Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

FOTO. Cel mai mare parc din municipiul Satu Mare prinde contur!

Cel mai mare parc din municipiul Satu Mare prinde contur. Primarul Kereskenyi Gabor a postat, astăzi, pe pagina sa de Facebook noi imagini de pe șantierul lacului Cubic din municipiul Satu Mare.

„Proiectul privind transformarea zonei Cubic în cel mai mare parc din Satu Mare prinde contur. Lucrările avansează în ritm susținut. Transformarea zonei degradate Lacul Cubic într-un spaţiu de relaxare şi petrecere a timpului liber este finanţată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, având o valoare totală de 13.185.373 lei”, a transmis Kereskenyi Gabor. 

Primăria Municipiului Satu Mare a început, anul trecut, lucrările de amenajare a unui parc pe locul fostului Lac Cubic. Astfel, după aproape 30 de ani, această zonă se va transforma dintr-o zonă degradată unde s-au depozitat de-a lungul timpului materiale de construcții provenite din lucrări, precum și cu deșeuri, într-o zonă de petrecere a timpului liber având o suprafață de aproximativ 5 hectare.

Amenajarea parcului presupune crearea mai multor zone distincte care să satisfacă toate categoriile de vârstă.

33 comentarii

  1. 😎 Europol 😎 Răspunde

    Oras in miscare / Mozgasban a varos / City in motion
    Multumim Kereskenyi / Koszonjuk Kereskenyi / Tahnk you Kereskenyi
    Elõre UDMR! 😀👌🏆

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Mai degrabă eu zic că betoanele sunt în mișcare. Nu ar nici un rău în asta dacă lucrările s-ar face cu cap și mai ales cum trebuie. Dar noi de exemplu am reabilitat cu chiu cu vai Octavian Goga și canalizarea a rămas la fel dacă nu mai rău. Cel puțin riveranii au probleme cu scurgerea pluvialului și a apei menajere către colector. Mă gândesc că și asta s-a făcut pe bani grei și pe bază de proiect. Dar degeaba că problemele au rămas dacă nu s-au și acutizat.

  2. Unul Răspunde

    Felicitarii Primarului si City Managerului ! Se poate si asa doar trebuie sa vrei ! Bravo !

  3. Laur Răspunde

    Vezi ma Dorele ca se poate. Sau și asta e tot proiectul tău?

  4. Satmarean 1 Răspunde

    FELICITARI.

  5. Nicusor Răspunde

    Fain domnu ‘ Gabor. Si daca se poate si niste piste de biciclete ar fi super

  6. Hehehe Răspunde

    Loc bun de depozitat gunoaiele celor din zona si vandalism , ca-i plin de albi inchisi p-acolo ! Daca nu va fi pazit , sunt bani aruncati in vant . Mai bine reabilitau blocurile din zona !

    • Cazma Răspunde

      Blocul din zonă e privat pune bani și iți izolează apartamentul, parcul e public pentru toți satmarenii

  7. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Uitându-mă pe poze am așa o impresie vagă că cineva avea pe stoc prea multe borduri și prea mult balast stabilizat. Trebuiau urgent utilizate. Pentru firma respectivă e succes, nu domnule Strâmb? Pentru că dacă nu se intervine temeinic și pe zonă cum a zis și @Hehehe mai sus investiția nu va avea viață lungă. Nu poți păzi cu gardienii 24/24. Va fi ca și cum am face un parc de distracție în zona Ostrovului. În câteva zile s-ar dezmembra.

  8. GemeZamfirescu Răspunde

    Nu pot sa nu remarc corul de pupincuristi cu norma întreaga al iudemere!Probabil prima grasa de paști i-a motivat substanțial!Cum nu a comentat nimeni aceasta măreață știre a fost totuși liniște pe sectorul iobagi,mămăligari,etc!Gabore sa STI ca s-a inventat hârtia igienica 4 straturi,dacă chiar nu mai poți atinge orgasmul edilitar decât cu masaj la prostata,poți încerca cu hârtia igienica mai sus amintita,poți sa le dai și laudatorilor sa se șteargă la gura.
    Acum ca s-a asanat focarul de infecție “fostul lac Cubic” este foarte bine,trebuia făcută de mult curățenie acolo.
    Din imagini sincer nu văd prea mult decât niște borduri și un utilaj,așa ca deocamdată euforia celor de mai sus este cam grabita (deh ,e platita),dar poate in final o sa fie un parc frumos.
    Însă zona este una rău famată,se pare ca este cel mai sărac cartier din SM ( cel puțin dpdv al prețului imobileleor) așa ca problema siguranței cetățenilor mai ales după lăsarea întunericului o sa fie o chestiune esențială.Infracțiunile din trecut dintre care unele chiar au cutremurat Satmarul stau mărturie despre “potențialul “ zonei!Apoi este foarte interesant de văzut și câți sătmăreni o sa se înghesuie intr-un parc atât de marginas.Dar decât mizeria din trecut este foarte bine și așa,speram ca se vor găsi fonduri și pt alte locuri de agrement din oraș cu un potențial mai mare decât Cubic ,cu cât mai multe cu atât mai bine.

