Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Florin Cîțu: ,,De la 1 iunie se poate discuta despre revenirea la normalitate”

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că de la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate”, urmând să fie constituit un comitet interministerial pentru stabilirea măsurilor care ar putea fi luate de la acea dată.

,,Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. Acesta este primul jalon pentru revenirea la normalitate. Comitetul va fi în coordonarea premierului. Fiecare ministru va discuta cu cei din domeniul său și va veni cu soluții. (…) 1 iunie este primul pas pe care îl văd. Nu înseamnă o deschidere 100%. Acest comitet va include toate ministerele. Mă gândesc să includem și asociații și patronate. Avem timp să pregătim deschiderea. Și am arătat clar că atunci când ai discuții, rezultatele sunt bune. (…) Mai exact vom vedea după întâlnirea comitetului care vor fi măsurile. Eu sper să fie cât mai multe măsuri de relaxare. Începe sezonul de vară, aș vrea să avem o vacanță mult mai bună și mai sigură”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a declarat, de asemenea, că până la finalul lunii iulie poate fi atins obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate. Acesta a mai precizat că la pașaportul COVID, sau certificatul verde, nu se va aplica în România pentru deschiderea economiei și a turismului.

15 comentarii

  1. Cetateanul Răspunde

    RESTABILIREA TUTUROR DREPTURILOR FUNDAMENTALE !
    FARA DREPTURI FUNDAMENTALE NU AI NORMALITATE !

    • AUR Răspunde

      La ce gura mare ai fa-te politician, si shimba ceva, noi te asteptam. Si nu tre sa pirti masca.

  2. x-ulescu Răspunde

    va dati demisia ?? ca sa revenim la normalitate ,trebuie sa si-o dea si werner

    • Cetateanul Răspunde

      Cam toata clasa politica ar trebui sa plece acasa ! Cat costa sa furnizeze oamenilor niste pulsoximetre si vitamine esentiale pentru sistemul imunitar ? Iti masori zilnic concentratia de oxigen, ajungi devreme la medic, iti cresc sansele enorm, asa tot bocim toata ziua ca mor oameni !

      • Gogu Răspunde

        Cand pulsoximetrul arata scadere deja ai si simtome de “raceala” si altele specific covid, a inceput afectarea organelor, a plamanilor.
        Pulsoximetrul ar fi bun la lamurirea celor care nu cred in virus, dar pe aia nu-i poti nici in ruptul capului, vezi gen Sosoaca.

        • Cetateanul Răspunde

          Da, se poate si asa, nu zic ca nu, dar este un indicator pretios, unii oameni ajung la 85% oxigen si sunt bine-merci, dar ajung la doctor tarziu .
          Daca esti inteligent faci exercitii cel putin o jumatate de ora pe zi si iti monitorizezi concentratia, asta in caz ca plamanii incep sa fie afectati o sa se vada mult mai devreme pe oximetru .

        • Cetateanul Răspunde

          Ajungi totusi cu 90% la un doctor si nu la 80 sau mai putin ! Alte sanse ai ! Plus ca daca ajungi din timp nu mai ocupi locul in spital .

        • Cetateanul Răspunde

          Oricum este un semnal de alarma, cat se poate de clar, multi mai asteapta … e bine sa ai totusi o linie rosie, un marcaj … sincer, nu poti sa spui ca e totuna !

        • Cetateanul Răspunde

          Poate dura o saptamana sau mai mult din momentul in care ai 90 pe oximetru pana iti dai seama ca nu mai ai aer suficient ! Multi ajung in spital doar in momentul in care nu mai au aer .
          Oricum o iei, masura asta simpla si esentiala putea sa salveze o groaza de vieti dar si economia plus toate drepturile noastre ! Un an pierdut de viata ! Plus inca vreo 10-20 de “recuperare” !

  3. H&R Răspunde

    Apoi acum ce numim normalitate? Masca pe fata? Da, acum asta e.

    • Dr Răspunde

      Noi si inainte de pandemie stateam cu orele cu masca pe fata.

      • Dr dre Răspunde

        Asta că toți medicii stăteau cu masca pe față și înainte de pandemie este pe puțin spus vrăjeală. Cei care operează da sau pe la obstetrică-neonatologie, chirurgie sau oncologie și încă câteva secții dar nu toți.

    • goguleasa Răspunde

      La cum miroase gura la multi, mai ales pe autobus, chiar ma bucur ca trebuie purtata masca,!
      Romanii ultimii pe lista la perii si pasta de dinti cumparate!

      • ... Răspunde

        Conform datelor statistice înfrumusețate și alea consumul de săpun și de pastă de dinți pe cap de locuitori este de una bucată/ unitate pe an!!! Eu mă mir că unii se mai spală și că miroase a săpun căteodată prin mijloacele de transport în comun. Preponderent e de bălegar amestecat cu toate celelalte la un loc.
        Noi ducem o luptă surdă și continuă cu igiena. Unii dezvoltă alergie inclusiv la apa caldă. Nu glumesc. Mai ales printre “autohtonii brazilieni naturalizați”. Dacă după un an de pandemie poți merge pe stradă și să tragi o flegmă zemoasă către celălalt asta fără să fii sancționat ….!!! Mintea stă pe loc câteodată! Îs degeaba toate măsurile dacă nu se respectă de toți și mai ales tot timpul. Vecinul meu polițist umblă și acum fără mască pe stradă. Replica lui e “Dar îs polițist!”De fapt are dreptate. Cine are curajul să îl sancționeze?
        Deschideți granițele larg că vine Paștele ortodox! Să nu cumva să scăpăm de noutatea japoneză.

      • ... Răspunde

        De aia am descris pe minoritari așa frumos ca să nu cumva să fiu învinuit de deskeremenare. Departe de mine! Se deskremenează ei singur. Vezi recent Petea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.