Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Variantă pentru deschiderea restaurantelor: cine refuză vaccinarea sau testele stă pe terasă

Prima întâlnire a repezentanților industriei ospitaliății cu premierul Florin Cîțu cu privire la revenirea la normalitate de la 1 iunie a avut loc astăzi, titrează Digi24. Restaurantele ar urma să funcționeze la interior la o capacitate de cel mult 50%, iar reprezentanții sectorului HoReCa spun că sunt dispuși să suporte costurile cu testarea rapidă a clienților. Ei iau în calcul și posibilitatea ca cei care refuză să se vaccineze sau să fie testați să aibă acces doar pe terasă, iar cei care și-au făcut vaccinul, au dovada că au trecut prin boală sau acceptă testele rapide să poată lua masa și la interior.

„Am discutat cum putem funcționa mai deschis începând cu data de 1 iunie. Asta înseamnă posibilitatea de a funcționa la interior cu o anumiă capacitate, între 30 și 50 la sută, totodată pregătirea industriei ospitalității în sensul în care angajații din HoReCa vor avea prioritate la vaccinare. Și acum lucrăm într-un grup de lucru, cu comitetul de vaccinare, în așa fel încât toți angajații care doresc să se vaccineze să poată avea acces la vaccin mai facil, astfel încât clienții care doresc să iasă la restaurant sau în hotel să aibă siguranța că angajații sunt vaccinați”, a spus Dragoș Petrescu, președintele asociației HORA.

Petrescu a spus că, din 14 mai, când Uniunea Europeană ar urma să finalizeze certificatul verde, orice român va putea să dovedească mai ușor faptul că a fost vaccinat. El a adăugat că nu se pune problema delimitării spațiului pentru cei vaccinați și pentru cei care și-au făcut vaccinul.

„Însă există posibilitatea să putem lua în considerare ca acei clienți care vin în siguranță să poată lua masa chiar în interior. Dacă nu dorești să te vaccinezi nu e nicio problemă, dacă nu dorești să te testezi iarăși nu e nicio problemă, atunci va trebui să te menții în siguranță și să respecți regulile actuale, să stai pe terasă și astfel poți lua și tu masa. Deci nu vorbim de discriminare, vorbim de posibilitatea fiecărui cetățean de a-și putea organiza o nuntă, un botez sau de a putea funcționa la interior cu restricții, dar restricții mai lejere”, a adăugat el.

Sursa: Digi24

28 comentarii

  1. Avocat Răspunde

    După ce va ve-ti trezi cu zeci de procese pentru discriminare și ve-ti plăti și daune morale va trece cheful de măsuri aiurea cum sunt astea prezentate mai sus de voi!

    • corector Răspunde

      ,,ve-ţi”?……încearcă cu ,,veţi” şi te vei simţi mai bine…

    • Ășâțî Răspunde

      Dacă chiar ești avocat, “felicitări” profesorilor tăi, că te-au lăsat să termini facultatea cu ortografia asta!

  2. altu Răspunde

    Din partea mea să le închideți pe vecie. Mai bine îți faci mâncare acasă,e mai sănătos, știi ce pui în mâncare. Nu toate expiratele cum e la restaurante, fast-fooduri,etc. Nu moare lumea fără restaurante. Da,e rău pt cei care lucrează în domeniu,dar se pot reprofila. Nu pierd mare lucru,doar salariul minim pe economie. Da, și ciubucul,dar care va fi tot mai mic, că nu mai are lumea bani. Ăștia ar fi în stare să stea cu seringa la intrare, numai să faci consumație.

    • @altu Răspunde

      Asat teoretic așa e. Problema e că inclusiv carnea de pui comține săruri care să rețină apa și ajungi să cumperi apă pe post de carne. Destul de multă apă. Să nu mai vorbesc de legumele tratate că poți juca pingpong cu ele. Dar ce faci tu acasă e cu o idee mai sănătoasă. Și în primul rând mai proaspătă.

  3. Avocat Răspunde

    corector, a’veți dreptate :))..nu aia era ideea, dar e bine ca cineva are timp și de “corectat”..