    • Vasi Răspunde

      Alte locuri de agrement nu vei gasi niciodata, ca acele “locuri” sunt cumparate de securistii tai cu care ai votat in 90. Din cauza ta o ducem asa bine.

      • @Vasi Răspunde

        Vrei să ne povestești puțin atunci despre defunctul lac Pescăruș ca să rămânem la domeniul foste locuri de agrement? Mulțumim anticipat!😱😭
        Poate încă unii naivi nu știu exact ce-și-cum-este-pe-acolo, de aia ziceam.

    • Eu Răspunde

      GemeZamfirescu, Te deranjeaza faptul ca Primarul este UDMRist? chiar face ceva ce in acest oras! Satmareni saluta ori ce initiativa care duce la inbunatatirea si dezvoltarea acestui oras ! Chiar cred ca daca cei dinaintea lui faceau si cate ceva pentru dezvoltarea acestei urbe puteau sa ramana in continuare in functie.Nu culoare politica face diferenta ,omul face diferenta! Nu este Primarul singur la conducere ,are o echipa care se pare ca intelege nevoile acestui oras. Uitate cum sau dezvoltat alte orase din apropiere,noi puteam demult fii la un alt nivel de dezvoltare daca aveam un Primar Bun.Hai sa nu fim sovini.Deschide ochi si vei vedea ca se lucreaza in oras si acest lucru este de salutat.

      • @Eu Răspunde

        Da. Acest lucru este valabil și pentru Illyés. Că în ultimul mandat tare și-a luat nasul la purtare. Acum practic este într-un fel de prepensie la Veriș. Dar dacă făcea la Satu Mare ce face acum la Vetiș nu mai apuca Kereskényi mandat de primar pentru că nu era necesar. Nu uita că pe timpul lui Illyés Kereskényi jr. a fost viceprimar. Ca să nu spun că a făcut posibil mandatul execrabil al lui Coica. Patru ani curat pierduți. Nici acum nu s-au recuperat de tot. Dar da, este un primar ales care încearcă să facă ceva. De aici și până la a mânca știi tu ce e cale lungă.

    • Eu Răspunde

      @GemeZ… exact asa am spus ca am pierdut mult fiindca am avut Primarii care nu au facut mai-nimic.Cat de mancat voi manca doar ce-m place ! Hai sa nu fim impertinenti !

  9. unu Răspunde

    pai pe fostul lac pescarus nu stiti ce va fi va spun eu cartier de blocuri 🙂 restul o sa aflati pe parcurs.

  10. Gheorghe Răspunde

    Toate bune și frumoase.Un parc este întotdeauna bine venit,cu o singura conditie si anume,sa fie folosit in scopul pentru care s-a construit.Vad ca responsabilii urbei privesc doar intr-o parte a orașului și ma întreb oare cand o sa privească cu interes și spre zona Lucian Blaga?….la Sfântul așteaptă?Cică bulevard,he he he…aici s-au înființat pe o parte de strada multe firme care atunci când si-au făcut întrarea de pe sosea au uitat sa pună tuburi la poduri asa ca ai astupat șanțurile iar apa pluviala nu are unde sa se scurgă.Bineinteles ca s-au dat autorizații de funcționare iar cei care erau obligați sa verifice au uitat ca acele șanțuri nu trebuie astupate și ca podurile trebuie sa aibă tuburi de scurgere.Nu vreau sa insinuez ca cineva ar fi luat ceva mărunțiș pentru a închide ochii la nereguli….doamne ferește,nimeni nu mai umbla cu mărunțișuri!!!
    Curtuiusul și zonele adiacente sunt inundate pentru ca nu s’au curățit de ani de zile canalele care ar trebui sa preia apa pluviala și sa o ducă în Homorod.Se mai găsesc și unii nemernici care arunca molozul și deșeuri în canale dar pana la urma tot,,statul și organele”ar trebui să-i prindă și să-i amendeze pe indivizi.Sunt bani din fonduri europene pentru pajiști, și pentru aceste lucrari de desecare și drenare a terenurilor dar probabil ca nu este un subiect de interes pentru șefii urbei.Ce sa mai zicem de lipsa canalizării!!….
    Oricum nu cred ca acest primar,ca și predecesorii sai,este interesat de acest subiect.Sa se bucure precum unii dintre locatarii de aici când vine ploaia și le inunda curțile,casele și gradinile….auzi kereskeny &company!
    În rest noi sa fim sănătoși sia auzim de bine!

