Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

Dosarul polițistului din Satu Mare condamnat pentru trafic de droguri va fi rejudecat

Dosarul lui Cristian Giani Pastor, polițistul condamnat în primă instanță la 7 ani de închisoare după ce ar fi vândut cannabis în municipiul Satu Mare, va fi rejudecat la Tribunalul Bihor, titrează Bihorjust.ro. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Oradea vineri, când a fost desemnată instanța care va relua toate procedurile în acest caz.

Inițial, procesul s-a derulat la Tribunalul Satu Mare, care a și pronunțat condamnările pe fond. În mai 2020, Cristian Giani Pastor, agent şef principal în cadrul Biroului Investigaţii Criminale Satu Mare, a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru trafic de droguri de risc și favorizarea făptuitorului. În același dosar, alți cinci inculpați, printre care și o pictoriță din Satu Mare, au fost pedepsiți cu amendă penală în valoare de 12.000 de lei (unul dintre ei) și închisoare cu suspendare (ceilalți patru).

La începutul lunii decembrie 2020, Curtea de Apel Oradea a admis atât apelul DIICOT, cât și pe cel al polițistului și a altor trei inculpați și a decis rejudecarea cazului. Instanța orădeană a invocat, printre altele, articolul 6 din Convenția Drepturilor Omului – dreptul la un proces echitabil.

Cristian Giani Pastor a fost anchetat de procurorii antidrog din cadrul Biroului Teritorial Satu Mare al DIICOT sub acuzația că în perioada ianuarie-iunie 2017 ar fi vândut cannabis provenit din cultura proprie ori ale unor complici. Ar fi acționat alături de alte cinci persoane, trimise în judecată în același dosar.

Pe lângă traficul de droguri, procurorii au aflat că polițistul Pastor ar fi încercat să intervină în favoarea complicilor săi pentru a-i scăpa de dosare penale sau amenzi ori pentru a-i învăța cum să procedeze ca să nu fie sancționați de echipaje de control.

Pe 14 iunie 2017, procurorii DIICOT și polițiști de combatere a crimei organizate au percheziționat locuinţa agentului Cristian Giani Pastor și pe cele ale celorlalți inculpați, alături de un imobil în care s-ar fi organizat petreceri la care se consumau droguri. Au fost găsite atunci diferite cantităţi de cannabis şi ustensile pentru realizarea ţigărilor cu cannabis.

Sursa: Bihorjust.ro

18 comentarii

  1. jhgjhg Răspunde

    E trafic de marihuana . Trafic de droguri ar trebui sa se spuna cand o sa fie si alcolul considerat un drog si interzis. Pana atunci e trafic de marihuana si chiar daca e politist ar fi meritat o amenda. Cand o sa se legalizeze de tot acest “drog” , o sa plateasca cineva pentru anii de puscarie pe care i-au facut mii de tineri pe nedrept? 7 ani? Cand in tarile vecine se rup toti legal? Jeg de tzara .Sa nu zic romanul cat de incuiat la minte e. Am vazut oameni care sustin ca cei ce consuma marihuana ar trebui bagati la puscarie pe viata. Acesti oameni sunt invluati mental dar nu e vina lor, e vina statului si a televiziunilor din Romania ce ne-au vandut minciuni. S-au prezentat la TV mesaje de interes public de genu: Marihuana ucide! Puscarie 10 ani pentru cel ce a avut intitiativa de a mintii o populatie intreaga! Iar cei ce stau cu alcoolu in mana si urla catre iarba ca e drog, sa lase alcolul deoparte, daca sunt capabili! E plin de dependenti de alcool !!!! Si toti stirga ca marihuana ucide! Vai de neamu vostru de dependenti irecuperabili!!!

    • carcotas Răspunde

      Dupa tine marijuana o fi aliment de baza.

    • Lelutica Răspunde

      Dacă tăceai, filozof rămâneai …

    • Partuneku Răspunde

      Sunt o gramada de droguri legalizate,ce le folosim zilnic.. dar unele droguri nu le legalizeaza, stii de ce? Pentru ca daca ar fi legale,la cat de buna dispozitie creaza, majoritatea oamenilor nu ar mai face bine pt societate…adica sa fi sclav al societatii toata viata, sa mergi la munca ca robu, sa asculti mereu de ce iti dicteaza altii,etc..etc.

  2. Dan Răspunde

    E un pic exagerat, insa are dreptate.

    In 2021, cand o gramada de tari au legalizat, nu ar trebui sa punem in categoria “droguri”.