  4. Vlad Tepes Răspunde

    ” Deci nu vorbim de discriminare…” zise Petrescu.
    Mai baiatule, nici nazistii n-au vorbit de discriminare cind i-au obligat pe evrei sa poarte Steaua lui David pe piept, a fost doar asa o masura “democratica” de a separa categorii de oameni in societate !
    Un inceput de separare, neluat in serios de mai marii lumii , in prima faza , si ai vazut evolutia……..!!!!!!!•

  5. covid 19 Răspunde

    Am convingerea că cele două tabere, adepţii măsurilor anticovid, respectiv cei care sunt ,,contra” (contra la orice de fapt) se privesc cu aceeaşi desconsideraţie. Primii invocă dreptul la sănătate şi dreptul de a nu trăi cu stresul că cei ,,contra” se învârt pe lângă ei, nerespectând nimic, şi le vor transmite boala iar aceştia din urmă îşi cunosc toate drepturile ,,fundamentale” care sunt etalate din convingerea (ascunsă) că ei sunt feriţi de orice risc. De unde izvorăşte această convingere? Din educaţie sau, mai degrabă din lipsa ei!

    • Altu Răspunde

      @covid19,cum le știi tu pe toate, și cum și tu mereu dreptate. Deșteptu pământului,ce diferență e între un vaccinat care răspândește virusul și un nevaccinat care la fel răspândește virusul? Niciuna. Nevaccinatii își asumă nevaccinarea și implicit posibila infectare cu covrig. Așa cum vaccinații își asumă posibile efecte adverse. Așa că fiecare cu a mă-sii,nu poți tu dormi de grija altuia. Parcă ai fi fiul lui Bill Gay miliardarul care moare de grija sărăntocilor

      • Vlad Tepes Răspunde

        # Altu – ai perfecta dreptate.
        Mai mult, daca analizezi obiectiv si fara patima situatia, o sa constati ca in conditiile in care in egala masura virusul este raspindit la fel atit de vaccinati cit si de nevaccinati, rezulta ca pericolul pentru societate il reprezinta cei vaccinati.
        Ei avind “garantia” ca nu fac forme grave in caz de infectare nici nu se protejaza pe cind unul nevaccinat isi ia toate masurile de rigoare mult mai atent.
        Asa ca vaccinatii reprezinta un pericol pentru ceilalti si nu invers !!!

        • @Vlad Tepes Răspunde

          Asta mai ales în varianta că se pune pe tapet insistent ca cei care sunt vaccinați cu ambele rapeluri să nu mai fie obligați să poarte mască și restul.

        • covid 19 Răspunde

          @Vlad, Ce logică de 2 bani ai. Adică ,,antivacciniştii” sunt cei care respectă regulile iar cei care nu înţeleg regulile şi nu le respectă înţeleg să se vaccineze. O să mă mai gândesc la asta!🤣🤣

      • covid 19 Răspunde

        De fapt tu le ştii pe toate şi omenirea nu. Mare pierdere!

    • CasiNo Răspunde

      covid 19 esti penibil cu comparatiile tale. Vrei sa pari destept aici? Nu ti-ai gasit locul potrivit. “doua tabere” ? Tu traiesti pe alta lume. Sunt vreo 100 de tabere, de la cipatzi la credulii statului cum esti tu . Eu personal nu stiu daca ma vaccinez sau cand, dar imi spui tu in ce tabara stau. Te crezi ceva iluminat? Ia-o mai moale cu cuvintele alea gay. Asa scrii de parca o iei la buci si iti place

      • covid 19 Răspunde

        Mă critici imputându-mi lucruri pe care şi tu le faci., adică mă bagi în categoria de creduli ai statului (ce tâmpenie). Oricum, după vocabular şi sărăcia ideilor nu meriţi a te băga în seamă.