  11. GemeZamfirescu Răspunde

    @Eu
    Eu cred ca tu nu ai înțeles nimic,probabil erai prea ocupat sa te….ștergi la gura!Adica comentezi la ce te freacă pe tine și nu la cele comentate despre articol!
    Nu am adus nici o critica ,ba chiar am spus ca este o inițiativa buna asanarea focarului Cubic și doar ca se pot prefigura unele probleme privind siguranța in viitor .apoi am încheiat spunand “cu cât mai multe parcuri cu atât mai bine”!Nu cred ca semantica limbii romane sa te fi înșelat!
    Iar singurul șovin din ecuație ești tu!

    • @Eu Răspunde

      Era dificil să observi că am o problemă la ce a scris Eu și nu am treabă cu ce ai scris dumneata??? Ești prea obișnuit să vorbești cu omul de parcă ai sta veșnic pe cal. mai coboară și dumneata. Măcar până la privată.

      • GemeZamfirescu Răspunde

        @@Eu
        Dacă nu ești in stare sa -ți alegi in nik name nu urla din cauza confuziei…Eu i-am răspuns lui Eu nu ție! Se pune @ ca sa știe cel căruia ii răspunzi!Oricum dacă citeai cu atenție te prindeai și nu făceai spume inutil!
        PS La privată ma cobor de fiecare data când ma trece,nu țin rahatu in mine ca alții,ca se urca pana la creier și uite așa se nasc ideile de cacat!
        PPS Nu folosesc calul ca și mijloc de locomotie și nici deputat PNL nu sunt!

        • @Eu Răspunde

          Dar nesimțit sigur ești. Fără jigniri și invective ești doar un zero. Îți compătimesc familia asta dacă ai așa ceva. Cred că acasă se stă mai mult decât drepți. Așa se și doarme, pomenești?

  12. GemeZamfirescu Răspunde

    Ma scuzati, dar in loc de palinca am baut spirtul sanitar. Poate ca pe maine am sa revin.

  13. GemeZamfirescu Răspunde

    Băi pupincuriștilor,ortografia va trădează!Marș mă loazelor la munca ca tot va da partidul o căruță de bani sa va impuțiți prin birouri!Sau va luați leafa in funcție de norma de comenturi?

    • GemeZamfirescu Răspunde

      Cateodată,dacă am noroc,mai gasesc printre gozuri și niste diacrtitice dar nu tot timpul. Cu spațiile de dupa virgule am și mai mari problemuri.

      • GemeZamfirescu Răspunde

        Dar asta nu mă deranjează deloc. Ba chiar, sunt foarte mândru de asta. Eu sunt pup-in-curist la alte partide, și mă deranjează că nu mă lăsați și pe mine la găurica partidului vostru. 🙁

        • GemeZamfirescu Răspunde

          Problema mea vad ca este ca am impresia ca toti vad lucrurile cum vad si eu si toti fac si gandesc aidoma mie. Cand colo nu e deloc asa. Dar eu tot insist in prostia mea. Intentionat nu am folosit diacritice pentru ca nu am avut chef de ele.

  14. GemeZamfirescu Răspunde

    Sicateodatanuamchefnicilaspatiilededupacuvintesaudedupavirgule.BagpixumieasaimiconvinecedracueusuntGemeZamfirescu.

  15. Mircea Răspunde

    Felicitări pentru realizarea acestei investiții.Este extraordinar cum se transformă aceea zona.Mult succes in continuare.

  16. Rrrr Răspunde

    De ce ne ne despartim odata si odata de Bucuresti?
    Sa numai depindem de niste idioti.
    Avem primari foarte buni care pot sa ne conduc spre bine.
    Se cerem odata un Ardeal Independent!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.