Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

FOTO/LIVE. A patra zi de proteste a început cu amenzi. S-a scandat ”Jos dictatura!”

Sătmărenii au ieșit din nou în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de restricțiile anti-Covid-19. Este a patra zi de proteste în municipiul Satu Mare.

Oamenii s-au adunat joi seară, de la ora 19.00, în centrul municipiului Satu Mare și au protestat, pentru a patra zi consecutiv, împotriva restricțiilor impuse de autorități pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID. De data aceasta protestul a fost unul ceva mai restrâns, iar doi dintre protestatari s-au ales și cu amenzi. Aceștia au fost sancționați de jandarmi pentru că nu purtau masca de protecție.

Protestatarii au manifestat în Pasajul ”Corneliu Coposu”, după care au pornit în marș spre centrul vechi al municipiului. Echipați cu steaguri tricolore și pancarte, oamenii au scandat ”Libertate”, ”Jos dictatura” sau ”Ieșiți din casă, dacă vă pasă”.

35 comentarii

  1. Bogu Răspunde

    Atat!!! A durat unpic pana au fost amendati.

  2. Haha Răspunde

    Acum au si fetele blurate ca sa numai identificam patroneii astia care pe langa ca fac evaziune fiscala mai si protesteaza :))

  3. Giro Răspunde

    Prostii satului.

  4. x19 Răspunde

    Astia nu au trait pe timpul comunismului sa stie ce este dictatura.

    • Cetateanul Răspunde

      No coment, mda, virusul ucigas …stati in casa inca 10 ani … mortalitate 0.2-0.4 … mda …

      • Gheorghe Răspunde

        NoComent,frumoasa oferta de locuri de munca.Nu se înghesuie nimeni,nici cei care se dau de ceasul mortii ca nu au locuri de munca,nu au ce manca,nu au nici un viitor daca nu ies seara si in weekend la plimbare dupa orele interzise.Ei asteapta ca cineva sa le puna in traistă,,Pica pară mălăiată in gura lui nătăfleață”,,Da muiati-s posmagii”o grămadă de pierde-vara,de lătrăi veșnic nemulțumiți,fara profesii,fara vreo ocupație din care sa-si castige pita.
        Pentru cetățeanul (turmentat?),mai nene dar cine te tine in casa?Iesi zilnic unde iti face placere.Du-te la munca,iesi la întâlnire cu amicii,iesi la un grătar,iesi cu cainele,sau daca nu ai caine,cu partenera(partenerul)la plimbare,poti merge la cumpărături,la biserica de asemenea poti sa mergi ca nu te opreste nimeni.Aceste lucruri le fac cei mai mulți dintre noi trăitori(inca)Pe meleagurile satmatene.

      • Statistic Răspunde

        Aiureli , propaganda Fake , deja a trecut de 5% demult , noroc Satu Mare are putin de mutanta britanica .In toata lumea sunt tot mai afectati si tinerii ,inclusiv copii .
        Ce vrei cu propaganda ta murdara ?

        • Statistic Răspunde

          Mă dau aici drept ‘statistic dar stau prost la algebră elementară. Sunt bun de șef undeva dacă se poate ceva post fără lucru și salar peste 2000€. Carnet de partid rezolvat.

        • @Rio Răspunde

          Și ce are situația din Brazilia cu a noastră? De unde știi că așa este cum spune știrea? În lume undeva șnu știu cine nu știu ce spune. Ajungem acolo să ne comparămn cu marțienii?? Dar de situația cu virusul din Tonga nu știi nimic? Poate a început să se scufunde arhipelagul din cauza pandemiei. Întreb așa.

          • Rio

            Macar ai accesat linkul si vazut poza ? ca tot o dai cu carenta de vitamina D3, care in tarile latino nu e problema !

      • asistenta Răspunde

        Aiurezi , daca lumea ar respecta ce trebuie si s-ar vaccina ,la sfarsitul verii ar fi mai normala situatia , dar unii sunt caposi ! si fac cu tot dinadinsul taman invers , ca e cool sa fi opozant.

        • ... Răspunde

          @asistenta. De departe nu sunt disponibile atâtea unități de vaccin câte ar trebui. Ar trebui să știi mai bine decât alții dacă te numești așa. De aia este lista aia lungă de așteptare. Nu mai crede tot ce spune guvernul despre criminalii teroriști antimască. Noi la momentul ăsta avem 3 milioane de vaccinați. Cu viteza asta peste trei luni, adică la sfârșitul lui iunie vom avea 6 milioane de vaccinați. Până la 10 milioane mai este diferență de 4 milioane, adică vreo 4 luni. Nu e vina oamenilor că guvernul aduce mai puțin decât este cererea. Ăia care sunt împotriva sunt infinit mai puțini dar sunt mai gălăgioși.
          Astăzi cei care erau programați la rapel au fost trimiși acasă pentru că nu a venit vaccinul. Cine e de vină după tine? Protestatarii antimască?

