Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTO. Deșeuri depozitate ilegal în municipiul Satu Mare. Primăria amenință cu amenzi uriașe

Primăria Municipiului Satu Mare, Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu și Poliția Locală au efectuat pe parcursul lunii martie și până în prezent controale și inspecții pentru identificarea zonelor cu depozitări necontrolate a deșeurilor, pentru descurajarea fenomenului de abandonare sau de aprindere a acestora.

Astfel, au fost verificate 35 de locații și au fost identificate abandonări de deșeuri provenite din construcții și demolări, folii de plastic, ambalaje de plastic și carton, biodeșeuri. Aceste deșeuri ocupau suprafețe relativ mici, iar în unele cazuri erau răsfirate pe teren.

În urma acțiunilor s-au identificat proprietarii terenurilor, dintre care 9 sunt persoane fizice, 7 sunt persoane juridice, iar în cazul a 11 locații, deșeurile erau abandonate pe domeniul public. S-au luat măsuri cu termene pentru igienizarea terenurilor, iar în 5 dintre situații lucrările de salubrizare și igienizare au fost finalizate. În perioada următoare se va urmări modul de îndeplinire a măsurilor de salubrizare stabilite și de respectare a prevederilor legale privind gestionarea deșeurilor.

,,Reamintim persoanelor fizice și juridice că abandonarea deşeurilor, precum și eliminarea acestora în afara spaţiilor autorizate în acest scop, este interzisă. Încălcarea acestor prevederi se sancționează cu amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 lei pentru persoane fizice și cu amenzi cuprinse între 20.000 și 40.000 pentru persoane juridice’’, anunță Primăria Satu Mare.

De asemenea, nerespectarea obligaţiei proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a lua măsuri de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcţional, se sancționează cu amenzi cuprinse între 3000 și 6.000 lei pentru persoane fizice și cu amenzi cuprinse între 25.000 și 50.000 pentru persoane juridice.

 

5 comentarii

  1. ecologist Răspunde

    Din articol omul înțelege că undeva în Europa pe dreapta dar în județul Satu Mare nespecificat unde exact s-a găsit un depozit de deșeuri. Să mă corecteze careva dacă a înțeles altfel. Bun articol. 🤮

  2. Hitler Răspunde

    Ce te astepti de la tiganii aia? Putred de natie!

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Cel putin in prima poza nu e nici un deseu abandonat. E loc de stat la soare/iarba verde. Onu si-o amenajat comod…fotoliu rtc. Si printre blocuri, in mijlicu ierbii, mai vezi bancute de-astea improvizate, sa ai unde sparge o samantza sau sa chibitezi la sfatu inteleptilor.

  3. Nicusor Răspunde

    N-ai ce face…..lipsa de educatie…….lumea a 3 a. Si noi vrem in Schengen pshhh!!!

  4. Ășâțî Răspunde

    Recomandare pentru autorități. Necesită un pic de organizare.
    Când se prind șmecherii, care abandonează deșeuri, nu trebuie amendați. Să fie obligați să-și ducă încărcătura la un depozit autorizat, să plătească taxele de depozitare aferente, și să mai facă încă 5 transporturi la depozit cu deșeurile găsite abandonate în zonă.
    Sunt o grămadă de descurcăreți (care posedă o amărâtă camionetă), care își fac reclamă pe Fb, OLX sau cu nr. de telefon afișat pe mașină, pentru transport moloz/deșeuri. Și când se prind în trafic, să fie urmăriți, unde ajunge transportul.
    Metoda asta de a amenda proprietarii de terenuri nevinovați, care se trezesc cu deșeurile abandonate pe proprietatea lor, este și nedreaptă și ineficientă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.