Ultima actualizare: azi, 16:36

Înscrierea la grădiniță
Locale

DISCUȚII. Structura anului școlar, modificată. Revenirea la trimestre în loc de semestre

Strcutura anului școlar ar putea fi modificată: revenirea la trimestre în locul semestrelor. Subiectul a fost adus în discuție la Satu Mare, în cadrul conferinței cu tematica Vaccinare și testare pentru învățare, care a avut loc la Colegiul Național Ioan Slavici, la care a participat secretarul de stat Radu Szekely.

Modificarea structurii anului scolar din toamna anului 2022, prevede prelungirea perioadei de studiu cu aproximativ 2-3 săptămâni. Pentru a ne apropia de media la nivel european, în ceea ce privește numărul efectiv de zile de școală. Discutat la nivelul Ministerului Educației, subiectul s-a reluat și la Satu Mare.

 „Ministerul educației nu discută modifiracrea structurii anului școlar adică prelungirea lui pentru anul școlar 2021-2022. Din dorința de a asigura un anumit grad de predictibilitate. Având în vedere schimbările multiple care au avut loc în ultimul an și jumătate, deși există după cum bine știți solicitări de prelungire, de începere la întâi septembrie. Astfel încât să se permită recuperarea materiei și acoperirea pierderilor de învățare din timpul pandemiei,” precizează Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educației.  

Au fost solicitate părerile specialiștilor cu privire la împărțirea pe trimestre, mai degrabă decât pe semestre. Se va realiza o dezbatere publică în acest sens, deci nu este încă o decizie luată. Această problematică a fost luată în calcul din cauza faptului că anul școlar din România este cel mai scurt din Europa.

Diferența dintre împărțirea anului școlar, pe trimestre și nu pe semestre cum era până acum, se va simți doar la modul în care se vor organiza conținuturile învățării, dar și prin structura de evaluare a elevilor.

„În împărțirea pe trimestre mai degrabă decât pe semestre a anului școlar, au fost solicitate opinile specialiștilor în acest sens. Va exista și o dezbatere publică, deci nu e o decizie luată. Această discuție a pornit de la constatarea că anul școlar din România este cel mai scurt din Europa. La fel de scurt ca și în Albania și Bulgaria. Singura diferență dintre împărțirea pe trimestre și nu pe semestre este structura evaluarii. Dar și modul în care se organizează conținuturile învățării”, a mai adăugat secretarul de stat. 

Împărțirea anului școlar pe trimestre

Pentru a fi la curent cu știrile PortalSM vă invităm să ne urmăriți și pe pagina de facebook.

Un comentariu

  1. ioana Răspunde

    Doar va bateti joc de copiii nostri, de cativa ani doar experimente faceti cu ei..lasati dracu asa cum era scoala cu semestre si faceti niste manuale normale adaptate la aceste generatii..Manualele actuale sunt doar de umplutura, pline de greseli, lectii de toata groaza, materii care nu isi au locul mai ales la gimnaziu, doar le incarcati orarul sa aiba unii catedra.Stau 8 ore pe scaun la ore..si inca 5 ore la teme si invatat…multi nu inteleg ..Zombi faceti din ei.!!!!Copiii astia nu mai au timp sa faca ce le place..sa respire..sa se bucure de ceva in timpul liber…ma refer la cei carora le pasa de scoala…Nu sunt de acord cu toate aceste modificari stupide..atunci nici nu-i mai lasati in vacanta..ca si asa vacantele sunt compromise..au liste de carti de citit si teme..si draci lati…STOP CU BATAIA DE JOC!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.