Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Parchetul contrazice IPJ Satu Mare: nu unul, ci patru polițiști răniți la Petea

ACTUALIZARE. Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare precizează că a fost prezentat doar cazul polițistului rănit evident, întrucât doar acesta a fost transportat la spital.

Ceilalți trei agenți au fost răniți doar la nivelul mâinilor, fiind loviți cu pietre.

Patru polițiști au fost răniți în urma scandalului izbucnit ieri seară în localitatea Petea. Procurorii au făcut publice primele date din anchetă și precizează că nu unul, ci patru oameni ai legii s-au ales cu leziuni ce necesită mai multe zile pentru vindecare.

Ce spun procurorii din Satu Mare:

,,La data de 04.04.2021 la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 714/P/2021, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj. În fapt, s-a reținut că în cursul serii de 04.04.2021, în jurul orei 19:30, prin intermediul S.N.U.A.U 112 a fost solicitată intervenția organelor de poliție pentru aplanarea unui conflict iscat în comuna Dorolț, sat Petea. La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție din cadrul cadrul Secției 3 Poliție Rurală Satu Mare, fiind solicitat ulterior sprijinul echipajelor din cadrul S.A.S. Satu Mare și I.J.J Satu Mare, precum și a unui echipaj al Poliției Municipiului Satu Mare. La vederea forțelor de ordine venite în sprijin, mai multe persoane din cadrul comunității respective au început să se manifeste agresiv față de forțele de ordine, aruncând cu pietre și bâte în direcția acestora și autospecialelor și amenințând forțele de ordine cu ajutorul unei drujbe.

Astfel, în urma altercației trei agenți de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Satu Mare au suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 1-2 zile de îngrijiri medicale, respectiv 2-3 zile de îngrijiri medicale, ca urmare a aplicării unor lovituri cu pumnul, respectiv cu piatra. Totodată un agent din cadrul S.A.S Satu Mare a suferit leziuni la nivelul urechii ca urmare a unei lovituri cu piatra, în urma căreia i-a fost secționat pavilionul urechii stângi.

În urma investigațiilor efectuate au fost identificați autorii infracțiunii, iar în cursul nopții de 04/05.05.2021, s-a dispus luarea măsurii reținerii față de trei persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, urmând a fi prezentați în cursul zilei de 05.04.2021 în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Satu Mare cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv.”

Ce spune Poliția:

,IPJ SM a fost sesizat prin apel 112, despre faptul ca intr-un cartier din localitatea Petea, ar exista o neintelegere, între mai multe persoane. La fata locului s-au deplasat polițiști de ordine publica și din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale, precum si jandarmi, pentru a aplana conflictul. Persoanele implicate au manifestat un comportament ostil și fata de polițiști, rănindu-l pe unul dintre aceștia.

Polițiștii au executat foc de avertisment, cu gloante de cauciuc. Polițistul rănit și doi cetățeni implicati in conflict au fost transportati la spital, pentru a li se efectua investigații medicale. Toate persoanele implicate in altercație au fost identificate și conduse la sediul Poliției”.

Trei persoane reținute pentru 24 de ore

,,În urma verificărilor efectuate de către polițiști, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, privind evenimentul din seara precedenta, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, a trei bărbați, din localitatea Petea, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

În cursul zilei de astăzi, cei trei bărbați vor fi prezentați în fata judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Satu Mare, cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv.”

3 comentarii

  1. radical2 Răspunde

    :))))))))))))

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      In tari civilizate deseara era organizat priveghiul. Asa, la noi…albii inchisi la culoare is binemersi langa pirande, iar militzienii scriu dupa dictare, la parchet.

  2. radical2 Răspunde

    Vaiii :))))))))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.