o modalitate de a o obține, dacă sunteți dispus să vă măriți bugetul.

Pe măsură ce explorăm caracteristicile laptopurilor, rețineți aceste trei considerații. Fie că sunteți un student, un om de afaceri, un gamer – sau cineva care face un pic din toate – ar trebui să vă puteți face o idee de ceea ce doriți și ce vă puteți permite, ceea ce ar trebui să facă decizia dvs. de cumpărare mult mai ușoară.

Ce e înăuntru?

Deși toate componentele unui laptop sunt importante, tehnologia din interior definește cât de rapid și cât de capabil va fi laptopul dvs. pentru sarcini specifice. Rețineți că, deși mai mult este mai bine, va crește și costul. Alegeți doar ce vă puteți permite.

Procesor (CPU)

Unitatea centrală de procesare sau CPU este creierul și cea mai importantă parte, când vine vorba de ceea ce este capabil laptopul dvs. Există două mărci principale de CPU: Intel și AMD. În timp ce ambele companii produc procesoare superbe, există câteva diferențe.

CPU-urile AMD tind să fie mai puțin costisitoare și să aibă o performanță grafică ușor mai mică decât echivalentele lor Intel. Cipurile AMD vă pot economisi bani, oferindu-vă totuși o mulțime de putere pentru sarcinile dvs. de zi cu zi.

CPU de top, precum Intel Core i7 și i9, sunt perfecte pentru sarcini solicitante, cum ar fi editarea de fotografii și video sau rularea software-ului CAD, dar o mulțime de aplicații populare vor funcționa foarte bine și pe procesoarele de nivel mediu.

RAM și memorie

RAM înseamnă Random Access Memory și este locul în care CPU plasează fișierele cu care lucrează în prezent, cum ar fi sistemul de operare și orice aplicații pe care le-ați deschis. Cu cât este mai mare cantitatea de memorie RAM, cu atât mai multe aplicații puteți rula simultan și cu atât mai rapidă va fi performanța generală a sistemului. Pentru mulți oameni, o investiție mai mare în RAM va oferi o creștere mai vizibilă a performanței decât cumpărarea unui procesor mai rapid.

Depozitare

Laptopurile vor folosi fie o unitate SSD (SSD), fie o unitate HDD (HDD) pentru stocare – uneori ambele. SSD-urile sunt mici și nu cântăresc aproape nimic. Aceste unități sunt mult mai rapide la citirea și scrierea datelor decât HDD-urile iar laptopurile echipate cu SSD pornesc în câteva secunde.

Cu toate acestea, SSD-urile costă mult mai mult pe GB de stocare decât HDD-urile mai mari și mai lente, astfel încât compromisul dintre aceste două tehnologii este capacitatea de stocare vs. preț. Capacitatea de stocare pe un SSD costă aproximativ dublu decât ar costa același spațiu pe un HDD.

Acestea fiind spuse, avantajele SSD-urilor merită mult compromisul și vă recomandăm să luați în considerare dacă puteți sau nu să trăiți cu capacitatea sa mai mică, înainte de a cumpăra un laptop cu un HDD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.