Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

FOTO-VIDEO. Un colț din Thailanda, la doi pași de județul Satu Mare!

Un colț din Thailanda avem la doi pași de județul Satu Mare, deși ai spune că e un loc exotic de pe alt continent, este chiar la noi, în Apuseni.

Acest colț din Thailanda aflat la doi pași de județul Satu Mare este de fapt în localitatea Șuncuiuș din județul Bihor. Fiind numită și „plaja dintre munți.” O mică parte din malul răului Crișul Repede a fost amenajat și transformat într-o plajă în toată regula.

Stânca este despărțită de plajă doar de râu. De la culoare, formă, până la vegetația care a crescut pe stâncă parcă de nicăieri. Toate te duc cu gândul departe, la Thailanda. Până și culoarea nisipului e aceeași ca cea din exoticul Krabi. Este proiectul inedit și îndrăzneț al medicului stomatolog Sebi Lascu, care, din dragoste pentru natură, a făcut aici imposibilul: a adus marea la munte.

Drumul este ușor accesibil cu mașina. Asfaltul este ca în palmă până la Șuncuiuș. De aici sunt de parcurs doar doi kilometri, pe un drum de țară. Practic, e doar începutul unui traseu superb. Te va duce spre câteva dintre cele mai spectaculoase peșteri din România: Izbândiș, Batanului, Vântului și Moanei.

Plaja nu este foarte mare, dar vorbim de o plajă cu nisip fin, sezlonguri ca la mare și un view ireal de frumos. Pentru amatorii de cățărări montane sunt amenajate, chiar lângă plajă, câteva trasee de via ferata, pentru toate nivelurile de experiență. Cei care iubesc muntele pot să se exploreze zona. Să facă plimbări pe mai multe trasee: unele mai puțin bătătorite, altele cunoscute. Rafting pe râul Criș sau chiar speologie.

Pentru a fi la curent cu știrile PortalSM vă invităm să ne urmăriți și pe pagina de facebook.

7 comentarii

  1. Eu Răspunde

    Felicitari ptr. initiativa de a promova locurile frumoasa din tara! Tara noastra este minunata si merita vizitata.Astept promovarea si altor locuri din tara.

    • Golf Răspunde

      Eu nu ma bucur deloc!
      Or sa apara toti nespalatii care pana nu demult stateau ca rumegatoarele, la terase!

  2. 1839277400012 Răspunde

    “dragoste pentru natură” sugi carnatu’ dentistule . Toti aveti dragoste pentru natura si mergeti si o transformati pt niste bani. Cine iubeste natura,o lasa asa cu e!!
    Mui.e inca odata tuturor iubitori de natura ca dentisu’ pwlii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.