  6. AziNu Răspunde

    Ce fac acuma? O sa fiu obligat sa stau pe terasa? Deja am frisoane! VAI! Vreau vaccin! Sau “fud” panda

  7. ... Răspunde

    @Vlad Tepes.
    @Guvidu19, acest copil debil de pe aici a și recunoscut postând în grabă când se certa recent cu mine că habar nu are de ce și cum cu covrigu’ aista. Nu neg că e o viroză urâtă nașpa (și mie mi-a produs o febră de 40 ca niciodată, trei zile am stat la pat, 10 zile numai apă am “mâncat”), dar de aici și până la Armageddonul care curge ca prin robinet zi de zi deja e prea de tot. Aveți grijă de voi și terminați cu lupta asta surdă cu apa caldă și cu săpunul.
    PS. Suedia care nu a făcut lockdown deloc are aceleași cifre comparativ cu noi. Dar ei sunt civilizați pe când noi șmecheri. Manelistan curat. Și acum se trage flegma pe stradă. Iar guvernul ca deobicei se comportă ca și cum cetățeanul este cel mai mare dușman al său. Un cuvânt mai la locul lui (nu am zis de încurajare, doar ceva mai civilizat și nu de genul #vommuriiii nu auzi de mai bine de un an).

    • AziNu Răspunde

      … cam asa sta treaba. Dar ce ar face Digi si Antenele fara stiri fake? Ei care spun sa ne ferim de stiri fake, au pretentia sa ne uitam la ei. Ca si cum ar striga hotzul : atentie la buzunare, tocmai ca sa vada in ce “jeb” iti sta malaiul. Felul in care se propaga stirile e de-a dreptul jenant. Cei mai mari criminali sunt astia de la tv si de pe net. Si aia cu cipurile sunt in aceeasi oala. Dar conspirationisti exista tot timpul si omu normal la cap o sa-i ignore fara sa vina gigitv sa zica ce e fake si ce nu. Vezi cum iluminati ca si covrig19 generalizeaza tot si impart tortul in doua. Adevarul e la mijloc. Virusul e prezentat la TV ca si cum ar fii apocalipsa intruchipata . In spate zeci de mii de interese financiare. De la rating cat mai mare la tv, la aia ce profita financiar. De la ultimu limbric pana la ‘tamai Pfizer si restu. Sunt milioane de oameni ca el care au stat la panda si inca mai insista sa se faca din ou bou . Conspiratii sunt cu sutele. Exemplu: unii zic ca vor sa opreasca incalzirea globala. Si daca ne gandim logic, s-a discutat la nivel mondial de prin 2012 ca trebuie luate masuri. Au ajuns la un acord sa mentina incalzirirea globala la sub 1.5 grade peste medie pana prin 2050. Am depasit deja pragul, unde e 2050. Ca sa isi atinga target-ul ar insemna sa opreasca undeva la 80% din economie, fabrici etc peste noapte! Ar insemna o apocalipsa financiara. Doar daca analizam una din sutele sau miile de conspiratii, ne dam seama de ce exista asa de multi oameni care nu vor sa se vaccineze. Altii cu conspiratii gen Bill Gates sau new word order, altii ca razboi economic intre SUA si China etc. Fiecare isi alege ce crede. Azi am fost pe jos in oras, am ocolit multe flegme proaspete pe trotuar. Cum au ajuns acolo ma gandesc ca toti stim. Sa nu zic ca tot al 5-lea fara masca sau pusa aiurea, intre multime. La ce comportament au oamenii, daca virusu era asa de periculos cum prezinta Tv-ul , am fi murit cu totii de mult, sau cel putin am fi avut covid toti, fara exceptie. Mai am de zis un lucru: Sa vina mutatiile!!!!! IIIHHHAAA 😉

      • Cetateanul Răspunde

        Domnule, incalzirea globala nu depinde de emisiile de codoi . S-a demonstrat ! Istoric vorbind, emisiile de codoi au avut loc intotdeuna dupa o incalzire si la un interval de cateva sute de ani, Piers Corbyn .
        Practic are loc amplificarea activitatii solare urmata de incalzirea atmosferica urmata apoi la cateva sute de ani de eliberarea in atmosfera de codoi, care este stocat in cantitati imense in mari .
        La fel cum nu am reusit sa oprit gripa la fel cum vom opri covidul lui peste prajit, deoarece virusul se adapteaza usor la gazde , iar daca gazda face vaccin se va adapta in cele din urma si la vaccin . Iar cei care au o varsta, au nu stiu cate boli asociate si nu mai au resurse vor fi in continuare doborati de o boala sau de alta …

  8. Cetateanul Răspunde

    Mda, vaccin pentru un coronavirus … anual, lunar, saptamanal sau zilnic ?