        • Cetateanul Răspunde

          Garantezi tu ca se termina ceva ? Esti naiva ! Cativa doar s-au imbogatit cu circa 4 triliarde de dolari ! Doar intr-un an ! In timp ce clasa de mijloc a fost aproape distrusa !
          Sti tu sigur ca nu vor exista mutatii pana la sfarsitul anului ?
          Protectia oferita de celulele T este pretioasa ! De ce sa ma vaccinez si apoi sa ma infectez cu o varianta care poate ocoli vaccinul ?

          • ...

            Deja se spune că va trebui un al treilea rapel pentru cei vaccinați. Plus la anul alt vaccin la alt coronavirus care încă nu e pe piață. Aia care urmează cu tot cu mutații încă nevăzute. Au spus asta foarte clar alții din domeniu dar la noi nu se spune că le e frică de reacția oamenilor. Problema e că noi nici nu apucăm imunizarea de masă și parcă văd că iar ne vor pune la adăpost la toamnă când va veni alt virus. Și jocul va începe din nou. Nu știu oamenii când se vor sătura dar atunci va fi bai mare pentru unii acolo sus.

          • Garcea

            Pai e vina boborului , ca nu a avut grija , si situatia s-a perpetuat ,anul trecut erau 2-3 cazuri , dar lumea voia relaxare ,concedii ,distractie ,calatorii in tara si strainatate , capsunarii care tot umbla dute vino , virusul face mutatie dupa ce trece prin tot mai multi oameni .In India s-au identificat sute de mutatii ,datorita populatiei mari ( a doua din lume ) dupa China , vezi in China nu s-a facut mutatie ,virusul a fost oprit prin masuri simple dar respectate ( fara vaccin si alte tratamente “experimentale ” ) in doar cateva luni.

        • Cetateanul Răspunde

          “Masurile” se tot prelungesc pentru ca a aparut un tratament experimental care nu stim, nu stie nimeni ce efecte va avea pe termen lung .
          Cu cat “masurile” se prelungesc mai mult cu atat asa-zisele elite vor mai extrage din societate niste maruntis, triliarde, altii vor muri de foame … si uite asa … mergem cu “masurile” mai departe …
          Eu admir pe oricine vrea sa-si asume riscul, dar pe pielea lui si in nume propriu !

  5. Satmarean 1 Răspunde

    Bine zis @Gheorghe

  6. abc Răspunde

    Sub atenta supraveghere a gubernului asta urmează.
    https://www.stiripesurse.ro/vesti-ingrijoratoare-la-inceput-de-aprilie-pretul-graului-si-al-porumbului-a-explodat-ar-putea-urma-scumpiri-in-lant_1721450.html
    După care scumpiri în lanț la toate alimentele. Apoi să vedem dacă gubernul binevoiește să dea în final subvenția la motorină restantă pentru că altfel riscăm să rămânem cu pământul nearat și nesemănat. Na, atunci va fi în final interesant! Dar covidul e cel mai important. Dacă lingem talpa 10 ani nu contează, dar am biruit!

  7. Dr Răspunde

    “E greu, dar se poate şi mai greu de atât. La ATI e greu. Problema e că acum ne vin pacienţi cu forme foarte grave şi avem sentimentul că muncim degeaba.”
    Asistentul Ionică Chicea fixează masca de oxigen pe faţa unui pacient Chicea butonează un aparat pentru analize, aşteaptă rezultatul unei gazometrii – măsurarea gazelor din sânge. Din aparat iese o hârtiuţă, asistentul o prinde cu vârful mănuşii şi fuge cu ea în încăperea vecină. Oamenii în combinezoane albe fac unele mişcări foarte repede, iar pe altele, foarte încet. De pildă, încetinesc când pipăie fruntea unui pacient sau când îi strâng mâna, prin mănuşă. Le schimbă scutecele pacienţilor cât ai clipi, îi învelesc, îi întorc de pe o parte pe alta, ca pe copii. Îi privesc cum dorm un somn fără odihnă. „Ne ataşăm de ei, unii stau şi câte două luni aici. Nu ne au decât pe noi. Pe noi ne văd, cu noi vorbesc. Se creează o legătură. Şi când îi pierzi, după săptămâni, în spital, te ţii tare, dar ajungi acasă şi te buşeşte câte un plâns”, spune medicul Purcărin.