  3. Misu Răspunde

    Pe bune ? E un politist, unul care ar trebui sa aibe alte lucruri de facut pe banii nostri, nu sa faca trafic de marijuana, influenta si altele. Bai dar ce buni samariteni ati devenit voi peste noapte. Omul era pus acolo sa combata fenomenul, cand colo ce sa vezi, omul asta amarat sustinea fenomenul lucru ilegal de altfel. Atata timp cat exista legi care sustin ca este trafic de droguri, usoare, grele cum vreti voi acest lucru este considerat infractiune. Unde scrie ca un politist are voie sa faca asta ? Credeti voi ca a fost instruit sa faca asta ? A fost o mare p..a. Omul ce-a zis eu sunt legea, eu stiu cum s-o fentez. Mai aveti putin si-i ridicati statuie.

    • cârcotaş Răspunde

      Au fost cazuri multiple în poliţie, chiar oameni cu funcţie de conducere, care s-au dat cu infractorii. Mălaiul venea mai repede. Ei, după unii am putea circula pe stânga dacă vrem, o mulţime de ţări fac acest lucru de ce să nu încercăm şi noi?

  4. Gheorghe Răspunde

    Deja are statuie în rândul celor care beneficiaza de pe urma afacerilor cu iarbă.Pe fondul nemulțumirii,a degringoladei din rândul tinerilor acești bipezi se îmbogățesc profitând de faptul ca în tara asta nimeni din cei care ar trebui sa se ocupe de tineri nu misca un pai.
    Dacă mergi la biserica ți se spune ca ești un păcătos care nu merita sa trăiești societatea te tratează ca pe un ratat,Școala(care numai învățământ nu este)este atât de corupta și cumpărată de oameni cu bani,încât în curând dă faliment fin lipsa de profesioniști și din lipsa de copii care sa fie interesați sa o frecventeze.
    Astfel acești tineri devin dependenti,ajung sa dea totul pentru iarba,sa ucidă sa talhareasca iar ,,binefacatorii”se îmbogățesc pe seama lor.

    • jhgjhg Răspunde

      Gheorghe da-ne un exemplu in care tineri “dependenti” au dat totul pentru iarba, au ucis sau talharit. In singur exemplu si e ok. Sunt convins ca ai de unde alege. Tu confunzi drogurile cu iarba. Din cauza ALCOOLULUI si a drogurilor adevarate (printre care si etnobotanicele) au ajuns oameni sa dea totul din casa, sa ucida si sa talhareasca! Exemple vezi zilnic la tv. Si uita-te cati au facut avere din iarba. Poti sa-i numeri pe degete in toata tzara

      • ... Răspunde

        Eu știu de unul din lotul de la Noroieni (cred că mai ții minte faza, nu?) care pentru iarbă a sărit cu cuțitul la gâtul lui taică-său. Nu dau nume din respect pentru bătrân.
        Trist este că din cauza asta și din cauza opticii populației în general mulți bolnavi nu au acces la acest tip de medicament. Pentru că da, este și medicament pentru unii. E vorba de cei bolnavi de cancer și de cei cu afecțiuni neuromotorii de exemplu. Ei se chinuie cu zile și unii chiar mor când ar putea fi foarte ușor salvați. Dar ca de obicei în țara asta treburile de genul ăsta nu mai contează. Până nu are nevoie strict personal vreun decident sus pus că atunci repede devine treaba urgentă. Vezi cazul fostei ministrese PSD al sănătății.😱🤮

        • carcotas Răspunde

          Cu unul din lotul Noroieni a m facut un drum cu masina, el in calitate de sofer. A condus la limita supravietuirii. Halucinant de riscant! In scurt timp am aflat cauza. No, dar familia a insistat ca ficiorul e fata mare.

        • AziNu Răspunde

          Eu nu am auzit cum ca cineva o sarit cu cutitu la gatu lu tac-su din cauza ierbii. Minciuni gogonate. Ia zi tu cati iau cutitu in mana dupa alcool? Deci zilnic exista cazuti de ormor dupa consum de alcool si tu vi cu un caz care nu are nimic cu iarba. “Lotu” noroieni? Te referi la acu 20 de ani cand o gasca de tineri au facut puscarie grea pentru un gram de iarba? LOL!

          • ...

            Nu stau să mă cert cu cineva care dă cu barosul în părerea altuia. Am fost de față când s-a întâmplat. Dar bătrânul a zis să nu facem caz. Ulterior aflasem că se întâmpla regulat, a consumat toți banii din casă pe prostii de-astea apoi știi bine ce a urmat. Cel în cauză a primit cu suspendare după Noroieni. Poate era mai bine pentru toți dacă primea și el niște luni cu executare, se mai liniștea și nu se ajungea unde s-a ajuns în final. Poate. Sau poate devenea și mai expert.

          • jhgjhg

            … cu siguranta era beat ala sau consumase etnobotanice si alte droguri

  5. Satmarean Răspunde

    No, ia că scapă și aiesta, o ieșit bine mersi în pensie și-l doare la patină !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.