  9. covid 19 Răspunde

    Mi-am recitit comentariul şi n-am găsit nimic care să justifice reacţiile disproporţionat de agresive.
    @…, Anul trecut pe vremea asta băgai la înaintare ideea că tu ,,credeai” că ai făcut boala. Această bănuială nevinovată a fost întărită şi amplificată în decurs de un an încât acum, deşi a trecut atâta timp, nu mai ai nici un dubiu dar nici test antigen nu ţi-ai făcut. Apoi ai tot trâmbiţat că nu te poţi înscrie la vaccinare ca apoi să o dai pe antivaccinistul. Acum, că nu ţi se răspunde şi simţi penibilul, te ascunzi după alte nick-uri.Un păcălici!
    @…, Dacă toţi sunt vaccinaţi virusul n-are unde se multiplica!!!! Nimeni (sau puţini) fac boala şi virusul ,,dispare”. Recent am auzit la TV (eu n-am alte surse ca voi) că vaccinaţii nu transmit virusul. Pe platformă se spune că problema e în studiu. Chestia cu asumarea merge în familie nu în societate unde sunt REGULI, dacă vrei DREPTURI. Eşti praf în raţionare!

    • ... Răspunde

      @covid19, tu însuți cu gurița și cu mânuța ta ai recunoscut acum niște zile că de fapt habar nu ai de fenomen. Având în vedere că habar nu ai drept vorbind e o adevărată minune cum trântești omului sub nas niște epistole de toată groaza. Și să știi că nu impresie am că am făcut boala. Și să tot știi că de repetate rânduri am încercat să mă înscriu degeaba. Tu fiind din ăla de care statul nu se poate lipsi automat ai fost vaccinat. Mi se pare și normal că statul în aceste vremuri să-și protejeze mâncătorii de kkt. Nici nu-mi pierd vremea cu tine. Fă-mi hatârul și încearcă să nici nu-mi răspunzi! Te rog frumos. Chiar nu sunt curios de debilismele tale.

      • covid 19 Răspunde

        Eşti într-un context de BIAS DE CONFIRMARE (citeşte pe net e interesant). Eu niciodată n-am propus tratamente, vitamine sau lucruri care mă depăşesc. Voi le ştiţi pe toate. Eu vă combat fracturile de logică şi comportamentul agresiv pe forum. Nu te-am jignit vreodată, dar păcălici eşti atâta timp cât postezi bazaconii.

        • ... Răspunde

          Te-am rugat frumos să nu polemizezi cu mine. Acu,m te rog insistent. Nu am cu cine discuta. Punct. Degeab scriu orice pentru că tu duci lipsă de aparat receptor corespunzător. Apoi bineînțeles iar vei spune că nu am zis nimic concret. Da măi tată, ai dreptate! Este exact cum spui tu! Eu aș propune ca să ne vaccinăm măcar săptămânal ca să fie sigur! Ești satisfăcut. Din partea mea discuția este încheiată pentru că oricum nu pricepi esența.
          Scriu cu majuscule.
          DACĂ IARĂȘI VEI REACȚIONA SĂ ȘTII CĂ NU VOI RĂSPUNDE. RĂSPUNSUL PRESUPUNE CA TU SĂ AI CEVA DE ZIS ÎN PREALABIL. LOZINCILE TALE REPETITIVE NU LE CONSIDER AȘA CEVA.
          NOAPTE BUNĂ ȘI PĂZEA LA COVID! TE-A LUAT ÎN VIZOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.