  8. Dr Răspunde

    „În valul trei, vin tineri, între 30 şi 50 de ani. De la grav în sus. În primele valuri, cei mai mulţi erau vârstnici. Vârsta, comorbidităţile, condiţia fizică, toate astea încă nu ştim cât şi cum contează, cum alege şi cum loveşte boala. Îmi amintesc de o pacientă de 98 de ani, a primit plasmă, s-a negativat şi s-a pus pe picioare. Pe când o profesoară de atletism, de 56 de ani, s-a stins în câteva ore, într-o după-amiază, după săptămâni de internare. Virusul îi distrusese aproape complet plămânii”, spune medicul Purcărin.

    • @Dr Răspunde

      Eu zic să dai înapoi diploma ta și mai bine fă-te antreprenor de pompe funebre. Sau ceva bocitoare. Te pricepi de minune.

  9. @Rio Răspunde

    Deci. Să facem atunci o aritmetică elementară.
    Brazilia conform ultimelor date oficiale are 211 milioane de locuitori, România 19.41 milioane. Adică raportul în ce privește populația este de 211:19,41= 10,87.
    În Brazilia se estimează că au murit cu covid 325.000 de persoane. În România (date de azi) 23819 de persoane. Raportul este de 13,64. Dacă ar fi după rata de mortalitate de la noi Brazilia ar trebui să aibă 258928 decedați. Adică nu e mare diferență. Și dacă te gândești că ei din start au un sistem de sănătate praf iar noi cotizăm ani la rând din greu….😱🤔😤 Ieșim clar în pierdere.
    Ce este în poze sunt morminte vechi pe care nimeni nu mai vizita și nu mai plătea locul. La noi ce crezi ce face administrația cimitirelor. Scoate mortul și locul e gata de vânzare. Încă nu ai auzit asta?

    • covid 19 Răspunde

      Păi nu ziceai tu (şi prietenii tăi) că covidaţii noştri sunt declaraţi în fals? Refă calculele! Hai că şi aşa văd că pontezi pe mai multe state de plată. Păcăliciule!

      • @covid19 Răspunde

        Deci Rio este covid19. Am înțeles.
        Iar dacă spui că nu am calculat ceva bine atunci e problemă la tine. Dar serioasă rău. Ce am calculat e absolut corect și ține de matematica de clasa a IV-a.
        Analfabetule.

        • covid 19 Răspunde

          Păcăliciule, calculul e corect dar ai luat în calcul date pe care le contestai înainte (azi comentai :,, morţi CU covid” nu ,,morţi DE covid). Mare păcălici eşti.

          • @covid19

            Ceartă-te singur. Ești praf la logică. Nu sunt cine crezi tu dar nu contează. Ai format o obsesie frumoasă față de cineva. Am auzit că se tratează cu rezultate bune dar trebuie să-ți iei pastilele la timp.

          • covid 19

            Principalul e că răspunzi la apelativul de ,,păcălici”. E al tău, nu ţi-l ia nimeni.

          • ...

            Mare panaramă mai ești handicapatule statului! În toate statisticile scrie clar mort cu covid și nu de covid! Până nu se dă voie la autopsie nu există medic să scrie altfel. Dar nu au cui explica știu bine. Când erai mic te-au scăpat în cap apoi ce ți-a mai rămas l-ai distrus la colț la birt.

          • covid 19

            @…, Aici erai? Da’ cine te-a supărat întratât? Tu erai un nick politicos, ce s-a întâmplat?

          • covid 19

            Şi dacă e aşa de unde ştii tu că cei morţi în Brazilia au aceaşi proporţie ,,DE/CU” ca în ROM. Şi iartă-mă, păcatele mele dacă te-am jignit cu ceva. Păcăliciule!

  10. @covid19 Răspunde

    Principalul e că tu răspunzi la apelativul analfabet. Măcar în subconștient recunoști. Să știi că Cîțu transmite că e mulțumit de tine. Apoi când îl schimbă și tu ajungi pe tobogan. Va trebui să mănânci maro de la altul. Dar asta nu e o problemă la tine.
    Eu zic să te odihnești. Măine este programată a zi grea pe secție.

  11. Rodica Răspunde

    De ăștia nu am eu loc la pensat sau la coafor.
    Ce să zic?
    Mari “proletari”.
    Nu cred că sunt 30 care să fi avut 20 de ani in ’89.
    Zupermani si oameni păiangăn. Unu si unu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.