Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

FOTO. Pompierii sătmăreni, alături de cadrele medicale din prima linie: „Jos pălăria în fața lor”

Pompierii sătmăreni, alături de cadrele medicale din prima linie. Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, salvatorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Satu Mare și-au scos pălăria în fața cadrelor medicale aflate în prima linie în lupta cu Covid-19.

,,Suntem alături de cadrele medicale din prima linie, jos “pălăria” în fața lor! A trecut mai bine de un an de pandemie, timp în care mii de medici, asistenți și paramedici au fost alături neîncetat de cei care au avut nevoie de ei!”, este mesajul transmis de pompierii sătmăreni.

Anual, la 7 aprilie, este sărbătorită Ziua mondială a Sănătăţii, cu scopul de a evidenţia o temă de sănătate specifică unui domeniu prioritar ce provoacă îngrijorare pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Anul 2021, sub genericul ”Pentru o lume mai dreaptă și mai sănătoasă”

În anul 2021, Ziua Mondială a Sănătății va avea genericul „Pentru o lume mai dreaptă și mai sănătoasă”, a anunțat OMS. Organizația Mondială a Sănătății vrea să atragă atenția că pandemia de COVID-19 a lovit greu toate țările, dar impactul a fost cel mai dur asupra acelor comunități care erau deja vulnerabile.

,,Peste tot în lume există oameni, comunități, care au venituri zilnice reduse, condiții de trai și de educație mai slabe, mai puține oportunități de angajare, acces redus la medii sigure (acces la apă, produse igienice, produse alimentare sigure, servicii de sănătate, etc.). Acest lucru duce la suferințe inutile, boli evitabile și decese premature, și dăunează societăților și economiilor noastre”, transmite OMS într-un comunicat, publicat pe site-ul instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.