Ultima actualizare: azi, 10:08

Locale

Localități din județul Satu Mare, sub Cod galben de furtună

Alertă de vreme severă imediată în Satu Mare. Mai multe localități din județ se află sub Cod galben de furtună, avertizează Administrația Națională de Meteorologie. Avertizarea a intrat în vigoare în această seară, la ora 21.00, și va fi valabilă până după ora 22.00.

Județul Satu Mare: Bixad, Turț, Livada, Lazuri, Halmeu, Călinești-Oaș, Orașu Nou, Turulung, Bătarci, Tarna Mare, Micula, Târșolț, Gherța Mică, Cămărzana, Porumbești, Agriș.

Se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula local 20…25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni.

Vremea se răcește la final de săptămână

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de vreme rea valabilă în mai multe regiuni din țară. Meteorologii anunță ploi, furtuni și vânt puternic.

,,Vor fi ploi mai ales sub formă de aversă, însoțite și de descărcări electrice, în noaptea de joi spre vineri (01/02 aprilie) și în prima parte a zilei de vineri (02 aprilie) în Maramureș, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Banat și în Moldova, iar în cursul după-amiezii zilei de vineri (02 aprilie), în special în regiunile sud-estice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…25 l/mp, favorizând topirea parțială a stratului de zăpadă din zona montană. Izolat se va semnala grindină”, avertizează meteorologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.